1:3
(0:0, 1:2, 0:1)

Generálka na ligu Dukle nevyšla, Dynamo si odvezlo z jihlavského ledu výhru

05.09.2019 / Tomáš Kalas

Na první gól v generálce na Chance Ligu se čekalo až do druhé třetiny. Dva rychlé góly v 28. minutě daly Pardubicím dvougólové vedení, které však snížil v čase 30:58 Jiří Fronk na pouhý gól. Dukla se ale přes dobré příležitosti nedokázala dostat ke kýženému srovnání na 2:2, naopak ve 46. minutě po rychlém útoku zasadil třetí úder do branky Jihlavy Ondřej Machala a ani podruhé za sebou tak Jihlava generálku na novou sezonu nevyhrála - 1:3.
05.09.2019 17:30, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström (41. Brož) – Pohl, Piegl, Holý, Půža, Kolář, Staněk, Černohorský – Anděl, Skořepa, Davídek – Poletín, Juda, Lichanec – Fronk, Zeman, Jiránek – harkabus, Čermák, Chlubna
1

HC Dynamo Pardubice

Kacetl (21. Vlk) – Eklund, Piché, Zdráhal, Holland, Mikuš, Ivan, Hrádek – Kousal, Locke, Kindl – Rolinek, Mandát, Hovorka – Machala, Poulíček, Látal – Kratochvíl, Pochobradský, Rouha
3
Branky a nahrávky: 31. Fronk (Pohl, Zeman) – 28. Eklund (Kindl, Kousal), 28. Látal (Machala), 46. Machala (Locke). Rozhodčí: Mejzlík, Suchý – Polák, Mareček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 739. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Od začátku byl k vidění na nepříliš zaplněném stadionu rychlý a vyrovnaný hokej. O něco více navrch však měli v úvodních minutách Pardubičtí, vyloženou šanci si ale vypracovat nedokázali. První přesilovku v zápase měla k dispozici Dukla, kanadský forvard obdržel v čase 6:38 dvě minuty za sekání. Tu sice Jihlavští nevyužili, ale od té doby zlepšili svůj herní projev a směrem dopředu byli taktéž nebezpeční. Celkově oba týmy předváděly útočný hokej s množstvím rychlých brejků, ale bez šancí. Ke konci první části byl vyloučen domácí obránce Staněk, Dynamo hru 5 na 4 v gól ale nepřetavilo po zbývající část první periody.

Početní výhoda zbyla hostům ještě ve druhé třetině, prvních 18 sekund Jihlava dobránila zcela bez problémů. První velká šance na hostující straně přišla v 25. minutě, když ve vlastním oslabení ujel pardubický Látal, Lundström se však vyznamenal výtečným zákrokem. Dynamo se právoplatně dočkalo až na začátku 28. minuty. Domácí obrana si špatně rozebrala hráče a mezi kruhy byl zcela volný Oscar Eklund, který si v severském souboji počínal lépe a střelou do pravého vinglu změnil průběžný stav. Pro Jihlavu bylo ještě hůře v čase 27:54, když ve středním pásmu vybojoval kotouč Machala a posunul jej na Martina Látala, který v rozletu projel mezi dvěma obránci a překonal Lundströma střelou na protější tyč. Dukla se však dokázala vzchopit a snížit na jednobrankový rozdíl na konci 31. minuty. Dlouhá přihrávka z vlastního pásma našla hůl Jiřího Fronka, který si sjel na pravý kruh a tvrdou střelou nedal Vlkovi v pardubické kase šanci zasáhnout - 1:2. Dynamo si mohlo zpět náskok vrátit v následné přesilovce po vyloučení Chlubny, krásnou akci na jeden dotek ale zastavil dalším skvělým zákrokem Lundström. Na druhé straně mohl opět srovnat Fronk dorážkou Kolářovy střely, břevno branky ho ale zastavilo od další gólové radosti v zápase. V poslední minutě nadupané druhé třetiny měla Jihlava přesilovou hru, která se umocnila početní výhodou 5 na 3.

Dvojnásobná přesilovka však nebyla na začátku třetiny využita, což platilo i o klasické výhodě 5 na 4. Nudnou třetinu rozčísla gólová akce Ondřeje Machaly, který si po přihrávce od Locka nabruslil do útočného pásma až na levý kruh a z ostrého úhlu prostřelil Brože nad ramenem u bližší tyče. Pro Duklu mohlo být hůře o minutu a půl později, slovenský forvard Marek Hovorka využil chyby v rozehrávce a ujížděl sám na branku, domácí gólman si ale připsal cenný zákrok. Domácí se však k ničemu moc nemohli v útoku dostat, navíc se museli bránit po Pieglově vyloučení devět minut před koncem třetiny. Dynamo mohlo mít finální úder v 54. minutě, Látal však nepochopitelně před prázdnou brankou v brejku 2 na 1 ani nezakončil. Přesto to však nemuselo hostům vadit, neboť si díky takticky zvládnutému závěru došli pro výhru poměrem 1:3.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Dynamo Pardubice): Bylo to naše předposlední utkání před extraligou. Přijeli jsme sem zkusit to, co se tady poslední dva týdny snažíme dělat - ohledně taktiky a držení pásma. V tomto nás soupeř hodně prověřil. Někteří hráči měli den lepší, někteří zase horší. Výsledek se nám povedl, ale ten dnes není rozhodující.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi za takové utkání před startem soutěže. Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, v první třetině jsme měli spoustu dobrých věcí. Ale ve fázích přechodu do defenzívy jsme měli ve druhé třetině trošičku problémy. Dostali jsme dva góly po našich hrubkách, ale při tom jsme trošku ustoupili od naší hry. Ve třetí části se hra trošku srovnala, kluci začali hrát, ale bohužel jsme dostali branku a nepodařilo se nám jí dát. Jak už bylo řečeno, dnes pro nás není výsledek důležitý. S určitou částí věcí jsme spokojeni a na těch dalších se bude dělat celou sezonu (usmívá se). Ne jen těch šest dní do startu sezony, ale celou sezonu a pak pořád.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie