Potřetí v řadě na východ, tentokrát míří Dukla do Frýdku-Místku

06.10.2019 / Tomáš Kalas

Do dalšího zápasu se to musí zlepšit. Tento názor převládal po sobotním večeru, kdy si ve spolušlágru desátého kola Chance Ligy odvezl z jihlavského ledu tři body vsetínský celek. Na žádné velké přemýšlení nad nepovedeným výkonem ale není prakticky žádný čas. První půlka základní části míří totiž pomalu do svého konce a v pondělí 7. října Duklu čeká další daleký výjezd. Podruhé za sebou zavane rozlosování Jihlavu do Moravskoslezského kraje, konkrétně do Frýdku-Místku. Ani v jeho případě však nelze mluvit o povedeném vstupu do sezony. Zápas začíná v 18:00, v případě, že se vydáte na pondělní strastiplnou cestu po našich dálnicích, můžete vstupenky do hostujícího sektoru zakoupit zde. V případě, že zvolíte pohodlí domova, můžete využít zpoplatněné Hokejka TV, poběží také tradičně textový přenos.

Frýdeckomístečtí měli před začátkem sezony skromné přání, aby nezačali svoji pouť soutěží jako v loňském případě. Z 13 utkání totiž 11 prohráli, i přes mohutný finiš jim tehdy skončila sezona už po základní části. Letošní start byl ale jiný a hned v prvním kole se povedlo Frýdku vyhrát na Lapači. Od tříbodového zisku byli Rysi jenom 13 sekund, v prodloužení si už ale druhý bod nenechali vzít. Jenže na výhru nedokázali navázat další výhrou, což se stalo na prvních deset kol železným pravidlem. Na ledě Litoměřic vyválčili bod po prohraných nájezdech, náladu si pak Frýdek spravil v domácím derby s Havířovem, které ale také ovládl až po „loterii“, jak často trenéři samostatné nájezdy nazývají.

Venku prohra, doma výhra. Po následujících šest kol to nedokázal Frýdek zlomit. Domů tak jel s prázdnou z dalekého Sokolova, od jihlavského rivala z Třebíče, překvapivě nedokázal přehrát ani mátožné Ústí. Na druhé straně, náladu si pravidelně spravoval doma, nejprve přetlačil matný Prostějov, vypráskal Kadaň a po mohutném čtyřgólovém obratu ve třetí třetině udolal i Benátky nad Jizerou. Doposud poslední zápas sehráli Slezané na ledě pražské Slavie, od 17. minuty drželi jednogólové vedení, které však sešívaní během šesti minut třetí třetiny umazali a sami otočili ve svůj prospěch. Suma sumárum, společně s Porubou je na domácím ledě jediný doposud neporažený celek. S 13 body je Frýdek na průběžném 11. místě, na třetí Litoměřice ale v našlapaném středu tabulky ztrácí jenom šest bodů.

Soupiska Frýdku-Místku
Realizační tým Frýdku-Místku

David Květoň, Milan Mikulík a Rostislav Martynek. Tato trojice s mnoha zkušenostmi je jednoznačnými tahouny týmu. Okolo nich je postaven mladý a nadějný tým, drtivá většina hráčů prošla třineckou mládeží, neboť Oceláři jsou partnerský klub Frýdku. David Květoň je navíc i nejproduktivnější hráč Rysů, za devět zápasů stihl čtyři góly a šest asistencí. Mezi elitní trojku frýdeckého hokeje se vklínil bodově Štěpán Novotný, který stihl již čtyřikrát nastoupit za Třinec, dalších šest utkání ale odehrál právě ve městě na soutoku Ostravice a Morávky s bilancí 1+7. Milan Mikulík a Rostislav Martynek mají shodně osm bodů, zatímco Mikulík třikrát skóroval a pětkrát nahrával, Martynek to má přesně obráceně. Nejproduktivnějším bekem je loňská kometa Jan Zahradniček, který ale nicméně na první zásah stále čeká (0+4). V brance se dělí o post jedničky Nick Malík a Lukáš Daneček, o jeden zápas méně má odchytán syn slavného Marka Malíka, má ale také lepší úspěšnost (93,3 %).

Kde Frýdek-Místek hraje?

V roce 2009 dokázalo město vzít na sebe břemeno v podobě vyřešení otázky zimního stadionu. Ten již nevyhovoval komfortu tehdejší doby a rozhodlo se o demolici a následné stavbě nového. Na stavební práce se nicméně čekalo další čtyři roky, přesto se oproti jihlavskému zimáku podařilo dokončit stavbu nové víceúčelové haly Polárka. Ta nabízí kromě kluziště i badmintonové kurty a střelnici. Kapacita je celkem 2056 míst na sezení a odbornou veřejností je chválena za vybavenost a jednoduchost.

Zdroj a foto: HC Frýdek-Místek

Poslední zápas Frýdku

HC Slavia Praha – HC Frýdek-Místek 2:1

Branky a nahrávky: 42. Kuťák (Vampola, Šmerha), 48. Brož (Vrdlovec, Vampola) - 17. Hladonik (Mikulík, Kofroň). Rozhodčí: Hucl, Souček – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:27. Průběh zápasu: 0:1, 2:1.

HC Frýdek-Místek: Daneček – Haman, Kudla, Zahradníček, J. Adámek, L. Kovář, Hrachovský, J. Michálek – D. Květoň, Novotný, Martynek (A) – Kofroň, Hladonik, Mikulík (C) – Kvasnica, Stuchlík, Klimša (A) – Motloch, Kaukič, Przybyla.

Poslední vzájemný zápas

55. kolo Chance Ligy 2018/2019: HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava 2:3 OT

Branky a nahrávky: 24. Zahradníček (Christov, Mikulík), 32. Bartko (Martynek, Klimša) – 11. Klíma (Skořepa), 60. Čachotský (Pohl, Hlinka), 62. Pekr (Anděl). Rozhodčí: Wagner, Kašík – Novák, Kučera. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1347. Střely na branku: 29:41. Zblokované střely: 6:10. Vhazování: 21:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Frýdek loni platil za velice nepříjemného soupeře. Právě Slezané jako jeden z mála týmů dokázali porazit Jihlavu na jejich ledě v základní části Foto: Markéta Křížová

11. kolo Chance Ligy, pondělí 7. října 2019

Piráti Chomutov – HC Stadion Litoměřice (17:30)
VHK ROBE Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00) - vstupenky zde
AZ RESIDOMO Havířov – HC Slavia Praha (18:00)
HC Baník Sokolov – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (18:00)

12. kolo Chance Ligy, středa 9. října 2019

HC Stadion Litoměřice – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Dukla Jihlava – AZ RESIDOMO Havířov (17:30) - vstupenky zde
ČEZ Motor České Budějovice – HC Frýdek-Místek (17:30)
Piráti Chomutov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Slavia Praha – HC Baník Sokolov (18:00)
HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)

Tabulka Chance Ligy 2019/20 po 10. kole