Je ostuda, co jsme v Kadani předvedli a omlouváme se fanouškům, říká Josef Skořepa

22.10.2019 / Tomáš Lysý

Dlouhých 40 kol a dlouhých 315 dní nepoznali hokejisté Kadaně oslavné pocity po výhře. Bylo jasné, že dlouhá série jednou skončí, jenže určitě jen málokdo čekal, že se tak stane právě v okamžiku, když na stadion Trhačů přijede Jihlava. Ale stalo se tak, po bezbrankové první třetině se Kadaň ve druhém dějství dvakrát prosadila a Dukla reagovala pouze snížením 13 sekund po začátku třetí části. Předešlé tři zápasy, ve kterých červenožlutí vyhráli a zdálo se, že jsou na dobré cestě, tak jsou rázem zapomenuty. „Dřeme tady tři zápasy, abychom se dostali do osmičky a teď to přijde úplně vniveč. Nemám moc slov na to, co jsme v Kadani předvedli,“ zlobí se kapitán týmu Josef Skořepa.

První třetina v Kadani branku nepřinesla, byť měli Jihlavští dvě velké příležitosti. Jedna z nich přišla paradoxně při domácí přesilovce z hole Josefa Skořepy, v dalším průběhu utkání nezakončil hezké sólo ani Lukáš Anděl. Postupem času tak začalo být jasné, že hodně napoví první branka. Mohl jí dát i jihlavský forvard Michal Poletín, jenže sám před brankářem neuspěl. Za nevyužité šance tak přišel trest v podání dvou kadaňských gólů během 49 sekund. Dukla tak musela pořádně zapnout a o druhé přestávce byl v kabině pořádný hřmot. Zdálo se, že padne na úrodnou půdu, když hned po návratu z šaten Dukla skórovala, ale tím byl brankový účet uzavřen. „Chtěli jsme dát rychlý gól a to se nám podařilo. Ale hokejový pánbůh nám to pak nedá, když na zápas čtyřicet minut prdíme. Nebo ne prdíme, ale lehkovážně si necháme dát dva góly. Hokejový pánbůh se k nám potom neotočí,“ sděluje naštvaný kapitán týmu Josef Skořepa, jenž se zasloužil o snížení na 1:2.

Hráč s velkým C na dresu tak určitě nešel daleko pro několik ostrých slov, které po zápasu v kabině jistě zazněly. Při rozhovoru se jakž takž udržel, nicméně z jeho projevu bylo znát, jak moc je rozezlen. „Řeknu to jednou větou. To je prostě ostuda, co jsme tady předvedli. To, že hrajeme dvacet minut, je málo a neporazíme s tím ani Kadaň. Fakt jak říkám jednou větou: Je to ostuda, co jsme tady předvedli a musíme se omluvit fanouškům, kteří sem takovou dálku přijeli. Fakt tohle je hrozné, co tady předvádíme,“ nebere si servítky „Skořápka.“

Předešlé tři vítězné zápasy – a hlavně ubojovaná výhra v minulém kole proti Třebíči – jsou tak rázem znehodnoceny a moc dobře to ví i zpovídaný hráč. „To je přesně ono. Dřeme tady tři zápasy, abychom se dostali do osmičky a teď to přijde úplně vniveč. Nemám moc slov na to, co jsme tady předvedli,“ zakončuje rozhovor jihlavský kapitán.

Josef Skořepa po porážce v Kadani

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: SK Trhači Kadaň – HC Dukla Jihlava 2:1

Autor videa: hokej.cz