Když budeme soudní, tak si Frýdek dva body zasloužil, přiznává Matěj Pekr

30.12.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Poslední zápas pomalu končícího roku Dukle nevyšel tak, jak bychom si představovali. Červenožlutí po první třetině prohrávali 1:2, ve druhé části se jim ale podařilo otočit na 3:2. Jenže ve třetí třetině byl Frýdek-Místek znovu lepším týmem, srovnal na 3:3 a v prodloužení vyhrál – tedy za dva body, stejně jako v Jihlavě v postupové sezoně 2016/2017. „Nepomůžeme si přesilovkami, to je největší problém. Kdybychom je využili, odskočíme na dva góly a bylo by vymalováno. Nestalo se, trápili jsme se až do konce. Výkon nebyl optimální,“ ví moc dobře útočník Matěj Pekr, který je zároveň nejlepším jihlavským kanonýrem.

Po vysoké výhře 7:1 v Litoměřicích se od Dukly čekaly tři body. V domácím prostředí totiž hostila Frýdek-Místek, jehož několik opor hrálo na Spengler Cupu za Třinec. Jenže nepodařilo se. Farma Třince, posilněná o šestnáctiletého talentovaného gólmana Nicka Malíka nebo Michala Kovařčíka, jenž dal hattrick, si odvezla dva body. „Než jsme se rozkoukali, tak byla první třetina v pr….,“ nevymlouvá se vůbec na nic Matěj Pekr. „Od druhé třetiny jsme začali něco honit a nějak jsme zápas otočili, ale nebylo to pořád ono a výkon tentokrát nebyl optimální,“ shrnuje trefně nejlepší jihlavský kanonýr.

Právě on otočil stav před polovinou zápasu po kombinaci s Josefem Skořepou na 3:2. „Obrali jsme soupeře o puk. Nahrál jsem na Pepu, on mi to vrátil, já jsem se chtěl trefit nahoru a spadlo to tam,“ popisuje svojí osmnáctou trefu v sezoně, po které Dukla až do 48. minuty vedla. Proč to nakonec nevyšlo za tři body? „Nepomůžeme si přesilovkami. To je ten největší problém. Kdybychom je využili, odskočíme na dva góly a bylo by vymalováno. Nestalo se tak, trápíme se skoro až do konce. Celý zápas jsme se trápili a když budeme soudní, tak si Frýdek dva body zasloužil,“ hlásí upřímně Matěj Pekr.

Videoohlasy s Matějem Pekrem

Svojí premiéru za A-tým si určitě představoval jinak také Miroslav Juda, šikovný útočník juniorského týmu Dukly. Ten dostal příležitost jako centr čtvrté lajny, kde měl na křídlech Dominika Hrníčka a Davida Čermáka. „Zápas jsem si užil. Je super, že jsem dostal příležitost a mohl si tady s kluky zahrát. Jen tam mohl padnout nějaký ten gól a mohly být bodíky navíc, ale co se dá dělat. To je hokej,“ komentuje svůj první zápas v seniorském hokeji odchovanec hokeje ve Velkém Meziříčí, odkud do Dukly jako mladší dorostenec a účastník Mezinárodní česko-finské hokejové školy přišel. O svém startu za Áčko se dozvěděl odpoledne před zápasem. „Normálně jsem odpočíval a snažil jsem se před zápasem dostat do pohody,“ sděluje „Judič“, že před premiérou nervózní nebyl.

Videoohlasy s Miroslavem Judou

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla