Bolí to hodně. Chtěli jsme se co nejrychleji vrátit zpět, říká Josef Skořepa

24.03.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Patří k nejzkušenějším hráčům v červenožlutém dresu. Po měsíčním odchodu Tomáše Čachotského do Zlína oblékl dres s velkým C a jako kapitán chtěl Duklu dovést minimálně do baráže, neřkuli zpět do extraligy. Josef Skořepa zažil v Jihlavě tři baráže v řadě, nyní musí kousat hořký konec sezony již na konci března. „Je to těžké a nemám moc slov. Nebyli jsme horší mužstvo, ale hloupější. Pořád jsme faulovali, i když jsme si říkali, že Kladno má silné přesilovky. Můžu mu jen pogratulovat k postupu do baráže,“ povídá smutně střelec posledního jihlavského gólu v sezoně 2018/2019.

V pátém utkání šla Dukla znovu do vedení, stejně jako ve druhém zápasu, který jako jediný vyhrála. Jenže zatímco Jihlava se během celé série na góly hodně nadřela, Kladno dokázalo ihned srovnat a posléze otočit zápas až k průběžnému výsledku 1:3. Druhá branka v čase 40:22 a snížení na 2:3 dodalo červenožlutým naději. „Potřebovali jsme přidat ještě jeden gól a ten jsme dali na začátku třetí třetiny. Ale za dvě minuty jsme dostali takovou šmudlu. Ježišmarja, to ani nebyla střela... S hlavou to pak dělá hrozně moc,“ poukazuje na nalomenou psychiku Josef Skořepa.

Podle zkušeného útočníka přišel rozhodující moment celé série na konci druhé třetiny čtvrtého zápasu. V něm Dukla vedla 2:1 a 3:2, hrála dobře. Jenže v závěru prostřední části přišly dva fauly a Kladno na začátku třetí třetiny stosekundovou výhodu pět na tři využilo. „Lámalo se to ve druhém utkání na Kladně na konci druhé třetiny. Udělali jsme dva hloupé fauly a soupeř během chvilky otočil zápas. Mají zkušené hráče a už si to pohlídali,“ našel "Skořápka" jednu z příčin, proč ve vzájemných sériích po dvou úspěších Dukly nyní jde dál Kladno.

Videoohlasy s Josefem Skořepou

Hodnocení trenérů: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) a David Čermák (Rytíři Kladno)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 2:4

Autor videa: HZStv1