Nevyužili jsme šance a to nám prohrálo zápas, říká Tomáš Čachotský po porážce s Jestřáby

20.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Když po osmi minutách prohrávala Dukla s Prostějovem již 0:2, nevypadalo to dobře, ale stále bylo dostatek času na změnu stavu. Vzápětí snížil Tomáš Harkabus a ve druhé třetině srovnal Tomáš Čachotský. Jihlava měla šancí spoustu, ale nedokázala je proměnit v to nejdůležitější - góly. „Měli jsme šance, ale nevyužili jsme je, a to nám prohrálo zápas, protože soupeř tolik šancí neměl. V koncovce jsme byli dnes slabí. Šancí jsme měli tolik, že jsme mohli v klidu vyhrát,“ mrzí dvojnásob Tomáše Čachotského ztráta tří bodů s Prostějovem.

Právě nevydařený vstup do zápasu byla jedna z příčin, proč Dukla nakonec neúspěšně dotahovala. „Bohužel jsme poměrně rychle prohrávali a nepodařilo se nám dát šance, které jsme si vytvořili. Soupeř je proměňoval, my jsme se do nich celý zápas tlačili a nakonec to nedopadlo, takže je to špatné,“ hovoří Tomáš Čachotský, který dokázal srovnat na 2:2, ale ve třetí třetině v přesilové hře Prostějov zasadil rozhodující úder. „U obdrženého gólu jsme špatně vystřídali nebo jsme si špatně rozebrali hráče. Jeli dva na jednoho a prostřelili to. Gól jsem přímo neviděl, protože jsem seděl na střídačce, ale asi vznikl špatným střídáním. Už u prvního gólu jsme odešli střídat tak špatně, že soupeř projel celým středním pásmem a pak nám dal gól. Na to si musíme dát větší pozor,“ uvědomuje si zkušený útočník, který nedávno za Duklu odehrál 800 zápasů.

Vývoj zápasu mohl být přitom zcela odlišný. V prvním dějství hezkou individuální akcí snížil Tomáš Harkabus, ve druhé třetině se po spoustě šancí trefil dorážkou střely Jana Pohla právě Tomáš Čachotský, který nedlouho po svém srovnání mohl dát další branku. „Pólík vystřelil. První střelu mu zblokovali, druhá prošla odražená. Puk mi přišel na hokejku, tak jsem do něj plácl a padl tam. Vzápětí jsem měl samozřejmě úplně tu samou šanci a tu jsem o kousek nedal. Možná kdybych se trefil do brány, tak by zápas mohl vypadat jinak a mohli jsme vyhrát,“ lituje své nevyužité šance. Poté následovala spojnice břevna a tyče obránce Jana Pohla v přesilovce pět na tři, několik dalších výrazných příležitostí, korunovaných tyčkou Lukáše Anděla již za stavu 2:3. „Osobně si myslím, že vyložených šancí jsme měli více. Ale prostě jsme je nedali, proto si Prostějov odváží body,“ zakončuje rozhovor jihlavská devadesátka.

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 2:3

Autor videa: HZStv1