Přijď si vyzkoušet virtuální realitu a buď jako hokejisté A-týmu Dukly

09.01.2019 / KLUB

V polovině října otevřela Dukla Jihlava tréninkové centrum hokejové virtuální reality. To je vybaveno umělým ledem a mantinelem a jedná se o první tréninkové centrum tohoto typu v Evropě. Jako doplněk tréninku ho využívají také hráči A-týmu Dukly a je volně dostupné i pro veřejnost. Pojďte si ho vyzkoušet i vy! Více informací o unikátním českém produktu, který podporuje také aktuálně nejlepší český hokejista v NHL David Pastrňák, najdete na tomto odkazu.

Virtuální realita je umístěna v rozcvičovně Horáckého zimního stadionu (první patro nad Infocentrem). Základní cena lekce o délce 45 minut je 360 Kč a je možné si vyzkoušet např. různé typy tréninků střelby na branku, přihrávek apod. K tomuto účelu jsou k dispozici technologicky upravené hokejky, které uživatel vidí po nasazení speciálních brýlí. K tréninku na ledě lze využít i brusle, jihlavské tréninkové centrum je totiž vybaveno umělým ledem. Je možné si navolit i trénink mimo led, např. na postřeh, logické myšlení, kognitivní funkce a další. Veškeré informace Vám rád podá manažer virtuální reality pan Přemysl Tobola na telefonním čísle +420 774 097 446 nebo na e-mailu vr@hcdukla.cz.

Virtuální realita od Sense Areny míří do Las Vegas

Unikátní český produkt zaměřený na trénink a diagnostiku hokejistů využívající nejmodernější technologie virtuální reality, Sense Arena, míří na do Las Vegas. Na světovém veletrhu spotřební elektroniky CES 2019 představí nejen virtuální hokejový trénink pro kluby, školní týmy či tréninková centra, ale také očekávanou verzi pro domácnosti v kufříkovém balení.

V Česku dnes již Sense Arenu využívají jako doplněk tréninku hokejisté týmů Bílí Tygři Liberec a jihlavská Dukla, diagnostickou část pak Rytíři Kladno a Fakultní nemocnice v Motole. Ve Spojených státech má Sense Arenu nainstalovanou tým Colorado Springs Tigers a před podpisem je dohoda s organizací Washington The Little Caps. Multilicence zajišťuje klubům přístup k více jak sedmdesáti tréninkovým cvičením, určeným především pro rozvoj hokejového myšlení a herních činnostní jednotlivce.

„Je to super tréninková pomůcka a sám jsem se při používání pěkně zapotil. Ta technologie a reálnost prostředí jsou úžasné,“ říká dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky a jedna z největších hvězd NHL hrající za klub Boston Bruins, David Pastrňák, který vloni na podzim investoval do Sense Areny a získal zde minoritní podíl.

Kufřík pro hokejového génia – Sense Arena VR Equipment Case

Kufříkové all-in one řešení obsahuje zabudovaný herní počítač, dotykový monitor, klávesnici, helmu VR HTC Vive Pro resp HTC Vive, Wireless adaptér pro Vive a předinstalovanou Sense Arenu s licencí pro domácnosti. Ta nabízí kompletní sadu cvičení jako verze pro týmy. Přihlásit se do ní mohou ale jen dva sportovci, např. otec a syn. K instalaci je pak zapotřebí prostor o velikosti alespoň 3,5 x 3,5 metrů.

„Po tom co jsme spustili řešení pro kluby se nám začali ozývat rodiče, kteří chtěli mít Sense Arenu doma. A my jsme vyšli jejich přání vstříc. Vezeme na CES tři první prototypy našeho řešení pro domácnosti a těšíme se na to, jaký budou mít ohlas,“ uvedl Bob Tetiva, zakladatel Sense Areny. Oficiálním partnerem Sense Areny jsou Český svaz ledního hokeje, Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a hokejový klub Bílí Tygři Liberec.