2:4
(1:1, 0:1, 1:2)

Ani v pátém vzájemném utkání nebrala Jihlava žádné body

05.10.2019 / Tomáš Kalas

V souboji dvou trápících se týmů začal lépe Vsetín gólem v deváté minutě, Jihlava ale za půlminuty dorovnala ztrátu zásluhou Jiřího Fronka. Ve třetí třetině se však VHK dostalo do dvoubrankového náskoku, který ještě stihl korigovat tři minuty před koncem René Piegl. Hostující Volf však při hře Dukly bez gólmana jakékoliv drama odmítl a přisoudil Vsetínu všechny tři body.
05.10.2019 17:30, Chance Liga - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström (Brož) – Staněk, J. Pohl, Půža, J. Holý, Mareš, D. Kolář, Piegl – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Čachotský, A. Zeman – Jiránek, Poletín, Lichanec – Fronk, Davídek, D. Čermák.
2

VHK ROBE Vsetín

Gába (Bláha) – Slováček, Hryciow, Dudáš, Ondračka, J. Drtina, Jeřábek – Jonák, Rehuš, Březina – D. Tůma, Pechanec, Hořanský – Procházka, Kucharczyk, L. Volf – Doktor, Šilhavý, Vítek – Vašenka.
4
Branky a nahrávky: 9. Fronk (Piegl, Davídek), 58. Piegl (Jiránek, J. Holý) – 9. Kucharczyk (Procházka), 31. Jonák (Pechanec), 49. Dudáš (Pechanec, D. Tůma), 60. L. Volf. Rozhodčí: Čech, Kopeček – Maštalíř, Polák. Vyloučení: 5:5, navíc Čachotský (JIH) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1884. Střely na branku: 24:38. Zblokované střely: 12:11. Vhazování: 32:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Vsetín se do první třetiny pořádně opřel a již po půlminutě si vytvořil závar před Lundströmem, švédský gólman však dvě dorážky dokázal pokrýt. Vsetín to nicméně nabudilo a měl konstantně více ze hry po celou první třetinu. Ale hosté šli také jako první do oslabení kvůli špatnému střídání. Dvouminutové oslabení ale bez potíží přečkali a sami dokázali v čase 8:04 udeřit. Individuální akce Martina Procházky dokonale rozhodila bránící dvojici, odražený puk po jeho střele si vzal do parády Radim Kucharczyk, objel branku a překvapil Lundströma. Veselí solidně zaplněného kotle hostí ale netrvalo dlouho, přesně jenom 35 sekund. Piegl po vyhraném souboji jenom předložil kotouč pro Jiřího Fronka na levém kruhu, který střelou nad Gábovo rameno srovnal stav zápasu. Hosté si mohli vedení vzít zpět v následné přesilové hře po vyloučení Zemana, velký tlak ale obranná čtveřice přečkala. Na druhé straně těsně před koncem třetiny měl šanci na vedoucí gól Skořepa, Gábu měl už na zemi, puk mu ale poslal jenom do lapačky, která zůstala hostujícímu gólmanovi ve vzduchu. Konec první třetiny byl navíc okořeněn o emoční chvilky, ty postupně totiž stoupaly po strkanicích a tvrdých zákrocích nahoru.

Ve druhé třetině se pokračovalo ve vypjatém ději zápasu, strkanic a tvrdých zákroků přibylo. Dukla po úvodním buly nicméně dostala Vsetínské pod tlak a Tomáš Jiránek s Robinem Staňkem svými střelami představovaly asi největší nebezpečí pro branku Valachů. Veškeré střely a šance na straně Jihlavy ale pochytal David Gába. Když se k tomu připočetly nevyužité dvě přesilovky, dělalo to ve finále pro Duklu krutý trest. V momentě, kdy Antonín Pechanec naskakoval zpět na led z trestné, tak získal kotouč a nahodil jej na branku. U odraženého puku byl ale nejdříve Vít Jonák, hostující kapitán jej protlačil přes bližší tyč a beton Lundströma do branky - 1:2. Druhá polovina třetiny následně nabrala na agresi, na konci 36. minuty po tvrdém zákroku musel být do kabiny transportován prakticky bezvládný David Březina po tvrdém nárazu do Daniela Koláře. Poslední minutu a půl dostal Vsetín navíc přesilovou hru, když si na trestné odpykával dvě minuty Václav Půža, z enormního tlaku ale třetí gól nevytěžil.

Pokud chtěla Jihlava pomýšlet na body, musela do třetí třetiny vstoupit s útočným plánem a od první minuty se jej snažila plnit. I při vlastním oslabení se dostal do samostatného úniku Tomáš Jiránek, z bekhendu ale fantasticky chytajícího Gábu nepřekonal. Vsetín nicméně svůj náskok poměrně pohodlně kontroloval a domácí nepouštěl do souvislého tlaku. Navíc se Valaši dostali v čase 48:30 do komfortního dvougólového náskoku. Martin Dudáš nevěděl v danou chvíli, co s kotoučem, proto si jej vzal a poslal na branku. K překvapení nejednoho diváka zaplul zcela přesně do levého vinglu a Zbrojovka byla blíže ke třem bodům. Domácí těžko hledali cestu k brance, k vidění tak byly spíše samostatné akce. Jednu takovou měl v 51. minutě Matěj Pekr po přesné přihrávce na útočnou modrou, v úniku ale trefil jenom beton výtečného Gáby. Jihlava ale nechtěla odevzdat Vsetínu všechny tři body a zavelela k poslednímu tažení tři minuty před koncem z hole Reného Piegla, který dopravil do branky odražený kotouč. Poslední slovo měl ale Vsetín. Lukáš Volf po chybné nahrávce Holého poslal napříč kluzištěm puk do prázdné kasy 15 sekund před koncem a rozhodl o tom, že výborně fandící fanoušci Vsetína si budou moci děkovačku se svým týmem o to více užít, neboť si na dalekou cestu domů povezou výhru 4:2.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): V Jihlavě jsme podali asi náš nejlepší výkon v sezoně. Od začátku jsme se totiž trápili a po minulém utkání doma proti Slavii jsme si museli některé věci vyříkat. Kluci to vzali za správný konec a dnes musím celý tým - od gólmana po posledního útočníka - pochválit za výborný výkon. Jedinou kaňkou na utkání je zranění Davida Březiny, který utrpěl otřes mozku a bohužel už loni při utkání s Kladnem měl celkem těžký otřes mozku, takže jsme v obavách, jak to s ním vůbec bude, Hrál velmi dobře a je to dobrý kluk, který si za odváděnou práci zaslouží, aby byl na ledě a ne v nemocnici.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Nemůžeme být spokojení s tím, co jsme dneska předváděli. Hráli jsme to, co jsme si řekli, jen prvních pět minut ve druhé třetině. Po zbytek utkání jako kdybychom v něm nebyli. Soupeř byl ve všech činnostech lepší a musíme mu pogratulovat, protože si z Jihlavy poprávu odváží tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava