Druhá polovina základní části otevírá bránu. Dukla míří podruhé v sezoně na led Přerova

05.12.2018 / Tomáš Lysý

Není to tak dlouho, co odstartoval další ročník Chance Ligy. Konkrétně v sobotu 8. září 2018. Nyní, po bezmála třech měsících, je i kvůli zběsilému tempu druhá nejvyšší česká hokejová soutěž ve své polovině. Jihlavská Dukla tak znovu cestuje do MEO Arény, která je sídlem přerovských Zubrů. Utkání 31. kola startuje ve středu 5. prosince 2018 přesně v 18 hodin a sledovat ho můžete na hokejkaTV nebo prostřednictvím textového onlajnu.

Chance Liga nyní lehce zpomalila tempo, tentokrát se vesměs „neoblíbený“ pondělní termín nehrálo. Hráči tak mohli po sobotním zápasu více odpočinout, několik klubů mělo poprvé od reprezentační pauzy prakticky tři a půl dne bez utkání. Jihlavští hokejisté, kteří si volno v podobě volného kola vybrali minulou středu, svůj zápas zvládli a na Slavii vyhráli 4:2. Dukla si tak připsala 14 výher z posledních 16 zápasů. „Jsem rád, že v Dukle můžu být. Je tady výborná parta, vyhráváme, a jen takhle pokračovat dále,“ přeje si obránce Vojtěch Budík, jenž v Edenu vsítil svůj první gól za červenožluté barvy.

Středeční soupeř: HC ZUBR Přerov

Dnes od 18 hodin se bude pomalu odkrývat, zda bude „Buďovo“ přání vyplněno nebo ne. Zubři dokáží v domácím prostředí pořádně kousat. Dukla se o tom přesvědčila hned v prvním kole, kdy druhou třetinu prohrála 2:5 a jedna branka z první a ze třetí části tak na výhru nestačila. Přerovští závěrečný jihlavský tlak ubránili a v domácím prostředí slavili výhru 5:4. Jenže to je hodně vzdálená minulost, přesněji téměř tři měsíce zpět. Soupisky obou klubů od dané chvíle doznaly změn. Více změn se událo na jihlavské straně a v nedávném slovu jednatele si šéf Dukly Bedřich Ščerban pochvaloval, jak noví hráči zapadli.

Soupiska týmu

Přerovští hokejisté zase udělali výborný tah s angažováním Milana Kloučka, který letos nastupoval v trápících se Pardubicích, ovšem svezl se s nevýraznými výkony Dynama. Zato v Přerově ožil. Úspěšnost zákroků na 92,86% určitě zvedla mladému gólmanovi sebevědomí. V rámci střídavých startů z Pardubic ale Klouček naskočil za Zubry naposled 19. listopadu proti Třebíči (prohra 1:4). Posledních pět zápasů, ve kterých Přerov vyhrál dvakrát, odchytal Lukáš Klimeš. V minulém kole pomohl svému týmu zastavit minisérii tří proher v řadě, když 25 úspěšnými zákroky přispěl k výhře doma nad Benátkami 4:0. Žlutomodrý dres nadále obléká jihlavskému publiku dobře známý obránce Zdeněk Čáp, jenž měl původně vyřízeno měsíční hostování z Motoru. Během 18 utkání stihl ex-jihlavský bek získat 10 bodů (3+7).

V přerovském kádru je aktuálně pět mužů, kteří dokázali odehrát všech 29 zápasů – Tomáš Sýkora, Marek Sikora, Jaroslav Moučka, Radomír Pala a Robert Černý. O post nejlepšího střelce se dělí již uvedený Tomáš Sýkora spolu s Romanem Pšurným, jelikož oba dokázali dát po sedmi brankách. Druhý uvedený je navíc nejproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem týmu, Pšurný doposud nasbíral 24 bodů (7+17). Týmovou produktivitu obránců vedou dva hráči - Mikuláš Zbořil (3+8) a Radomír Pala (5+6).

Soupiska Přerova
Realizační tým Přerova
Statistiky Přerova

Poslední zápas Přerova

30. kolo Chance Ligy, sobota 1. prosince 2018: HC ZUBR Přerov – HC Benátky nad Jizerou 4:0
Branky a nahrávky: 10. Sikora (Pšurný, Doležal), 22. Sýkora (Tomi, Čáp), 44. Doležal (Pšurný, Sikora), 48. Novotný (Hejcman, Goiš). Rozhodčí: Obadal, Veselý – Lukš, Bubela. Vyloučení: 2:5, navíc Moučka (PRE) 5 min. a do konce utkání – Špaček (BEN) 10 min. OT. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 1532. Střely na branku: 32:25. Průběh utkání: 4:0.

Sestava Přerova: Klimeš – Novotný, Zbořil, Pala, Černý, Malina, Čáp – Doležal, Pšurný, Sikora – Procházka, Hejcman, Goiš – Moučka, Sýkora, Tomi – Mašín, M. Kratochvil, Š. Kratochvil

Poslední vzájemný zápas

16. kolo Chance Ligy, sobota 20. října 2018: HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 5:0
Vysoké tempo a kvalitní hokej nabídl v první třetině „otvírák“ druhé čtvrtiny Chance Ligy proti Přerovu. Na první góly se čekalo až do rozmezí časů 15:45 a 16:50, kdy se nejprve po stopadesáté v první lize prosadil David Tůma, druhou trefu obstaral prvním gólem za Duklu Matěj Vála. Prostřední periodu zahájil po 54 sekundách chladnokrevným zakončením Nicolas Werbik. Jihlava ve druhé části přebrala kontrolu nad hrou a využila i přesilovku 5 na 3, když se poprvé tuto sezonu prosadil Tomáš Jiránek. V poslední části přidal brzy pátý gól Miha Štebih. Jan Brož dokázal udržet podruhé za sebou čisté konto a přispěl k výhře nad Přerovem, kterého před zápasem sužovala střevní chřipka, 5:0.

Branky a nahrávky: 16. Tůma (Harkabus), 17. Vála (Kajínek), 21. Werbik (Tůma, Havránek), 38. Jiránek (Kajínek, Doudera), 42. Štebih (Harkabus, Werbik). Rozhodčí: Wagner, Ondráček – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1778. Střely na branku: 30:25. Zblokované střely: 7:4. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 5:0.

HC Dukla Jihlava: Brož – Pohl, Doudera, Kajínek, Váňa, Štebih, Mareš, Štindl – Anděl, Skořepa, Pekr – Tůma, Werbik, Havránek – Harkabus, Hlinka, Jiránek – Vála, Hrníčko, Čermák
HC Slavia Praha: Klimeš (27. Šurý) – Pala, Čáp, Černý, Zbořil, Padrnos, Malina – Doležal, Sýkora, Kratochvíl – Moučka, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Mašín, Václavek

Kamil Přecechtěl (HC ZUBR Přerov) se na tiskovou konferenci nedostavil.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme samozřejmě spokojeni s body, ale musím říct, že soupeř byl v prvních deseti minutách hodně aktivní v pohybu. Trošku nám dělalo problém soupeřovo vytahování do středního pásma na dlouhé přihrávky mezi obránce. Postupem času jsme na to zareagovali a hodně nás zklidnil první dotlačený gól. Postupem času jsme si cíleným tlakem vytvářeli příležitosti a zákonitě přišly i branky. Jsme rádi, že jsme gól nedostali. V naší hře byla spousta už i hokejových věcí, které jen volaly po tom, aby zakončení bylo razantnější. Jednoduchý zápas to nebyl. Přerov byl důsledný a důrazný v osobních soubojích. Postupem času přicházela z jeho strany taková trošku frustrace, ale naši kluci to ustáli.

Úsměvy u Matěje Vály byly pochopitelné, jihlavský obránce (který hrál doma proti Přerovu v útoku), totiž zaznamenal první branku za seniory Dukly v kariéře. I ta nakonec pomohla k celkové jasné výhře 5:0. Foto: Markéta Křížová.

31. kolo Chance Ligy, středa 5. prosince 2018

Předehrávka: Rytíři Kladno - HC Frýdek-Místek 3:1
ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov - VHK ROBE Vsetín (18:00)
SK Trhači Kadaň - HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
AZ RESIDOMO Havířov - HC Stadion Litoměřice (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. - SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

32. kolo Chance Ligy, sobota 8. prosince 2018

HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov (14:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – Rytíři Kladno (16:00)
HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov (16:00)
HC Stadion Litoměřice – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Frýdek-Místek – AZ RESIDOMO Havířov (17:00)
VHK ROBE Vsetín – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (17:30) - vstupenky zde.

Tabulka Chance Ligy po 30. kole