Jedeme do Litoměřic a musíme u nich vyhrát oba zápasy, nepanikaří Josef Skořepa

03.03.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Druhé čtvrtfinále mělo v prvních dvou třetinách naprosto opačný průběh než první zápas série. Do vedení se tentokrát dostala Jihlava, ale Litoměřice vyrovnaly a ve druhé části třemi góly otočily stav na 1:4. Ve třetí části už branka nepadla, proto je série srovnána na 1:1. „Zápas jsme si rozebrali v kabině. Naším přístupem jsme si ho zkazili sami. To, co předvádíme, není vůbec hodné play-off. Musíme změnit celou naší hru,“ štve kapitána Josefa Skořepu nevydařený druhý zápas proti Stadionu.

44:23. Obrovská střelecká převaha nebyla Dukle nic platná, gólman Martin Michajlov pustil pouze jednu branku, druhý jihlavský gól nebyl uznán vinou vysoké hole a před touto situací ještě lapil Tomáši Čachotskému trestné střílení. „Litoměřice byly šikovnější v zakončení. Také jsme měli šance, ale na góly se nadřeme. Když máme šanci, tak buď netrefíme bránu nebo soupeř střelu zblokuje. Na to se ale nesmíme vymlouvat. Musíme hrát a vyhrávat, cíl máme určený,“ ví Josef Skořepa, že je třeba zlepšit zejména efektivitu v koncovce. A také se vyvarovat zbytečných vyloučení, byť může být metr sudích jakýkoliv. „Musíme hrát v pěti, protože soupeř má dobré přesilovky. Pár momentů hodných play-off sice v utkání bylo, ale nám spíše už tekly nervy. Některé zákroky byly až za hranou. Je škoda, že takové zákroky ještě vůbec jsou. Někde si to srdíčko musíme vylít. Ale takhle hrát nemůžeme, prostě musíme vyhrávat,“ říká muž s velkým C na dresu.

Co se hned po nepovedeném utkání odehrávalo v kabině, to také nastiňuje: „Zápas jsme v kabině ihned rozebírali. Zkazili jsme si ho naším přístupem sami. Co předvádíme, to není vůbec hodné play-off. Musíme změnit celou naší hru,“ hřímá Skořápka a zda tomu tak bude, uvidíme již v úterý na 5. března na litoměřickém ledě. „Jedeme tam s jasným cílem – vyhrát oba dva zápasy a sérii doma ukončit.“

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Zápasu vládly od poloviny druhé třetiny emoce, ve vypjatém klání rozdali sudí 87 trestných minut. „Trestů bylo hodně a bohužel od nás jich bylo více. Toho se musíme příště vyvarovat a vybojovat naše přesilovky. Ne aby je měl soupeř,“ sděluje obránce David Kajínek, jenž stejně jako Josef Skořepa našel důvod porážky v efektivitě zakončení. „Měli jsme nějaké šance, ale nevyužili jsme je, a pak jsme z oslabení dostali góly. Chyběl nám hráč před bránou, který by clonil. Gólman všechno viděl a měl situace trošku ulehčené. Chyběla nám přesnost a bohužel i takové zápasy jsou,“ hlásí ve třech odpovědích, které se dají shrnout do jedné, zástupce kapitána David Kajínek. „Nesmíme se nechat vyprovokovat. Musíme hrát tvrdě, ale čistě, a to se nám tentokrát nedařilo,“ zakončuje krátký rozhovor.

Videoohlasy s Davidem Kajínkem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a David Bruk (HC Stadion Litoměřice)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 1:4

Autor videa: HZStv1