Předvedli jsme super výkon od gólmana po posledního hráče, myslí si David Čermák

26.09.2019 / Tomáš Lysý

Třetí venkovní výjezd, podruhé za tři body. Jihlavě se venku zatím poměrně daří, vyjma smolné porážky na ledě Slavie Praha. Od vydřené a zasloužené výhry v Přerově by se mohla Dukla nastartovat do dalších zápasů – třeba již do sobotního domácího proti Chomutovu. „V Přerově to byl výborný týmový výkon. Doufám, že se od něj odrazíme do dalších zápasů a ty budou jen lepší a lepší,“ usmívá se útočník David Čermák, autor vítězné jihlavské branky.

Po první třetině na přerovském ledě byl stav bezbrankový 0:0. Co zaznělo o úvodní přestávce v jihlavské kabině? „Hlavně, abychom se vyvarovali chyb vzadu a zlepšili pohyb dopředu. Abychom lépe bruslili a že se od toho odrazíme, nějaký gól nám tam padne a vyhrajeme,“ prozrazuje David Čermák a skutečně – jeden gól do přerovské sítě padl a zasloužil se o něj premiérovou trefou v Chance Lize v jihlavských barvách útočník Jiří Fronk.

Na začátku třetího dějství bylo na střídačce Dukly rázem veseleji, jelikož na rozdíl dvou gólů zvýšil právě „Čermi“. „Byl to nádherný gól, všichni to viděli,“ směje se odchovanec jihlavského hokeje. „Soupeř udělal chybu v rozehrávce a jejich obránci sjela nahrávka. Čagy se dostal mezi kruhy k volnému puku, který gólmanovi zůstal po nájezdu u betonu. Já k němu jen přijel a puk jsem zarazil bekhendem do brány, dloubákem nahoru. Jsem rád, že to tam padlo a vyhráli jsme,“ popisuje celý moment útočník s číslem 28. Vzápětí sice Přerov snížil na 1:2, ale Jihlava si tři body už vzít nenechala. I díky výbornému výkonu gólmana Jana Brože, který za svá záda pustil pouze jeden puk. „Konec zápasu patřil jemu, patří mu za něj obrovský dík. Byl neskutečný, pochytal všechny šance až na jeden gól, který byl prakticky nechytatelný. Prostě suprový výkon od gólmana po posledního hráče,“ je spokojený David Čermák.

Ten se také ohlíží za zajímavou zápasovou statistikou, jelikož první vyloučení přišlo až v čase 48:14, navíc za žádný faul, ale kvůli přílišnému počtu hráčů domácích na ledové ploše. Zažil už někdy útočnk Dukly v seniorském hokeji, aby se tak dlouho čekalo na přesilovku nebo oslabení? „Vůbec si nic takového nepamatuji, bylo to docela kuriozní. Rozhodčí ale dali zápasu dobrý spád, hra měla tempo a potom si to na konci zápasu vybrali, protože posledních deset minut bylo jen v přesilovkách nebo v oslabeních,“ uzavírá hodnocení zápasu odchovanec jihlavského hokeje.

David Čermák po výhře v Přerově

Autor videa: Tomáš Lysý