Duklu čeká mise do severozápadních Čech

20.10.2019 / Vladimír Šťastný, Tomáš Lysý

Nakročit do druhé poloviny základní části výhrou – to je jediný cíl jihlavské družiny okolo trenéra Petra Vlka. V cestě ke splnění tohoto cíle jim bude v pondělní podvečer současný outsider Chance ligy – SK Trhači Kadaň. Šňůra proher Trhačů se do dneška natáhla na neuvěřitelných čtyřicet mistrovských zápasů. Naposledy se hráči pod vedením trenérů Petra Klímy a Tomáše Hamary radovali z výhry 10. prosince 2018, když na domácím ledě porazili Benátky nad Jizerou 4:3. Utkání začíná na zimním stadionu v Kadani v pondělí 21. října v 18 hodin a sledovat ho můžete na hokejkaTV nebo textovým přenosem na onlajnech.

PONDĚLNÍ SOUPEŘ: SK TRHAČI KADAŇ

Svěřenci trenérů Petra Klímy a Tomáše Hamary musí být zcela jistě pod dekou. Vždyť třinácka hráčů, což je téměř polovina kádru, která hrála v Kadani loni i letos, se z vítězství neradovala více než deset měsíců. V minulém týdnu byli Severočeši již blízko vítězství, když ještě v poslední minutě vedli v Benátkách nad Jizerou 2:1, ale o výhru v základním čase přišli a navíc inkasovali hned zkraje prodloužení. Po polovině základní části tak mají Trhači na svém kontě pouze dva body a jsou na posledním místě tabulky.

Soupiska Kadaně
Realizační tým Kadaně

Přitom v kadaňském kádru se zcela jistě najde několik hráčů, kteří mají na to dlouhou sérii bez vítězství zvrátit. Vedle mladíků, kteří vyhlížejí větší či menší šanci v extralize, hraje třeba velezkušený Jakub Trefný. Dalším velice známým jménem je sparťanský kanonýr Jan Buchtele, který ale zatím za Kadaň odehrál pouze jedno utkání. Trhači totiž v nové sezoně spolupracují s Pardubicemi a hlavně se Spartou. Zkušeností na rozdávání má i Jaroslav Kůs a hodně známý – především díky bitkám, potyčkám a trestným minutám – je Michael Foltýn, který ještě relativně nedávno léčil vážné zranění, kvůli kterému mu hrozila dokonce amputace nohy.

Nejlepším střelcem týmu je František Wágner, který doposud v třinácti utkáních nasázel pět branek a je druhý v kanadském bodování. Vedoucím mužem je Roman Chlouba (2+8), u kterého se zdálo, že v nové sezoně bude hrát za Prostějov, ale před začátkem sezony se nečekaně vrátil zpátky do trhačského týmu. Hodně dobře si také vede Albert Michnáč – 11 zápasů, 7 bodů (4+3), který se před sezonou vrátil ze zámoří a rád by se prosadil v týmu Karlových Varů. Kadaň zatím vystřídala v týmu čtyři brankáře. Nejvíce má odchytáno Adam Wolf, který nastoupil do osmi zápasů. Branku hájí i Petr Galuška, Jakub Neužil a Oliver Štěpánek, ovšem čísla všech gólmanů jsou podprůměrná a odráží celkovou situaci Sportovního klubu.

Kde Kadaň hraje?

Stadion Trhačů je ve vlastnictví města a z toho plyne i název stánku – Zimní stadion Města Kadaň. Aktuálně má kapacitu 3000 míst.

Zdroj: AZ RESIDOMO Havířov

POSLEDNÍ ZÁPAS KADANĚ

15. kolo Chance Ligy: SK Trhači Kadaň - HC Slavia Praha 2:5

Branky a nahrávky: 24. M. Zabloudil (Michnáč, Čermák), 55. Wágner (Kůs, Chlouba) – 12. Šmerha (Vampola, Kubík), 14. Šteiner (J. Novák), 22. Doležal (Vrdlovec, Ryzák), 40. Šteiner (Kohút, Brož), 44. Vampola (Kubík, Šmerha). Rozhodčí: Souček, Čáp - Flegl, Tichý. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 420. Střely na branku: 38:37. Zblokované střely: 3:6. Vhazování: 31:47. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5.

SK Trhači Kadaň: Neužil – D. Novák, Trefný, Poizl, Chalupa, Eliáš, Jandus – Foltýn, Procházka, Chlouba – Kůs, Wágner, Michnáč – Čermák, Zabloudil, Čech – Rindoš, Koblížek, Müller – Homer

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

1. kolo Chance Ligy, 11. září 2019: HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň 3:1

Branky a nahrávky: 8. Pekr (Harkabus), 18. Holý (Poletín, Čachotský), 56. Lichanec (Poletín, Holý) – 28. Chalupa. Rozhodčí: Doležal, Veselý – Polák, Roupec. Vyloučení: 4:6, navíc Machač (KAD) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1264. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Dukla Jihlava: Brož – Piegl, Pohl, Holý, Staněk, Kolář, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Poletín, Čachotský, Lichanec – Fronk, Zeman, Jiránek – Harkabus, Čermák, Chlubna

SK Trhači Kadaň: Galuška – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Foltýn, T. Pavelka, Klodner, Novák – Klíma, Kůs, Čech – M. Chalupa, Chlouba, M. Zabloudil – Dubský, Machač, Matýs – J. Müller, Rindoš, Z. Zabloudil

Jihlavští hokejisté vstoupili do nové sezony úspěšně a Kadaň na svém ledu porazili 3:1, i když průběh nebyl tak očekávaný, jak by se mohlo zdát. Úvodní gól sezony dal Matěj Pekr, který má nyní vyřízené i střídavé starty do Olomouce. Ideální pondělní varianta pro Duklu by byla v Kadani vyhrát a poté se s Trhači již do konce sezony nepotkat. Foto: Markéta Křížová

16. kolo Chance Ligy, pondělí 21. října 2019

HC Stadion Litoměřice – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. HC Slavia Praha (18:00)
SK Trhači Kadaň – HC Dukla Jihlava (18:00) - Info ke vstupenkám zde
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Baník Sokolov – Piráti Chomutov (18:00)
AZ RESIDOMO Havířov – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
HC Frýdek-Místek – VHK ROBE Vsetín (18:00)

17. kolo Chance Ligy, středa 23. října 2019

VHK ROBE Vsetín – AZ RESIDOMO Havířov (17:30)
Piráti Chomutov – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30) - vstupenky zde
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Baník Sokolov (18:00)
HC ZUBR Přerov – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
Dohrávka: HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou (čtvrtek 24.10.2019, 18:00)

Tabulka Chance Ligy 2018/2019 po 15. kole: