Neproměnili jsme přesilovky, což zlomilo zápas, hodnotí trefně prohru Jan Holý

09.12.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Bitva s Motorem tentokrát doma nevyšla. Zatímco v prvním vzájemném utkání porazila Dukla svého tradičního soupeře na domácím ledě 7:0, tentokrát se jí před více jak čtyřtisícovou návštěvou tolik nedařilo. Nováček v týmu, obránce Jan Holý, si stejně jako trenér František Zeman mysli, že porážku zapříčinily nevyužité přesilové hry. „Přesilovky jsme nedali, bohužel, takový je hokej. Tam by se zápas zlomil na naší stranu,“ ohlíží se třiadvacetiletý bek za prvními dvanácti minutami, kdy měla Jihlava čtyři přesilové hry v řadě, ale bez gólového zužitkování.

Začátek zápasu vypadal velice nadějně. Jihlavští hokejisté si dobrou aktivní hrou vykoledovali tři fauly a jedno špatné střídání českobudějovického týmu. Během prvních dvanácti minut tak hráli dvě třetiny tohoto času v početní výhodě, jenže Motor se dokázal ubránit. „Byl to těžký zápas, hrál první tým s druhým, nebo jak je na tom Motor v tabulce. My na začátku neproměnili přesilovky, což zlomilo zápas. Nedali jsme tentokrát vůbec gól, bez čehož se vyhrát nedá,“ ví moc dobře Jan Holý, co zapříčinilo první jihlavskou porážku na domácím ledě po téměř dvou měsících.

I přes prohru je Dukla stále na prvním místě v tabulce, když ze 30 odehraných zápasů získala 62 bodů a drží tříbodový náskok před druhým Kladnem. Možná i tím bylo pro mladého obránce začlenění do nového týmu jednodušší. „Je tady super tým. Dukla je první a těší mě, že jsem tady. Doufám, že týmu jenom pomůžu,“ přeje si hokejista, který v letošní sezoně naskočil do dvou utkání za Plzeň a v předešlé sezoně oblékal, stejně jako další jihlavský zadák Jan Pohl, dres pražské Slavie. A už stihl něco poznat z nového města? „Zatím nic moc, byl jsem se chvilku projít u náměstí v uličkách. Jinak jsem byl zatím jen na zimáku a na bytě,“ hlásí nová obranná posila červenožlutých.

Videoohlasy s Janem Holým

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice 0:2

Autor videa: HZStv1