Věřím, že se kluci uzdraví a zase budeme hrát to, co umíme, sděluje Lukáš Anděl

29.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Bodová bilance vzájemných zápasů Dukly a Havířova je pro tuto chvíli vyrovnaná. V prvních dvou zápasech se radoval vždy venkovní tým, nejprve AZet na Horáckém zimním stadionu 3:1, poté si Jihlava vezla z daleké cesty domů výhru 3:0. Následně se oba týmy radovaly doma, nejprve Dukla 2:1 a nyní v 51. kole Chance Ligy Slezané 5:1. „Ze začátku jsme jejich tlak ustáli, ale pak jsme v nějaké desáté minutě dostali branku. Na začátku druhé třetiny dali druhý gól, dostali se do dvoubrankového vedení a hráli to, co na nás potřebovali. My jsme se těžko dostávali do naší hry a soupeř nás k ničemu moc nepustil,“ popisuje útočník Lukáš Anděl nevydařený zápas.

Po dvou třetinách bylo skóre výrazně příznivé pro Havířov, který vedl o čtyři branky. Na začátku druhé třetiny domácí zvýšili na 2:0, Jihlava vzápětí nevyužila dobré šance při přesilovce a s návratem vyloučeného hráče opět inkasovala. Když se dvě sekundy před odchodem do šaten trefil AZet počtvrté, bylo rozhodnuto. „Bylo to 4:0 a těžko se to potom v poslední třetině otáčí. Řekli jsme si, že alespoň poslední třetinu chceme vyhrát, abychom šli do dalšího zápasu s tím, že jsme alespoň něco dokázali a vyhráli závěrečnou část. Aspoň jsme jí zremizovali,“ vrací se k poslední dvacetiminutovce Lukáš Anděl. Na pátý gól domácích totiž obratem reagoval Jan Pohl a zasloužil se o jediný gólový úspěch Dukly. „Byl jsem na střídačce, takže jsem to moc neviděl. Objevil se mezi kruhy, parádně zamířil a vystřelil. Jsme rádi alespoň za ten gól a že jsme neodjeli s nulou.“

Ve druhé třetině, po třetím inkasovaném gólu, navíc ze hry odstoupil Josef Skořepa. To byla další újma pro již oslabený jihlavský útok, jelikož červenožlutí hráli druhé utkání po sobě jen na tři pětky. „Pepa tam v rohu nějak spadlo a něco si udělal se stehnem. Dnes v úterý jde na kontrolu k doktorovi, tak doufám, že bude v pořádku a bude moct zase hrát. Když hrajete jeden dva zápasy na tři lajny, tak se to dá. Ale když hrajete dva týdny, tak se únava hromadí a je to znát. Věřím, že se kluci uzdraví a jak budeme zase pokupě, budeme hrát to, co umíme,“ doufá nejproduktivnější hráč Jihlavy, pro kterého také nebyl poslední program úplně jednoduchý – tři zápasy ve třech dnech.

Lukáš Anděl hrál totiž v sobotu za Duklu proti Kladnu (výhra 5:4 na nájezdy), v neděli nastoupil za Zlín v bitvě na ledě Komety a o den později musel s jihlavskými spoluhráči zkousnout porážku v Havířově. „Program je teď hodně náročný. Bylo tam hodně cestování, hodně zápasů, tréninků. Ale jsem mladý kluk a nepoznávám na sobě únavu. Příští týden je repre pauza a bude dost času zregenerovat,“ uzavírá rozhovor Lukáš Anděl.

Videoohlasy s Lukášem Andělem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla