Během pěti dnů třetí zápas. Odčiní Jihlava domácí porážku s Benátkami?

17.09.2019 / Tomáš Kalas

Třetí kolo přineslo pro Jihlavu první porážku v sezoně, proti Benátkám z dobře rozehraného zápasu získala jenom bod. I takové zápasy však přicházejí a je potřeba se ním moc nezaobírat. Už ve středu 18. září totiž Duklu čeká tradiční hokejový klub z pražských Vršovic. Tím není nikdo jiný než HC Slavia Praha. Zápas ve „starém Edenu“ začíná v 18:00, vstupenky můžete do hostujícího sektoru zakoupit zde. V případě, že do hlavního města nevyrazíte osobně, můžete využít zpoplatněné Hokejka TV, poběží také tradičně textový přenos.

Slavia měla k dispozici během letní přípravy taktéž velice slušný počet zápasů, v rámci přípravy se účastnila i tradičního ZUBR Cupu v Přerově. První dva zápasy stáli v cestě sešívaným velice těžcí soupeři, staronový extraligista z Kladna a městský rival z Holešovic. Zatímco proti Kladnu to byla vyrovnaná bitva s vítězným koncem pro Kladno, 6104 diváků o pět dní později mohlo v holešovické hale sledovat demolici Slavie, která se ustanovila na konečném výsledku 0:6. Tradiční třídenní přerovský turnaj výsledkově pro sešívané nedopadl, ačkoliv herně rozhodně za svými soupeři nezaostali, se skóre 10:13 a nula body se umístili na celkovém posledním místě.

První výhru v přípravě zapsal tým z Vršovic až 22. srpna v sedmém přípravném zápase, proti soupeři z Brianconu se ujali dvoubrankového vedení, které dovedli do vítězného konce v poměru 3:1. V následném zápase s Chomutovem to bylo naopak o nájezdech, které rozsekl v desáté sérii hostující Vrhel a přisoudil Pirátům těsnou výhru 3:2 po nájezdech. Generálka na ligu ale červenobílým vyšla, na ledě druholigové Kobry sice ztráceli, z nepříjemné pozice se ale dokázali dostat a dojít si pro výhru 7:3.

Vstup do sezony však byl pro Pražany neslaný nemastný. Během úvodních tří zápasů nastřádali pouhé tři body, ani jednou nedokázali vyhrát v základní hrací době. Nad jejich síly bylo v úvodu základní části Ústí nad Labem, kde i přes jasnou střeleckou převahu bral Slovan dva body za těsnou výhru 2:1 v prodloužení, Slavii se nepodařilo vyhrát ani v benátecké „mrazničce“, kde podlehla 1:3. Až poslední zápas proti nevyzpytatelným Litoměřicím byl ten vítězný, nájezd Aleše Furcha ve třetí sérii přisoudil Slavii dva body a průběžné 11. místo v tabulce.

Soupiska Benátek
Realizační tým Slavie

Slavia staví tým na zkušených hráčích, věkově skoro přes třicet let. Ti jsou doplněni souborem mladých hráčů a vzniká tím velice zajímavý mix. V brance je největší letní posilou Martin Michajlov, který přišel z litoměřického Stadionu. Obrana se staví na dvou hráčích, a to na velezkušeném Petru Hořavovi, jehož jméno je známé i fanouškům Dukly, neboť Hořava hrál dlouhou dobu za kladenské Rytíře a fanoušci ho rozhodně v Jihlavě neměli za oblíbeného hráče. Druhým defenzivním motorem je Jan Novák, který s jednosezonní přestávkou hraje v Edenu posledních šest let, poslední tři roky za sebou je navíc i kapitánem. V ofenzivě je jednoznačně tou největší přestupovou bombou Petr Vampola. Klíčový hráč kladenského postupu se dlouho rozhodoval, co s kariérou, nakonec se posunul z Kladna jenom o pár kilometrů na východ. Ve dvou zápasech stihl vstřelit jednu branku a na jednu nahrát. Zkušenosti hovoří i v případě Jiřího Doležala a Martina Šagáta.

Poslední zápas Slavie

HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice 3:2 SN

Branky a nahrávky: 28. Kuťák (Šmerha, J. Novák), 53. Šteiner (Barák), rozh. náj. Furch – 8. Štohanzl (Marcel, Střondala), 39. M. Kadlec (Voženílek, Korkiakoski). Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 10:11. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39:29. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2

HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – P. Hořava, J. Novák, Antoš, T. Duda, Hejda, Šmíd, Barák – Jar. Brož, Vrdlovec, Šteiner – Vampola, Šagát, M. Ondráček – Furch, Šmerha, J. Doležal – Kubík, Všetečka, Kuťák.

Poslední vzájemný zápas

60. kolo Chance Ligy 2018/2019: HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 3:4 SN

Branky a nahrávky: 21. Vlček (Vrdlovec, Novák), 26. Šmerha, 30. Vlček (Doležal, Novák) - 4. Anděl (Pekr), 7. Pekr (Černohorský, Skořepa), 8. Jiránek (Bezúch, Suchánek), rozh. nájezd Pekr. Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda - Coubal, Rubáš. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 767. Střely na branku: 24:28. Zblokované střely: 10:14. Vhazování: 30:32. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

Poslední zápas loňské základní části nabídl zcela dvě odlišné třetiny. Po té první vedla Jihlava 3:0 a nevypadalo to na nějaké drama. Slavia se však vrátila do zápasu a naposledy v sezoně mohli domácí fanoušci sledovat v Edenu nájezdy. Foto: Markéta Křížová

4. kolo Chance Ligy, středa 18. září 2019

HC Stadion Litoměřice – AZ RESIDOMO Havířov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Baník Sokolov – HC Frýdek-Místek (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
SK Trhači Kadaň – Piráti Chomutov (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava (18:00) - vstupenky zde

5. kolo Chance Ligy, sobota 21. září 2019

ČEZ Motor České Budějovice – HC Slavia Praha (16:00)
Piráti Chomutov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o (16:00)
HC ZUBR Přerov – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – SK Trhači Kadaň (17:00)
AZ RESIDOMO Havířov – HC Baník Sokolov (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30) - vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Frýdek-Místek - LHK Jestřábi Prostějov (18:00)

Tabulka Chance Ligy 2019/2020 po třetím kole