Tomáš Harkabus: Když prohrajeme poslední zápas sezony, tak se cítíme na ho...

23.03.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Při vyřazení v play-off není pozápasový rozhovor úplně snadný. Zejména vybrat hráče, který by porážku zhodnotil. Také Tomáš Harkabus ze sebe jen stěží soukal slova a jedny z jeho vět hovoří za vše: „Měli jsme jasný cíl. Strašně mě to mrzí, po tom boji, co jsme tady od léta strávili, ovládli jsme základní část, ale sezona se hodnotí až po play-off a v něm jsme neuspěli. Když prohrajete poslední zápas sezony, tak se cítíte na ho*no,“ hlásí útočník, který za Duklu odehrál v kariéře 136 zápasů.

Přitom po gólu jihlavského útočníka vypadalo všechno poměrně slibně a tak, jak si celý tým naplánoval. Vyhrát pátý zápas a vrátit sérii v neděli do Kladna. „Začali jsme dobře, ale dostali jsme smolný gól a zase nás trošku dostala do kolen naše oslabení. Kladno vyloučení zase potrestalo. Je jedno jak, ale gól do branky prostě dokopali. Naopak my jsme spoustu šancí nedali. Zase jsme si něco řekli a zase to bylo jinak,“ sděluje Tomáš Harkabus a přidává svůj názor na celou sérii: „Ať si říká kdo chce co chce, oni nebyli lepší, ale my jsme byli zase prostě hloupější,“ vystihuje trefně celou sérii.

Jihlavskému útočníkovi slouží i ke cti, že se po porážce a konci sezony nesnížil k nějakým zbytečným vyjádřením a nekopal kolem sebe, naopak sportovně soupeři pogratuloval. „Vyhráli, tak ať se jim daří dále,“ poukazuje na nadcházející baráž, která se Dukly po třech sezonách v řadě nebude týkat. A pocity jihlavského útočníka bezprostředně po porážce a konci sezony? „Když prohrajete poslední zápas sezony, tak se cítíte na ho*no.“

Videoohlasy s Tomášem Harkabusem

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a David Čermák (Rytíři Kladno)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 2:4

Autor videa: HZStv1



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava