Chtěli jsme hodně, ale nepadalo nám to tam, mrzí Adama Zemana

19.09.2019 / Tomáš Lysý

Závěr první třetiny zápasu Slavia – Dukla rozhodl o tom, jaký bude výsledek. Jihlavští hokejisté totiž v rozmezí čtyř minut dvakrát inkasovali a do konce zápasu dvoubrankové manko stáhli pouze o jednu přesnou trefu, kterou zařídil Adam Zeman. „Gól nás nakopl, měli jsme šance, věřili jsme. Možná nám i chybělo štěstíčko. Chtěli jsme hodně, ale nepadlo nám to tam,“ hlásí jihlavský forvard, který zaznamenal svůj 136. gól v červenožlutém dresu.

K výsledku 0:2 po první třetině výrazně přispěla i jihlavská střelecká neaktivita. Slavia vyhrála úvodní periodu na střely 16:5. Jednu vyloženou příležitost si červenožlutí přesto vypracovali, kombinace Lukáše Anděla se zakončujícím Matějem Pekrem ale srovnáním na 1:1 neskončila, gólman Slavie Michajlov vzal svou lapačkou jihlavskému kanonýrovi gól z hole. „Prospali jsme začátek a první třetinu, protože jsme prohrávali o dva góly. Druhou a třetí třetinu jsme se zvedli, ale neproměňovali jsme šance a jeden vstřelený gól je málo. Nevyšlo to, první třetinu jsme zkazili a už jsme to pak nedohnali,“ říká správně Adam Zeman.

Přestože v dalších dvou třetinách ohrozila Dukla soupeřovu branku 33 střelami, ujala se jediná. Brankář Slavie, jak to v podobných případech často bývá, měl kolikrát i štěstí, když puk poskakoval na brankové čáře, v jednom případě trefili jihlavští hokejisté i tyčku. Jednalo se již o šestou nastřelenou brankovou konstrukci soupeře během dvou zápasů. Jak opět najít ztracené střelecké štěstíčko? „Pořád si říkáme: střílet, střílet a střílet. Máme málo střel za zápas, musíme střílet více, z každé pozice a ohrožovat gólmana. Musíme mít čtyřicet střel za zápas, abychom dávali nějaké góly,“ věří forvard Dukly, že se zatím poměrně nízká střelecká úspěšnost zvedne. Aktuálně je na 8,09 procentech (11 branek ze 136 střel).

Nyní přijdou hned dvě domácí šance na reparát – střelecký i výsledkový. Vytěží Dukla z dvojutkání proti Litoměřicím (21.9.) a Motoru (23.9.) plný počet bodů? „Doufám, že ano. Musíme se z prohry poučit a v sobotu začít od nuly,“ dívá se dopředu „Zemič.“

Adam Zeman po prohře na Slavii

Autor videa: Tomáš Lysý