4:3
(1:0, 1:2, 2:1)

Dukla dokázala získat zpět ztracené vedení a opět porazit Třebíč

29.08.2019 / Tomáš Kalas

Poslední přípravné utkání před generálkou na ostrou část sezony zahájila Dukla dobře. Udeřila z přesilové hry ve 13. minutě zásluhou Tomáše Čachotského. Třebíč však využila svého povedeného vstupu do druhé třetiny a během dvou minut dokázala uzmout vedení pro sebe. Od 30. minuty to ale bylo zase srovnané, neboť odražený kotouč zametl do kasy Milan Davídek a remízový stav vydržel až 45. minuty, ve které se z přesilovky prosadil Matěj Pekr. Když tři minuty před koncem navyšoval na 4:2 Tomáš Čachotský, fanoušci už začali oslavovat výhru a radost jim nezkazila ani korigující trefa třebíčského Vodného 24 sekund před koncem - 4:3.
29.08.2019 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož (41. Lundström) – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Vála, Staněk – Zeman, Pekr, Skořepa – Davídek, Chlubna, Čachotský – Poletín, Jiránek, Harkabus – Fronk, Juda, Anděl
4

SK Horácká Slavia Třebíč

Svoboda – Jenáček, Padrnos, Forman, Furch, Čejka, Hort – Kusý, Nedvídek, Psota – Vodný, Šťovíček, Havránek – Malec, Král, Paták – Havlát, Michálek, Podlaha – Ferda
3
Branky a nahrávky: 13. Čachotský (Davídek, Holý), 30. Davídek (Čachotský, Poletín), 45. Pekr (Anděl, Holý), 57. Čachotský (Poletín, Holý) – 26. Kusý (Nedvídek), 28. Forman, 60. Vodný (Kusý, Havránek) Rozhodčí: Sibera, Suchý - Mareček, Polák. Vyloučení: 3:5, navíc Šťovíček (TRE) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 717. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

Úvod zápasu postihl v lepším herním projevu Třebíč, která působila svěžejším dojmem než Jihlava. Šance ale přicházely na druhé straně. Nejprve se na začátku čtvrté minuty dostal do úniku po nedorozumění třebíčských obránců Lukáš Anděl, který dnes nastoupil netradičně ve čtvrté útočné lajně. Na Dominika Svobodu zkusil vyzrát forhendovou kličkou, třebíčský gólman mu ale tento záměr přečetl a vychytal jej. Dukla se mohla dostat do vedení už v první přesilové hře na konci 9. minuty, když si své dvě minuty odpykával Matěj Psota, tyto momenty ale obrana Bílých hvězd přečkala. Druhá početní výhoda pro Duklu se však v gólovou radost přeměnila. Střela Jana Holého od modré se vrátila o zadní plexi do předbrankového prostoru. Zde měl v souboji navrch Milan Davídek, který místo střely lehce ťuknul kotouč doprava na Tomáše Čachotského, před „Čagym“ už byla prakticky prázdná branka, to vše v čase 12:41. Třebíč to ale nechtěla nechat jen tak a v poslední pětiminutovce se dostala do dvou šancí, Padrnosova střela vystrašila domácí diváky a také Jana Brože, který sice vypadal, že kotouč má, avšak opak byl pravdou a přes lapačku prošel kousek nad horní tyčkou. Hned při dalším střídání měl srovnávací trefu na holi Michal Vodný, Brož se ale stihl výtečně přesunout a zabránit téměř jasnému srovnání stavu.

Ve druhé části měla Třebíč lepší vstup do třetiny, než soupeř a mohla hned po půlminutě srovnat, z nepřehledné situace před Brožem puk však vyplaval vedle levé tyčky. Co se nepovedlo hned zkraje, povedlo se v polovině 26. minuty, když nepřesnou nahrávku Pohla zachytil ve středním pásmu Nedvídek, posunul ji na Denise Kusého, který si poradil střelou o tyčku do branky. Ve svém prvním zápase za Třebíč v letošní sezoně si tedy připsal hned zásah. Za minutu a půl navíc Třebíč obrat dokonala, Lukáš Forman z téměř nulového úhlu nahodil kotouč na kasu a překvapil tím Brože, kterému kotouč propadl na bližší tyči do branky - 1:2. Dukla se rozhodně nechtěla s tímto stavem smířit a těsně před polovinou utkání ustanovila opět průběžnou remízu. Tomáš Čachotský se odhodlal ke střele z mezikruží, Dominik Svoboda ji pouze vyrazil na hůl Milana Davídka a bývalý karlovarský hráč z dorážky vrátil zpět na stadion veselejší náladu. Ta nemusela platit od poloviny 33. minuty, když Kusý výborně zvládl protlačit puk přes dva obránce a Nedvídek s Psotou mohli Bílé hvězdy posunout o krok blíže, nedostali se ale k pořádnému zakončení na branku. Když se nepovedlo Třebíči skórovat ani z přesilovky po vyloučení Koláře, byl stav zápasu po dvou třetinách nerozhodný.

Do poslední periody vstoupila Jihlava s novým gólmanem, Jana Brože vystřídal Niklas Lundström. Jihlava vstoupila do třetiny odlišně oproti té druhé a důsledkem toho bylo několik šancí, Čachotský ani Harkabus ale pobídky na třetí gól nevyužili. Matěj Pekr v početní výhodě však už gólu dosáhl, zorientoval se nejlépe před brankou a dorazil do sítě střelu Lukáše Anděla. Domácí nadále pokračovali v dobrém výkonu během třetí třetiny, Pekr mohl přidat druhý gól v brejku během 54. minuty, nepřesné zpracování mu to však nedovolilo. V závěru se hra rozdrobila vlivem vyloučení, po trestu 2+10 minut pro Šťovíčka a vyloučení Skořepy se hrálo 4 na 4. V čase 56:47 toto využil Tomáš Čachotský po individuální akci a Dukla byla na dobré cestě k výhře. Poslední slovo ale měla při přesilovce Třebíč, Michal Vodný tečoval střelou Denise Kusého od modré a vykřesal pro HST naději. Závěr však Jihlava zvládla a porazila tak svého rivala i podruhé v přípravě.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Popravdě řečeno nebylo to moc krásné utkání. Bylo to bojovné utkání. Oba dva mančafty jsou v přípravě, byť by měla vrcholit. Na hráčích se podepsala únava i trošku led, ale podmínky byly pro oba mančafty stejné. První polovinu utkání jsme tahali za kratší konec, pak se to překlopilo na naší stranu a ve třetí třetinu jsme ukázali kvalitu. Ohledně přesilovek, začali jsme na nich pracovat a jestli je toho důsledek, že jsme dali dvě branky v přesilovkách, tak to nevím. Do začátku sezony zbývá dvanáct třináct dní a ještě máme čas je vypilovat.

Jaroslav Barvíř (HS Třebíč): Abych to shrnul od začátku, tak já si myslím, že jsme měli dobrý pohyb po celých 60 minut a byli jsme velmi silným týmem. Samozřejmě nás tam zabrzdily nějaké oslabení. Domácí využili dvě přesilovky, byli pohotovější v předbrankovém prostoru a samozřejmě efektivnější v koncovce. Byly tam věci, které trénujeme a přenesli jsme je do utkání takže samozřejmě dostávali jsme se pod tlak individuálními chybami, ani bych neřekl, že systémovými, ale na tom všem se dá zapracovat. Denis Kusý odehrál výborný zápas, samozřejmě potvrdil to, od čeho tady je, že dal gól, že nám pomůže do ofenzívy. A jak se to rodilo? Podařilo se nám ho sem přivést a já věřím, že bude silný do ofenzivy a že nám hodně pomůže. Pracujeme pořád a uzavřený kàdr určitě nemáme."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie