Snažíme se vyvarovat chyb, na které nás trenéři upozorňují, hlásí Michal Poletín

30.08.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sedmý přípravný zápas, čtvrtá výhra, z toho třetí v řadě. Jihlavští hokejisté navázali na dvě venkovní výhry v Třebíči a Prostějově a doma porazili Horáckou Slavii 4:3. O tři jihlavské branky se postarala druhá útočná formace ve složení Poletín-Čachotský-Davídek. „S Milanem jsme hráli dneska první zápas, předtím byl u nás v lajně Peťo Lichanec. Vždycky, když se zápas povede, tak se hodnotí dobře. Je to příprava, vyhráli jsme, což je pozitivní, ale práce je před námi pořád hodně,“ myslí si útočná posila Dukly.

Během vysokých teplot a velkého dusna se nehraje lední hokej úplně nejlépe. Tím spíše, že na stařičkém Horáckém zimním stadionu z těchto důvodu trpí kvalita ledu. Pro robustní hráče, mezi které Michal Poletín svojí postavou zcela jistě patří, nejde o nic příjemného. „Byl to fyzicky náročný duel, bohužel led roztál. Ale oba týmy to měly stejné. Snažili jsme se makat naplno. Ve druhé třetině přišla horší fáze, během které jsme dostali dva góly. Nicméně zápas se nám podařil obrátit, takže vítězství je určitě pozitivní,“ hlásí vysoký útočník, jehož důraz v předbrankovém prostoru by měl platit.

Potěšující je zejména využitelnost přesilových her, kdy Dukláci vstřelili dvě branky ze čtyř právě při početní převaze. „Tento týden jsme přesilovky začaly trénovat a trenéři nás vzali do nějakých pětek. Bavíme se o tom, něco nám tam vyšlo i proti Třebíči a hráli jsme je tak, jak jsme trénovali. Snažíme se v přesilovkách hodně střílet a jsme rádi, že nám to tam takhle spadlo,“ sděluje hráč s číslem 33.

Videoohlasy s Michalem Poletínem

Trenér František Zeman po výhře nad Třebíčí 4:3

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 4:3

Autor videa: HZStv1