Spíše to vypadalo na házenou než na hokej, směje se Miha Štebih po výhře 8:4

21.12.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Jihlavští hokejisté v dohrávaném utkání na ledě Ústí nad Labem neponechali nic náhodě. V souboji prvního týmu s posledním totiž zvítězili 8:4 a na čele Chance Ligy tak mají opět náskok devíti bodů před dvojicí České Budějovice – Kladno. Výrazný gólový příspěvek zaznamenal zejména Miha Štebih, který z pozice obránce nastřílel hattrick. „Konečně se štěstí obrátilo. Doteď jsem se trápil a jsem rád, že mi to tam konečně spadlo,“ usmívá se slovinský reprezentant, který v minulé sezoně nevstřelil v EBEL ani jednu branku. Nyní opět zažívá gólovou radost.

Polovina zápasu přitom Dukle moc nevycházela. Jihlavští hokejisté v první třetině vedli, pak Ústí otočilo na 2:1, ale do kabin se šlo za stavu 2:2. Ve druhé části Jihlava rychle vedla, ale Slovan opět dokázal srovnat. Pak ale přišla pětiminutovka v rozmezí času 27:04 – 32:26, ve které Jihlava dala tři branky a dokázala uskočit na 6:3. „Spíše to vypadalo na házenou než na hokej. Padala spousta gólů, pro diváky to asi bylo krásné, ale pro nás hráče moc ne. Půlku zápasu jsme se trápili, pořád jsme vedli, nevedli, vedli, nevedli. Takže to bylo takové divné. Ale naštěstí to tam spadlo a odvezli jsme si tři body,“ hodnotí utkání Miha Štebih.

Právě ve výše uvedeném časovém rozmezí zaznamenal slovinský obránce dvě branky, obě při přesilových hrách. „Při prvním gólu stál Adam Zeman výborně před gólmanem, který nic neviděl. Jenom jsem vystřelil a spadlo to tam. Druhý gól mi Holas (Jan Holý – pozn. aut) parádně nahrál do prázdné brány,“ ohlíží se za svými dvěma úspěchy. Třetí přišel ihned po tom, co Slovan neproměnil trestné střílení a nesnížil tak na 5:6. Naopak Miha Štebih hned vzápětí trefil při přesilovce hattrick. „Konečně se štěstí nějak obrátilo. Doteď jsem se trápil a jsem rád, že to tam spadlo. U třetího mého gólu jsem stál před bránou, nějak puk trefil vzduchem a ten spadl do brány. Před brankou je prostě moje místo,“ směje se jihlavský obránce.

Před Vánoci čeká Duklu ještě jeden zápas, v sobotu 22. prosince vyzve doma nedalekého soupeře – Horáckou Slavii. „Na Třebíč se tady vždycky těšíme, jsou to dobré zápasy s dobrou atmosférou. Myslím si, že to bude dobré utkání. Navíc těsně před Vánoci, pak konečně tři dny volna. Užijeme si Vánoce a budeme pokračovat dále,“ zakončuje rozhovor hráč s číslem 88.

Videoohlasy s Mihou Štebihem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla