Nenechali jsme se rozhodit a jsme určitě rádi za tři body, jsou spokojeni Adam Zeman a Nicolas Werbik

13.01.2019 / T.Kalas, T.Lysý, Z.Drla

Dukla uzavřela třetí čtvrtinu soutěže výsledkem 3:0 a ziskem tří bodů proti pražské Slavii, bojující o osmičku zaručující postup do play-off. Jak Adam Zeman, tak Nicolas Werbik měli oba bilanci 1+1. Nejprve v 16. minutě otevřel účet zápasu v přesilovce Zeman po asistenci Werbika, na začátku druhé třetiny se pak role obrátily a Werbik navýšil na 2:0. „Nenechali jsme se rozhodit a jsme určitě rádi za tři body,“ sdělují oba střelci sobotního zápasu.

Jihlava vstoupila do zápasu sice o něco hůře než její soupeř, nicméně dostala jako první přesilovku, která pak přešla do 23sekundové výhody 5 na 3. Z té gól nepadl, padl ale z klasické. Adam Zeman z rohu vyšťoural puk, nahrál mezi kruhy na Nicolase Werbika, který hostujícího gólmana neprostřelil, Zeman ale do prázdné puk dorazil přesvědčivě. „Vybojovali jsme puk v rohu a udělali z toho 3 na 2, Nic to trefil do betonu gólmana, od něj se to odrazilo a já to trefil do prázdné,“ popsal Zeman vedoucí a prakticky i vítězný gól celého zápasu. Ten byl ovlivněn i kvalitou ledu. V čase 34:08 musel být totiž zápas přerušen z důvodu trhlin v ledě, které si vyžadovaly větší úpravu. Třetí třetina tak byla o 5 minut a 52 sekund delší než obvykle. Jak to hráči vnímali? „Tolik jsme si to nebrali. Šli jsme do toho s tím, že chceme dohrát druhou třetinu v klidu a pak začít od nuly, což se nám povedlo a Slavia už pak neměla moc šancí, my si to navíc pohlídali,“ odpověděl na tuto otázku křídelník druhé útočné formace. Druhý zásah byl prakticky hodně podobný tomu prvnímu. Nejprve Adam Zeman neuspěl s individuální akcí, Nicolas Werbik ale dorazil a navýšil na 2:0. „Natlačil jsem se do branky a zakončil do betonu, Nic to taktéž dorazil, takže to byl hodně podobný gól,“ přiblížil druhou trefu.

Nicolas Werbik zažívá na Dukle povedené období. Za 24 utkání má 22 bodů a je šestý nejproduktivnější hráč Dukly. V sobotu přidal do své sbírky dva body, u prvního gólu měl asistenci. „To bylo v přesilovce. Áda tam výborně vybojoval puk v rohu a já jsem čekal před brankou, zda mi puk dá. Dal mi to, já vystřelil, bohužel se mi to nepodařilo prostřelit, on tam ale výborně počkal a dorazil to do prázdné,“ nabídl i svůj úhel pohledu na celou gólovou situaci. U druhého gólu byl střelec, když těžil z práce Zemana, který kličku do konce nedotáhl, odražený puk ale Werbik uklidil jednoduše do kasy. „Při druhém gólu měl Áda 1 na 1, ke mně se to šťastně odrazilo a uklidil jsem pouze do branky,“ nepřipisuje si velké zásluhy na druhé trefě. Samozřejmě i na jihlavskou jedenáctku mířila otázka, jak moc ji případně rozhodil problém s ledem, který zapříčinil zkrácení druhé třetiny. „Ještě jsem to nezažil, ale samozřejmě se to někdy stane. Nenechali jsme se v kabině rozhodit, normálně jsme se nachystali na třetí třetinu a šli do toho,“ popsal svoji první mimořádnost tohoto typu v hokejové kariéře.

Jihlava jde do poslední čtvrtiny s 88 body z prvního místa. Na druhé Kladno a třetí Vsetín má náskok osmi bodů, Vsetín má ale zápas k dobru a Dukla také, nesmíme zapomenout na odložený zápas s Kadaní. Závěrečná část šedesátikolové hry začíná právě v pondělí, kdy přijede do Jihlavy nepříjemný Přerov. „Na Přerov bude platit náš dobrý pohyb, hodně střílet a efektivně zakončovat, tedy to samé, co proti Slavii. Proti těmto soupeřům nejde vymýšlet něco nového, musíme hrát stále svoji hru,“ je si vědom Adam Zeman. O sebevědomí naopak mluvil Werbik. „Určitě chceme poslední čtvrtinu mít dobrou kvůli sebevědomí na play-off. Je to dobrý zisk tří bodů a musíme na to navázat i v dalším zápase,“ je přesvědčený původem zlínský hráč.

Videoohlasy s Adamem Zemanem

Videoohlasy s Nicolasem Werbikem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Jan Srdínko (HC Slavia Praha)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha 3:0

Autor videa: HZStv1