Národní tým sehraje modelový zápas proti Dukle. Hrát se bude 4x20 minut

14.08.2019 / Tomáš Lysý

Mezi sedm přípravných zápasů Dukly před novou sezonou se vměstná jeden modelový mač. Hokejová reprezentace, která je na kempu v Jihlavě, si domluvila modelový zápas právě proti jihlavskému A-týmu. Utkání se odehraje na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě ve čtvrtek 15.8.2019 od 16:30. Vstupné je zdarma a návštěvníci si rozhodně přijdou na své. Hrát se bude totiž na 4x20 minut, přičemž Česká republika sestaví dva týmy.
Přijďte se podívat na jihlavské odchovance v národním týmu Davida Ritticha, Jakuba Škarka, Adama Musila, Pavla Kousala a samozřejmě také na Lukáše Anděla, který jinak hraje v Jihlavě a podruhé v kariéře nastoupí proti Dukle!

Délka zápasu asi bude pro některé hráče Dukly možná trošku unavující. Proč? Tvrdý dril na ledě v letní přípravě, vysoké teploty panující v Jihlavě a s tím související i kvalita ledu, úterní přípravný zápas Dukly proti Jestřábům… Netřeba dále jmenovat. „Kdo by se na tohle netěšil. Nějaká únava tam už bude a kluci z nároďáku budou na dvě party, tak uvidíme, jak to bude vypadat,“ říká Milan Davídek, který v době rozhovoru po zápasu s Prostějovem ještě nevěděl, že se bude hrát na 4x20 minut. „4x15, ne? Protože čtyři dvacetiminutovky už asi nevydržím,“ směje se útočná posila Dukly. Další zpovídaný hráč Tomáš Chlubna je samozřejmě natěšený také. Tím spíše, že patří k oporám mládežnických reprezentací – prošel si šestnáctkou, sedmnáctou a nyní je v kategorii U-18. „Těším se na zápas hodně. Kluky sleduju a jsou docela blízko mé věkové kategorii. Znám je, těším se a bude to určitě zážitek,“ podotýká talentovaný forvard.

Program modelového zápasu Dukla – Česká republika:

(dle rozpisu ledu):
8:30 – 11:00: Rozbruslení HC Dukla Jihlava (Horácký zimní stadion)
9:20 – 11:00: Rozbruslení národního týmu (zimáček)
16:00 – 16:15: Rozbruslení národního týmu, 1. skupina (HZS)
16:30: HC Dukla Jihlava – Česká republika (1.skupina), hráno na 2x20 minut, HZS
18:00 – 18:15: Rozbruslení národního týmu, 2. skupina (HZS)
18:30: HC Dukla Jihlava – Česká republika (2. skupina), hráno na 2x20 minut, HZS

Vstupné je zdarma, otevřen bude vchod G (naproti Vysoké škole polytechnické Jihlava)

David Rittich o pozvánce do reprezentace a letní přípravě

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla