Závěr se nám bohužel nepovedl podle představ, sděluje Lukáš Anděl po porážce s Motorem

17.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Do poloviny jednapadesáté minuty to vypadalo, že Dukla kráčí za čtvrtým vítězstvím v řadě a za třetím čistým kontem za sebou. Jihlava vedla na ledě Motoru 2:0 a nevypadalo to, že by domácí měli zápas nějak zvrátit. Jenže stalo se. České Budějovice po sporném gólu snížily stav na 1:2 a v závěru otočily zápas ve svůj prospěch. V posledních devíti minutách totiž červenožlutí inkasovali hned čtyřikrát. „Před třetí třetinou jsme si říkali, že nesmíme nijak extra zalézt a budeme hrát zodpovědně. Dařilo se nám to prvních deset minut, ale pak tam soupeř dotlačil gól na 1:2. To ho nakoplo, hala začala žít a bohužel to srovnali i otočili,“ mrzí Lukáše Anděla ztracené tři body.

Dukla nejprve v polovině první třetiny přestála dílčí tlak soupeře a poté sama vstřelila branku. Na konci osmnácté minuty poslal obránce Martin Matějíček dlouhý pas právě na Lukáše Anděla. „Motor nastřelil puk od modré na bránu. Náš obránce ho zblokoval a hnedka mě vyslal do úniku. Já jsem ho využil, takže paráda,“ měl radost ze své branky, jelikož se prosadil po osmizápasové odmlce. Když na konci druhé třetiny využil další protiútok Josef Skořepa po naražení si s Matějem Pekrem, bylo ještě veseleji. „Utkání bylo vyrovnané. Půlku zápasu jsme hráli to, co jsme chtěli. Dali jsme dva góly, vedli jsme, ale bohužel závěr se nám nepovedl podle představ,“ je si vědom špatné koncovky nejproduktivnější hráč Dukly.

Vše začalo v čase 50:48, kdy domácí útočník Lukáš Endál v tlačenici před jihlavskou brankou složil k zemi Matěje Pekra a pak dostrkal puk do sítě. „Byl to takový sporný gól, ale Motor si za ním svým důrazem šel a dorvali ho tam. Nesmí se nám stávat, aby se nám zápas v závěru takhle obrátil,“ na nic se nevymlouvá jihlavský útočník a prozrazuje, co si tým v kabině o druhé přestávce řekl: „Před třetí třetinou jsme si říkali, e nesmíme nijak extra zalézt a budeme hrát zodpovědně. Dařilo se nám to deset minut, pak tam dotlačili gól na 1:2 a to je nakoplo. Celá hala začala žít, srovnali to i otočili, takže bohužel,“ říká neradostně „Andy.“

Slavit do půlnoci, smutnit také do půlnoci. Je nový den a zápas třeba hodit rychle za hlavu. Vždyť už v sobotu 19. ledna nastoupí Dukla doma proti Prostějovu a bude si chtít udržet pětibodový náskok v tabulce před Vsetínem. „Na Prostějov bude platit stejný výkon, jako jsme hráli polovinu zápasu u nich,“ připomíná Lukáš Anděl zápas na ledě Jestřábů, kde Dukla vedla ve druhé třetině do 31. minuty otočila stav z 1:2 na 3:2 a nakonec vyhrála 4:2. „Když podáme výkon po celý zápas, tak vyhrajeme,“ zakončuje videorozhovor.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla