Podruhé za sebou na venkovní led. Povede se Jihlavě porazit Prostějov i podruhé?

26.08.2019 / Tomáš Kalas

Bude to přesně týden od té doby, co se hráči Dukly postavili k poslednímu přípravnému utkání. V Třebíčí slavili výhru 3:2 po samostatných nájezdech a v úterý 27.8.2019 pojedou opět na venkovní zápas. Již podruhé se v přípravné části sezony utkají s Prostějovem. První utkání dopadlo pro Jihlavské jednoznačným výsledkem 6:0 a Hanáci budou mít rozhodně motivaci k tomu odčinit tuto vysokou porážku. Na prostějovském zimním stadionu se zápas rozehraje od 18:00 hodin. Průběh utkání můžete sledovat tradičně na serveru onlajny.com.

Čtvrtý týden přípravy čekají hráče Dukly poslední dva přípravné zápasy před generálkou s Pardubicemi. Na Hané bude Jihlava navazovat na poměrně povedenou část přípravy, kdy ze tří zápasů dva vyhrála, modelový s českou reprezentací sice výsledkově nezvládla, herně však rozhodně nepropadla. Na Prostějov se v přípravě navíc zadařilo už před dvěma týdny, Dominiku Hrníčkovi návrat na jihlavský led musel být pořádně nepříjemný, neboť si jeho tým odvezl pořádnou dardu 0:6! „Zaslouženě jsme vyhráli. Je třeba kluky pochválit, protože i v té zátěži, ve které teď jsme, tak si myslím, že jsme měli výborný pohyb po celých šedesát minut,“ nešetřil chválou trenér Jihlavy František Zeman.

Prostějov do nové sezony notně posílil především v útočné fázi. Pod jeho křídly bude hrát i trojice „odpadlíků“ z Chomutova, a to Kryštof Ouřada, Petr Chlán a Roman Chlouba. V obraně se urodil například pikantní přesun beka Martina Novotného, který se přesunul z konkurenčního Přerova. Celkově je kádr naplněn na 22 hráčů, Jihlava má o pět hráčů více.

Prostějov v přípravě na aktuální sezonu doposud odehrál pět zápasů a ani jeden z nich nemusel jít do prodloužení. První dvě utkání se však Jestřábům nepovedla, v polských Tychách prohrála 1:6, v Jihlavě již pak zmiňovaných 0:6. Zlom nastal v třetím zápase proti Třebíčí, kterou na domácí půdě Hanáci vyklepli 5:0, druhý zápas v Třebíči pak zvládli poměrem 4:2. Odvetu s Tychami proměnil Prostějov taktéž v jednoznačnou záležitost a také zásluhou dvougólového Chlouby vyhráli 6:0.

Jan Holý s Dominikem Hrníčkem. Tentokrát proti sobě. Veselejší náladu mohl mít po zápase rozhodně jihlavský obránce. Foto: Markéta Křížová

Rozpis přípravných utkání HC Dukla Jihlava před sezonou 2019/2020

HC Dukla Jihlava – HK Irtyš Pavlodar 2:3
HC Olomouc – HC Dukla Jihlava 5:2
HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 6:0
HC Dukla Jihlava – Česká republika A-tým 2:5
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava 2:3 po nájezdech
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava, úterý 27.8.2019 od 18:00
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč, čtvrtek 29.8.2019 od 18:00

Generálka na Chance Ligu 2019/2020:

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice, čtvrtek 5.9.2019 od 17:30.