Potřebujeme doma vyhrávat. Je jedno, kdo dá gól nebo nahraje, povídá Tomáš Čachotský

18.10.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jeho 795. zápas v jihlavském dresu byl na měsíc poslední. Kapitán Dukly Tomáš Čachotský totiž míří na měsíční hostování do extraligového Zlína, naopak Jihlavě na měsíc vypomůže útočník Nicolas Werbik. Oba dva hráči nastoupili spolu v jedné lajně doma proti Slavii, třetí do party byl Jan Mandát, a tento útok zařídil dvě ze tří branek. „Místy to byl malinko řízený chaos, protože jsme toho spolu moc neodtrénovali. Ale kluci jsou opravdu šikovní. Jen občas jsme si spolu něco řekli na střídačce, jinak to napoprvé docela šlo,“ usmívá se jihlavský kapitán.

S průběhem zápasu byl tentokrát Tomáš Čachotský spokojen. V každé třetině jedna branka, žádná obdržená. K tomu čisté konto a poprvé v sezoně dvě tříbodová vítězství za sebou. „Zápas jsme měli celkem pod kontrolou. Na to, jaký byl špatný led a puky nám pořád odskakovaly, se tam objevily dobré věci. Od začátku jsme si šli za vítězstvím a zvládli jsme ho,“ povídá kapitán Dukly. Na konci zápasu se ho v potyčce před slávistickou brankou zastal Jan Mandát, který se vyznal, že to musel udělat – na „Čagyho“ se totiž chodil dívat na zimák od šesti let. „Jo, říkal mi to, udělal ze mě trošku dědka,“ směje se hráč s číslem 90. „Je super, že se zastaneme jeden druhého. To je paráda, to je týmový duch a tak by to mělo být,“ dodává hráč, který bude nyní ukazovat svoje kvality na měsíc ve Zlíně - více zde.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Druhou nulu v sezoně a druhou nulu v domácím utkání zapsal gólman Jan Brož, který zneškodnil před dvacet slávistických pokusů. Sice bude muset za nulu opět přispět do týmové pokladničky, ale ví, že zásluhu na čistém kontu má celý tým. „Každá nula je cenná. Ať je to proti komukoliv, tak potěší. Kluci celý zápas suprově odbojovali. Hráli skvěle, pomáhali mi dozadu, měli hodně zblokovaných střel. Byli jsme lepším týmem a zasloužili jsme si vyhrát,“ je spokojený Jan Brož, který z posledních dvou zápasů – v Benátkách a proti Slavii – inkasoval pouze jednou. Zkompletuje nyní vítězný hattrick? „Pokud mi trenéři dají důvěru, tak se budu snažit udělat maximum, abychom vyhráli i potřetí,“ slibuje sympaticky „Brožík.“

Videoohlasy s Janem Brožem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Jan Srdínko (HC Slavia Praha)

Oba trenéři tentokrát nehodnotili pouze vzájemný zápas, ve kterém Dukla porazila Slavii 3:0 a byla tak spokojenějším týmem. Otázka přišla i na zhodnocení celé první čtvrtiny soutěže, jelikož Chance Liga má za sebou již 14 kol. V tomto ohledu byl více spokojenější slávistický kouč Jan Srdínko než domácí trenér František Zeman. Jihlava je totiž aktuálně v tabulce na 7. místě s 24 body, naopak Slavia je o příčku výše s šestadvacetibodovým ziskem.

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 3:0

Autor videa: HZStv1