4:2
(0:1, 0:1, 4:0)

Dukla v závěru zápasu ztratila dvoubrankový náskok a s Motorem prohrála 2:4

16.01.2019 / Tomáš Lysý

První třetinu začal sice aktivněji Motor, ale jako první se radovala Dukla, když na konci první třetiny pláchl Lukáš Anděl a krásně si poradil s gólmanem Strmeněm. Také druhou část začali domácí náporem, nicméně David Honzík si věděl rady a naopak necelé tři minuty před koncem zvýšil jihlavské vedení Josef Skořepa. Dukla držela dvoubrankový náskok až do 51. minuty, ve které sudí uznali snížení Motoru na 1:2 i přes zcela jasně postaveného domácího hráče v brankovišti. Závěr se již hostům nevydařil. Tři minuty před kncem v přesilovce vyrovnal Šimánek a v 59. minutě rozhodl zápas Doležal, přičemž České Budějovice ještě stvrdily výhru trefou do prázdné klece - 4:2.
16.01.2019 17:30, Chance Liga - 47. kolo

Banes Motor České Budějovice

Strmeň – Vydarený, Jandus, Pýcha, Pavlin, Plášil, Fillman – Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, Přikryl, Heřman – Doktor
4

HC Dukla Jihlava

Honzík – Pohl, Holý, Mareš, Matějíček, Štindl, Půža, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Vála, Hrníčko, Chlubna
2
Branky a nahrávky: 51. Endál (Babka, Gilbert), 57. Šimánek (Karabáček, Doležal), 59. Doležal (Bradley, Karabáček), 60. Heřman (Pýcha, Přikryl) – 18. Anděl (Matějíček, Skořepa), 38. Skořepa (Pekr). Rozhodčí: Wagner, Pilný – Coubal, Bohunek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Průběh utkání

Úvod zápasu dvou velkých rivalů neměl úplně největší tempo. Až na konci první desetiminutovky si domácí vytvořili dvě šance, ale David Honzík si s dorážkou Bradleyho i střelou Vydareného věděl rady. Postupem času se dostávala více do hry i Jihlava, která sice nevyužila přesilovou hru, ale i tak se radovala. Dvě minuty před koncem vyslal Matějíček dlouhou přihrávku za obranu na Lukáše Anděla, který si najel před branku a tváří v tvář poslal Strmeňovi navštívenku mezi betony - 0:1. Jihlava měla ještě další šanci, kdy Zeman po individuální akci předložil puk před branku Čachotskému, který ale gólmana neprostřelill.

Do druhého dějství vstoupili domácí aktivněji, což bylo zapříčiněno i jejich přesilovou hrou. V ní byla Pýchova rána tečována a Honzíka zachránila horní tyčka. Jihlavská gólmanská posila poté uhlídala i dorážejícího Romana Přikryla. Tlak Motoru opadl, když Dukla výborně přestála další oslabení. Kolem poloviny zápasu hrály oba celky jednu přesilovou hru, ale bez zužitkování. Pět mnut před koncem druhé části vytáhl jihlavský gólman výborný zákrok proti Novákově střele do šibenice a o chvíli později se radovali hosté. Matěj Pekr se navrátil z trestné lavice, vrátil přihrávku Josefu Skořepovi a ten puk ze vzduchu usměrnil do sítě - 0:2. Navýšit jihlavský náskok mohl i sám úspěšný nahrávač, ale Pekrova rána z kruhů mířila přesně do připraveného Strmeně.

Ze začátku třetí třetiny měl dobrou šanci domácí Gilbert i dorážející Endál, ale jinak se Jihočeši trápili a nedokázali se dostat k výraznému ohrožení jihlavské klece. Motor nakopla situace z času 50:48, kdy vznikla v jihlavském brankovišti velká mela. Lukáš Endál si zde počínal dle názoru sudích dovoleně, i přes to, že sumó chvatem zcela jasně srazil k zemi Matěje Pekra a ještě dotlačil puk ve vřavě pod Honzíkem do sítě. Hosté se hodně zlobili, leč branka platila. Šest minut před koncem dostali domácí výhodu přesilové hry. Pět sekund před jejím vypršením jí využil Jiří Šimánek, který dorazil Heřmanovu střelu do sítě.

O třech bodech bylo jasno 72 sekund před koncem. Zdeněk Doležal obkroužil branku a u pravé tyče Honzíka zasunul puk do sítě. Jihlava ještě zkusila hru bez gólmana, ale ta vedla jen k potvrzení českobudějovického vítězství trefou Martina Heřmana do prázdné klece - 4:2. Čtyři inkasované góly v posledních necelých deseti minutách tak stály Duklu nejen vydřené vedení o dvě branky, ale také všechny tři body. Na čele tabulky tam mají červenožlutí už jen pětibodový náskok před druhým Vsetínem.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že po 40 minutách bychom byli spokojení, ale nejsme. Sportovně gratuluji soupeři, ale dneska ovlivnili zápas jiní lidé. První dvě branky domácích byly sporné. Při prvním gólu mělo být už dávno přerušeno a při druhém gólu mělo být vhazování mimo třetinu.

Václav Prospal: Věřili jsme, že máme na to, abychom zápas otočili. Stojí nám v cestě jen naše vlastní hlava. S Alešem víme, že kluci na to mají a jsme rádi, že si to dneska dokázali. Fillman a Plášil půjdou na vyšetření, takže uvidíme. Ale jejich návrat do zápasu nepřipadal v úvahu.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava