2:5
(1:1, 0:2, 1:0, 0:2)

Dukla sehrála s Českou republikou modelový zápas, který prohrála 2:5

15.08.2019 / Milan Horák

Dne 15.8. se na Horáckém zimním stadionu utkala Dukla Jihlava s Českým národním týmem, který je tu na reprezentačním kempu. Do vedení šla Dukla po zásluze Josefa Skořepy a přesnou spoluprací s Matějem Pekrem a Jakubem Černohorským. Česká republika srovnala ještě v první třetině. Aleš Jergl ztečoval kotouč mezi kruhy pro Radima Zohornu a ten se trefil přesně k tyči. Druhá dvacetiminutovka nabídla převážně hru České reprezentace. Hráči Česka se radovali rovnou dvakrát. Nejprve Dominik Mašín a krátce po něm Matyáš Kantner a po druhé části tabule ukazovala skóre 1:3. Třetí dějství bylo opět radostnější pro hráče Dukly. Jiří Fronk si vybruslil na levý kruh a střelou do pravého horního rohu snížil stav utkání na 2:3. Poslední část zápasu ovládli hráči reprezentace. Prvně proměnil trestné střílení David Sklenička a na konečných 2:5 navýšil Petr Kalina, který těžil z přihrávky Lukáše Anděla, který si připsal asistenci.
15.08.2019 16:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

1. zápas: Brož – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Černohorský – Pekr, Skořepa, Davídek – Lichanec, Čermák, Poletín – Jiránek, Zeman, Fronk
2. zápas: Lundström – Mareš Vála, Bukač, Gazda, Staněk, Piegl – Čermák, Dančišin, Chlubna – Veselý, Juda, Harkabus – Lichanec, Davídek, Fronk
2

Česká reprezentace

1. zápas: Vaněček – Pyrochta, Ščotka, Budík, Buchta, Mašín, Košťálek – Beránek, Musil, Flek – Horký, Kodýtek, Kantner – Jergl, Zohorna, Rousek
2. zápas: Škarek – Kaňák, Doudera, Sklenička, Hanousek, Dvořák, Kalina – Machala, Anděl, Kousal – Ordoš, Fořt, Zachar – Cienciala, Reichel, Kindl
5
Branky a nahrávky: 7. Skořepa (Pekr, Černohorský), 50. Fronk – 14. Zohorna (Jergl, Rousek), 30. Mašín (Košťálek), 31. Kantner (Kodýtek, Horký), 69. Sklenička (TS), 73. Kalina (Anděl). Rozhodčí: Ondráček, Skopal - Kotlík, Polák. Vyloučení: 6:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 894. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

Průběh utkání

První dvacetiminutovka nám nabídla šance na obou stranách. Jako první se však radovali hokejisté Dukly, když se do samostatného úniku dostal v sedmé minutě Josef Skořepa, do kterého ho poslal Matěj Pekr s Jakubem Černohorským. Josef Skořepa si šikovně roztáhl gólmana a pohotovou střelou k tyči poslal Duklu do vedení 1:0. O necelých sedm minut se mohli radovat také hráči Českého týmu, když se prosadil Radim Zohorna, kterému šikovně stečoval puk Aleš Jergl a střelou vyrovnal na 1:1.

Druhou dvacetiminutovku měli ve své režii hráči Českého týmu. Ve 30. minutě poslal tým do vedení Dominik Mašín, který dostal přesnou přihrávku na levý kruh od Jana Košťálka a střelou k tyči poslal tým do vedení 1:2. O minutu a osm vteřin později se radovala Česká reprezentace opět, když ho už do dvoubrankového vedení poslal Matyáš Kantner po fantastické spolupráci s Petrem Kodýtkem a Lubošem Horkým. První polovinu zápasu vyhráli hokejisté národního týmu 1:3.

Ve třetí části nás čekala obměna sestav na obou stranách. Do třetí části vstoupila opět lépe Dukla, když jí do vedení v 50. minutě dostal Jiří Fronk, který vypálil z levého kruhu přesně do pravého horního rohu a snížil stav v součtu na 2:3. Jiří Fronk měl také šanci skórovat podruhé, když dostal v 52. minutě přesnou přihrávku mezi kruhy, ale na puk nedosáhl, a tak mu nezbylo než puk stečovat na Škarka, který byl pozorný a podruhé mu nedovolil se radovat. Do konce nás pak provedla už pouze vyloučení, která byla opět doprovázena trestným střílením.

Čtvrtá a poslední dvacetiminutovka nás provedla velice pěknými akcemi na obou stranách, v nichž vládli brankáři a ani jeden z nich nechtěl za svá záda pustit jediný kotouč. Šťastnější byli ale hráči Českého výběru, když proměnil trestné střílení David Sklenička a následně završil skóre na 2:5 Petr Kalina. Lukáš Anděl si u jeho trefy připsal asistenci.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie