Souboj dvou tabulkových sousedů. Dukla bude chtít konečně porazit Vsetín

04.10.2019 / Tomáš Kalas

Kalendář Chance Ligy je napěchovaný zápasy a není čas na větší odpočinek. Po středeční prohře v Porubě čeká Jihlavu tým, kterému se prorokovala hodně dobrá sezona. VHK ROBE Vsetín je ale pouze o jedno místo nad Duklou a start do sezony si Valaši, kteří se netají pomýšlením na postup do extraligy, představovali určitě jinak. Sobotní zápas bude mít buly tradičně v 17:30. Vstupenky na toto utkání si můžete tradičně zakoupit přes Ticketportal, k dispozici je i Automatická pokladna na Infocentru HZS. Pokladny v den utkání otevírají hodinu před úvodním buly.

Vsetín prožívá zatím nedobrý vstup do sezony a pamětníkům se vybaví začátek loňské sezony, kdy Valaši taktéž zpočátku klopýtali, z pěti zápasů tehdy prohráli čtyřikrát. Letos to byly tři prohry ze čtyř případů, stejně jako loni, i letos nevyhrál Vsetín zahajovací utkání. Proti Frýdku-Místku to sice 13 sekund před koncem vypadalo na zřícení Lapače, když srovnal na 3:3 Antonín Pechanec, v prodloužení ale Frýdek uzmul druhý bod pro sebe. Lépe se nevedlo jednomu z nejúspěšnějších českých hokejových týmů ani na půdě Havířova. AZ dvěma slepenými góly ve druhé třetině rozhodl o výsledku zápasu. Vyhrát se povedlo až na třetí pokus proti Sokolovu, jenže hned další zápas s Prostějovem vrátil vše zpět do starých kolejí.

Bodové zlepšení přišlo na Lapač až v pátém kole. Papírově lehčí los VHK přetavilo v plný počet bodů a zvládlo doma porazit Třebíč s Ústím nad Labem, s plným počtem bodů jeli Valaši domů i z Kadaně a Benátek. Doposud jejich poslední utkání proti Slavii se muselo kvůli situaci na D1, do které skoro spadla i Dukla na cestě do Přerova, přeložit na čtvrteční termín. Zlepšenou formu z posledních utkání ale Vsetín nepotvrdil, vedení 2:1 ztratil a musel se spokojit s prohrou 4:5. A mrzet to Vsetínské může i při pohledu na tabulku. V případě tříbodového zisku mohli být na třetím místě, takto jsou v napěchovaném středu tabulky na sedmém.

Soupiska Vsetína
Realizační tým Vsetína

Po odchodu Luboše Roba, po jehož minulém fantastickém ročníku nastal přesun do Plzně, se často řešilo, kdo zacelí jeho díru. Zatím to vypadá na Antonína Pechance, s jeho osmi body a bilancí 3+5 se musí počítat. V závěsu za ním je duo Radim Kucharczyk a Vít Jonák, kteří mají shodně 5+2, Kucharczyk má ale o čtyři zápasy méně. Návrat do jihlavského doupěte bude hlásit i David Březina, kterému se v úvodu soutěže bodově daří. V dresu Vsetína se naopak nepředstaví dvojice bývalých Jihlaváků Vlastimil Dostálek a David Tůma, oba hráči jsou totiž na marodce a do sobotního utkání nezasáhnou.

Obranná fáze opět stojí na Ondřeji Slováčkovi. I přesto, že loňský držitel ocenění Obránce sezony, který byl navíc dříve útočníkem, nevstřelil ani jednu branku, jeho osm asistencí ho společně s Pechancem řadí na nejproduktivnějšího hráče týmu. Bodově ho doplňuje s bilancí 0+6 Jakub Teper. V brance se točí bývalé duo z Motoru, o jeden zápas více má Ondřej Bláha, který má i lepší úspěšnost (89,47 %).

Poslední zápas Vsetína

VHK ROBE Vsetín – HC Slavia Praha 4:5

Branky a nahrávky: 13. Kucharczyk (Hořanský, Pechanec), 24. Jonák (J. Drtina), 43. Jonák (Březina, Holomek), 57. Rehuš (Březina, Kucharczyk) – 7. Kuťák (Vrdlovec, T. Duda), 42. J. Novák (J. Doležal, Martínek), 42. Jar. Brož (Barák), 47. Kuťák (Vampola), 56. Šmerha (Vampola, Barák). Rozhodčí: Fiala, Ondráček – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 40:26. Průběh zápasu: 0:1, 2:1, 2:5, 4:5.

VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček (A), Teper, Dudáš, Holomek, J. Drtina, Jeřábek, Hryciow – Jonák (C), Rehuš, Březina – Kucharczyk (A), Pechanec, Hořanský – Procházka, L. Volf, Doktor – Vašenka, Šilhavý, Vítek.

Poslední vzájemný zápas

57. kolo Chance Ligy 2018/2019: VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava 2:1

Branky a nahrávky: 16. Kucharczyk (Rác, Theoret), 57. Rác (Jeřábek, Březina) – 17. Anděl (Holý). Rozhodčí: Doležal, Přikryl – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 3:6, navíc Pohl (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3270. Střely na branku: 42:21. Zblokované střely: 3:14. Vhazování: 26:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Občas jenom pár centimetrů chybělo ke gólům ve vzájemných zápasech. Vždy ale odcházela poražena Jihlava. Změní se to v sobotu? Foto: Markéta Křížová

10. kolo Chance Ligy, sobota 5. října 2019

Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Baník Sokolov (16:00)
HC Benátky nad Jizerou – AZ RESIDOMO Havířov (17:00)
HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek (17:00)
ČEZ Motor České Budějovice – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
HC ZUBR Přerov – Piráti Chomutov (17:00)
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín (17:30) - vstupenky zde

11. kolo Chance Ligy, pondělí 7. října 2019

Piráti Chomutov – HC Stadion Litoměřice (17:30)
VHK ROBE Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00) - info ke vstupenkám zde
AZ RESIDOMO Havířov – HC Slavia Praha (18:00)
HC Baník Sokolov – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)

Tabulka Chance Ligy 2019/20 po 9. kole