První třetina byla povedená, ale dále jsme na ní nenavázali, mrzí Lukáše Anděla porážka

23.10.2018 / Tomáš Lysý

Úvodní dvacetiminutovka Dukle na ledě Motoru vyšla na jedničku. Jihlava nejprve před televizními kamerami ukázala, jak učebnicově ubránit dlouhé dvouminutové oslabení tří proti pěti. A vzápětí dala branku, když se trefil Lukáš Anděl. Jenže její další šance v průběhu první třetiny zůstaly nevyužity a od druhé části byli Jihočeši lepším týmem. „Od druhého gólu byl Motor na koni, jak se dostal do vedení. My už se do zápasu nedostali tak, jak jsme v něm byli na začátku. Tentokrát nám to bohužel nevyšlo,“ říká jihlavský útočník.

Přitom právě úvodní dějství dalo jihlavský barvám naději zapsat čtvrtou výhru v Chance Lize v řadě a zároveň myslet na prodloužení série deseti vítězství nad Motorem za sebou. „Na zápas jsme se připravovali. Věděli jsme, že na nás nastoupí, a to se potvrdilo. Začali jsme oslabením pět na tři, které jsme výborně ubránili. Celkově byla první třetina z naší strany povedená, hráli jsme bojovně i prostě týmově, ale bohužel ve zbylých dvou třetinách jsme na to nenavázali,“ hodnotí zápas poměrně výstižně útočník Lukáš Anděl.

Jihlavský forvard dal již v osmé minutě branku, která by se dala zařadit do kategorie hodně povedených. Svým aktivním napadáním sebral soupeři puk, sjel si před branku a poté vzal odpovědnost na sebe, aby vymetl Kváčovi pravou šibenici. „Dobře jsme napadali. Vypíchl jsem puk a jeli jsme dva nebo tři na jednoho. Vzal jsem to na sebe a zakončil jsem tak, že z toho byl gól,“ popisuje odchovanec Dukly svojí již osmou trefu v sezoně.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Každá série samozřejmě musí jednou skončit. Nejen vítězná, ale i třeba série bez obdržené branky. Gólman Dukly Jan Brož dostal naposled gól v čase 21:14 zápasu 13. kola v Benátkách nad Jizerou. Poté pomohl svému týmu k otočce z 0:1 na 4:1 a následovaly dvě domácí vychytané nuly proti Slavii a Přerovu, „Brožík“ inkasoval až v čase 23:38, tedy přesně po 182 minutách a 24 sekundách. „Nejsem si vědom, že bych někdy měl takovou sérii. Chtěl jsem jí prodloužit, ale nepovedlo se. Dneska byl Motor nad naše síly,“ hovoří jednadvacetiletý brankář, který si myslí, že vyrovnávací gól soupeře byl trošku smolný. „Nijak moc jsem to neviděl, puk se odrazil ještě od bruslí Vaňase (obránce David Váňa – pozn. aut.) a bylo to na náhodu, jestli to tam padne nebo ne.“ Jestliže ale trenér Petr Vlk říkal, že výhru nad Přerovem třeba slavit jen do půlnoci, tak podobně rychle třeba hodit za hlavu porážku po třech výhrách. „Máme teď doma Prostějov, takže potřeba vyhrát, abychom se dostali na nějakou další vítěznou vlnu,“ zakončuje rozhovor jihlavský gólman.

Videoohlasy s Janem Brožem

Autor videa: Tomáš Lysý