Jestli je bod ztráta nebo zisk, můžeme hodnotit po třiceti zápasech, říká Michal Poletín

08.10.2019 / Tomáš Lysý

V předešlých dvou zápasech dotahovala Dukla ztrátu marně, tentokrát se jí povedlo alespoň v závěru snížit. Na ledě Frýdku-Místku sice jihlavští hokejisté vedli 1:0, soupeř ale rychle dorovnal stav a ve druhé třetině otočil na 3:1. Následně ale vstřelil kontaktní gól Michal Poletín a při závěrečném tlaku se červenožlutým podařilo vyrovnat. Nakonec z toho byl bod za porážku v nájezdech. „Do poloviny zápasů prohráváme o dva tři góly a pak to honíme. Tentokrát jsme ztrátu dohnali na remízu a škoda, že jsme nezískali druhý bod nebo v závěru nedali další gól,“ hlásí předsezonní posila jihlavského kádru.

Ve druhé třetině nebyla jihlavská situace v dalekém Frýdku-Místku nejrůžovější. Partnerský tým Třince byl na koni, vedl 1:3, hostům se nedařilo proměňovat vyložené brankové příležitosti. Ale přišel gól Michala Poletína na 2:3. „Byl to takový spínací motor na třetí gól. V tu chvíli jsme začali, měli jsme pár dobrých střídání. Po buly se puk přehrál a přišla střela od beka. Už předtím jsem tam měl nějakou teč a střílenou přihrávku, která v brance neskončila. Teď jsem byl rád, že to tam spadlo. Je škoda, že šancí máme dost, ale bohužel je neproměňujeme,“ posteskne si zkušený extraligový hokejista a ví moc dobře, o čem mluví. Kolikrát je vidět, jak nejen jeho vyloženě štvou neproměněné šance, do kterých se „Polda“ či jiní hráči dostávají. „Z gólu jsem měl samozřejmě radost. Jsou tam nějaké ty věci, že nám puk skáče před brankou, odrazí se do tyčky nebo vedle nebo nám ho někdo na poslední chvíli vysekne. Měl bych dávat góly, mít body, být prospěšný pro tým. Snažím se maximálně měrou přispět a nějaké góly mi tam teď nespadly. Snad se to teď zlomí a zlepší,“ věří v obrat k lepšímu.

Ten je třeba nastartovat co nejdříve, jelikož po jedenácti odehraných kolech je Dukla na deváté pozici a po třiceti utkáních základní části se bude tabulka dělit na dvě osmičky – horší skupinu a skupinu lepší, která bude mít jistotu play-off. „Liga utíká tak rychle, že jsme ve třetině základní části a teď musíme uhrát body v dalších zápasech, abychom se dostali do horní části tabulky a nehonili pak nic na konci. To by pak byly nervy. Musíme se soustředit, hraje se třikrát v týdnu a musíme mít nějakou bodovou sérii, abychom šli v tabulce výše,“ hlásí bojovně Michal Poletín a určitě by rád více takových zápasů, jako třeba proti Chomutovu. „Každý chceme vyhrávat, to je jasná věc. Škoda je, že se honíme půl zápasu za tím, abychom dali gól, snížili nebo vyrovnali a v minulých zápasech se nám to nepovedlo. Tentokrát ano, ale nesmíme si zápasy nechávat utéct, protože jediné trošku klidnější bylo utkání proti Chomutovu. Od začátku jsme si ho pohlídali a průběh byl trošičku klidnější. Takových zápasů potřebujeme více,“ říká hráč s číslem 33 po utkání ve Frýdku-Místku.

Michal Poletín po zápasu ve Frýdku-Místku

Autor videa: Tomáš Lysý