Zápas nám ukázal spoustu nedostatků v obranné činnosti, hlásí Robin Staněk

05.09.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Generálka na ostrý start Chance Ligy Dukle výsledkově nevyšla, když podlehla Pardubicím doma 1:3. Na druhou stranu, proti extraligovému soupeři měl zápas nesporné tempo a možná lepší prohrát nyní, než při prvních zápasech nové sezony. „Pardubice mají úplně jiné tempo, než prvoligové týmy. V naší obraně byla spousta okének a podrželi nás gólmani, takže je na čem pracovat,“ hlásí zkušený obránce Robin Staněk, který se do klubu vrátil po čtyřech letech.

O osudu zápasu rozhodla druhá třetina, kdy Dukla inkasovala dva slepené góly během jedné minuty hry. To nebyla pro defenzívní herní stránku zcela dobrá vizitka. „Myslím, že se nám to stalo i doma s Třebíčí. Nemělo by se to stávat, měli bychom hru spíše uklidnit. Je velká chyba, když dostaneme takhle dva rychlé góly za sebou,“ je si vědom Robin Staněk, že tuto činnost je třeba zlepšit.

Tým dostal zpět do hry vstřelený kontaktní gól, po kterém byla Jihlava na chvíli lepší a mohla i vyrovnat, jenže proti bylo břevno pardubické branky. „Vstřelený gól týmu vždycky pomůže. Hnali jsme se za vyrovnáním, ale bohužel jsme neproměnili šance, které se nám naskytly,“ sděluje třicetiletý rodák ze Zlína a možná tím i naráží na nevyužitou přesilovku pět na tři, která byla rozpůlena druhou přestávkou. „Její druhou půlku jsme nesehráli špatně, na něčem jsme se domluvili. Ale prostě nám to nevyšlo.“

Již 11.9. začíná klub novou prvoligovou sezonu a celý A-tým ví, co je třeba ještě zlepšit. „Pořád jsme nespokojení, protože máme ve hře nedostatky a chceme na jejich odstranění pracovat. Je jedno, který soupeř sem přijede jako první. Na start sezony se všichni těšíme a budeme se snažit co nejlépe připravit. A vyladit nedostatky, co v naší hře máme,“ zakončuje rozhovor Robin Staněk.

Videoohlasy s Robinem Staňkem

Tempa zápasu, odlišného od jiných přátelských utkání proti prvoligovým soupeřům, si všiml také útočník Jiří Fronk: „Zápas byl o něco rychlejší, extraliga je znát. Ale drželi jsme se soupeřem tempo a pokud by se v první nebo druhé třetině dalo pár gólů, tak jsme klidně mohli hrát na vítězství,“ myslí si jihlavský útočník, že šance na vítězství byly. Jenže nakonec byla proměněna jediná, z jeho hokejky při snížení na 1:2. „Každý gól nakopne, to je jasné. Jeli jsme tři na dva, možná čtyři na dva. Polík (Jan Pohl – pozn. aut.) mě pěkně našel a já jsem jen vystřelil, takže to tam padlo,“ vybavuje si svojí další trefu v jihlavském dresu.

Pětadvacetiletý rodák z Loun samozřejmě v přípravném období sledoval, jak jsou na tom ostatní týmy, ale zároveň ví, že na tohle by se Dukla dívat moc neměla. Třeba se zaměřit na jiné věci. „Musíme si držet svojí hru. Dělat si, co si řekneme, a to by nás mělo zdobit,“ zakončuje rozhovor útočník s číslem 9.

Videoohlasy s Jiřím Fronkem

Trenéři: Petr Vlk – Radek Bělohlav

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice 1:3

Autor videa: HZStv1