V posledním venkovním výjezdu před svátky cestuje Dukla na led Ústí

20.12.2018 / Tomáš Lysý

Šest zápasů mělo na programu 37. kolo Chance Ligy. Sedmý z nich, ve kterém Dukla změří síly s týmem Hokej Ústí nad Labem s.r.o., a to na jeho ledě, bude sehrán ve čtvrtek 20. prosince 2018 od 17 hodin na ústeckém zimním stadionu. Jihlavští hokejisté již letos Slovan dvakrát porazili a budou usilovat o třetí vítězství nad týmem, který se aktuálně nachází na poslední pozici v tabulce. Pokud Jihlava vyhraje, vrátí si zpět devítibodový náskok v tabulce, jelikož Kladno bralo v posledním kole tři body, stejně tak jako Motor. Utkání můžete sledovat na onlajnech nebo na HokejkaTV.

Ještě do 53. minuty předešlého utkání Dukly to vypadalo, že Havířov potvrdí post druhého nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů. Na Horáckém zimním stadionu totiž vedl AZet 1:0, ale vzápětí Matěj Pekr v oslabení srovnal a v poslední minutě přišlo rozhodnutí. Rána Jana Holého při přesilovce pět na tři vystřelila Jihlavským tři body. „Zápas jsme ubojovali, protože nám to půl utkání fakt nelepilo,“ říkal úspěšný střelec, který je zároveň rád, že v Dukle dostává hodně prostoru. Jihlava tak i díky zaváhání Kladna uskočila soupeřům ve vedení o devět bodů a po dohrávce čtvrtečního kola může tento náskok opět nabrat.

ČTVRTEČNÍ SOUPEŘ: HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM S.R.O.

Někdejší jasný lídr první ligy, který rok co rok aspiroval na postup to extraligy a na jednu sezonu se mu to dokonce povedlo, se v současnosti krčí na posledním místě tabulky. Slovan totiž ve 34 zápasech získal 25 bodů a může být rád, že Chance Liga je nesestupová, jinak by měl možná velké problémy. Na čtrnáctou Kadaň totiž ztrácí tři body, ale manko proti třináctým Benátkám je již jedenáctibodové. Slovanu nepomohla ani výměna trenéra Jana Čalouna, který na konci října opustil i post jednatele společnosti a v klubu zůstal pouze u mládeže.

SOUPISKA TÝMU

Jeho nástupce Tomáš Mareš mužstvo totiž pozvednout zatím nedokázal. Jestliže Čaloun získal během 12 utkání 8 bodů, u nového trenéra je bilance následující: 22 zápasů, 17 bodů (i díky kontumaci 5:0 proti Motoru České Budějovice). Když už se v listopadu zdálo, že Slovan se konečně zvedne a zapsal v sedmi utkáních čtyři vítězství (i s kontumaci), přišla další nepříznivá série. Od 26. listopadu doposud přišla pouze jedna výhra v osmi zápasech. Po pondělní porážce 1:6 na ledě Benátek se navíc Mareš nechal slyšet, že polovina mužstva na Chance Ligu nemá.

Slovan ale trápí i velká marodka a také odchody opor. V prosinci se z klubu pakoval kapitán Martin Vágner, odešli třeba i Tomáš Pšenička nebo Martin Jandus. Vinou zranění hrálo v Benátkách pouze 6 obránců a 10 útočníků. Právě kvůli zranění má odehraných pouze polovinu zápasu i legenda klubu a celé soutěže Jaroslav Roubík, který doposud nasbíral 14 bodů (4+10) v šestnácti zápasech. Nejproduktivnějším hráčem (10+12) a zároveň nejlepším střelcem je Antonín Melka, nejvíce asistencí doposud zapsal Daniel Vrdlovec. V Ústí nad Labem se druhou sezonu po sobě daří i Jiřímu Severovi, který v mládeži hrával za Duklu a absolvoval i několik letních příprav s A-týmem. Ani jeden hráč Slovanu nenastoupil do všech 34 utkání, nejvíce jich má odehráno Jakub Chrpa - 33 zápasů. Do ústeckého brankoviště již nastoupilo pět gólmanů, zatím nejvíce zápasů má odchytáno Aleš Stezka, jenž kryl záda spoluhráčům ve třinácti případech.

Soupiska Ústí
Realizační tým Ústí
Statistiky Ústí

Poslední zápas Ústí

36. kolo Chance Ligy, pondělí 17. prosince 2018: HC Benátky nad Jizerou – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. 6:1

Branky a nahrávky: 21. Chrtek (Ordoš, Průžek), 25. Průžek (Wiencek), 29. Wiencek, 43. Wiencek (Havlín, Psota), 44. Rychlovský, 57. Průžek (Kolmann) – 9. D. Merta (Vrdlovec, Muška). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 183. Střely na branku: 40:28 (11:8, 7:6, 10:13). Průběh utkání: 0:1, 6:1.

Sestava Ústí: Stezka – Hes, M. Zdvořáček, Jeřábek, Muška, Mert, Zukal – Chrpa, Roubík, Jánský – D. Merta, Vrdlovec, T. Jandus – Krliš, Davídek, Tůma – Planý

Poslední vzájemný zápas

22. kolo Chance Ligy, pondělí 12. listopadu 2018: HC Dukla Jihlava – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. 3:1

Ústí rozhodně nevypadalo, že by mělo z Dukly přehnaný respekt. V úvodu třetiny si vytvořilo gólové šance, vedoucí trefa zápasu ale padla na straně druhé. Matěj Pekr se vrátil po zranění ruky do sestavy a v osmé minutě samostatným únikem poslal Duklu do vedení. Postupem času se však projevovala větší herní kvalita Dukly, na gól se ale čekalo až do času 40:09, kdy dal větší klid domácím po přihrávce Werbika David Tůma. Slovan ale neskládal zbraně a vrátil se do hry, když se prosadila nová posila, Vladimír Eminger. Klid do závěrečných minut ale dal domácím Jan Pohl v přesilovce a Dukla vyhrála i pátý zápas v řadě, tentokrát 3:1.

Branky a nahrávky: 8. Pekr, 41. D. Tůma (Werbik, Váňa), 53. Pohl (Werbik) – 44. Eminger (T. Jandus, Chrpa). Rozhodčí: Přikryl, Šindel – Hejl, Komínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2027. Střely na branku: 35:14. Zblokované střely: 13:3. Vhazování: 41:14. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Dukla Jihlava: Brož – Kajínek, Doudera, Váňa, Pohl, Štindl, Mareš, Vála – D. Tůma, Werbik, Havránek – Anděl, Skořepa, Pekr – Jiránek, Zeman, Dostálek – Harkabus, Hlinka, Osmík
Hokej Ústí nad Labem s.r.o.: Stezka – Eminger, Hes, Weinhold, Jeřábek, Zdvořáček, Mert, Zukal – Severa, Vrdlovec, Volf – Jánský, T. Jandus, Chrpa – M. Tůma, Davídek, Krliš – Planý, Čermák, Jícha

Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Hlavně v první třetině jsme se drželi našeho plánu. Dobře jsme hráli střední pásmo a měli jsme několik i gólových šancí, které jsme bohužel neproměnili. Jihlava měla jeden brejk a vedla 1:0. Ve druhé třetině už to bylo horší, Dukla přidala a my měli problém se vůbec dostat ze středního pásma. Hodně jsme ztráceli puky a domácí se dostávali do tlaku. Díky gólmanovi jsme byli pořád ve hře a po dvou třetinách byl stejný stav. Nevím, jestli jsme šli do třetí části nepřipravení, gól po deseti vteřinách nás trošku srazil. Pak jsme se dostali kontaktním gólem do hry, bohužel pak jsme udělali dva zbytečné fauly a hráli čtyřminutové oslabení. Jihlava odskočila na dva góly, závěr si pohlídala a my neměli ani sílu výsledek zkorigovat. Odehráli jsme slušné utkání, určitě je u nás posun ve hře do obrany. Musím pochválit gólmana. Chytal výborně a celý zápas nám dával šanci uhrát zde nějaký výsledek a odvézt si body.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Za předvedený výkon jsme si tři body zasloužili a jak už bylo řečeno, ve druhé třetině jsme si vytvářeli spoustu příležitostí. Kolega chválí gólmana, ale já nemůžu pochválit naše střelce. Ve fázích, kdy jsme si příležitosti vytvořili, jsme byli platoničtí a co šlo na bránu, to šlo vesměs do břicha gólmana. V těch částech utkání, kdy můžeme utkání zlomit, tak jsme trošku zbrklí v zakončení. Za celý průběh jsme si body zasloužili, i když soupeř zlobil z rychlých protiútoků a z přímočarosti, kdy jsme párkrát zaspali v reakci na dobruslující hráče. Šance soupeře náš gólman pochytal a máme zasloužené tři body.

V posledním vzájemném utkání si Dukla připomínala Den Válečných veteránů a nastoupila ve speciálních válečných dresech. A nakonec měla i navrch, stejně jako Michal Hlinka v tomto souboji, když vyhrála 3:1. Foto: Tomáš Lysý

37. kolo Chance Ligy, středa 19. prosince 2018

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou 2:4
SK Trhači Kadaň - ČEZ Motor České Budějovice 1:4
Rytíři Kladno - HC ZUBR Přerov 5:2
AZ RESIDOMO Havířov - HC Slavia Praha 5:1
HC Stadion Litoměřice - VHK ROBE Vsetín 3:5
HC Frýdek-Místek - HC RT TORAX Poruba 2011 2:1
Dohrávka: Hokej Ústí nad Labem s.r.o - HC Dukla Jihlava (čtvrtek 20. prosince 2018, 17:00)

38. kolo Chance Ligy, sobota 22. prosince 2018

HC Slavia Praha – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (15:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC ZUBR Přerov – AZ RESIDOMO Havířov (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – SK Trhači Kadaň (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30) - vstupenky zde

Tabulka Chance Ligy po 36. kole