Dukla přivítá dalšího severočeského soupeře, do Jihlavy přijede Ústí

22.10.2019 / Vladimír Šťastný

Po nepovedeném utkání s Kadaní čeká jihlavské hokejisty na domácím ledě další soupeř ze severu Čech a navíc z kategorie „papírově slabších“. I když realita takové spojení nezná, ke každému soupeři je třeba přistoupit stejně zodpovědně. O tom se jistě přesvědčili jihlavští hokejisté v pondělí v Kadani, kde prohráli 1:2. Trhači tak poprvé vyhráli od prosince 2018 a přerušili čtyřicetizápasovou sérii bez výhry. Jihlavskému publiku se nyní představí tým HC Slovan Ústí nad Labem, ve kterém nedávno skončil jako hrající hokejista legendární Jaroslav Roubík, jenž ihned přesídlil na post asistenta trenéra. Zápas začíná na Horáckém zimním stadionu ve středu 23. října v tradiční čas v 17.30 hodin.

Informace k zápasu

Vstupenky na zápas Dukla – Ústí je možné koupit přes Ticketportal, k dispozici je i Automatická pokladna na Infocentru HZS. Pokladny v den utkání otevírají hodinu před úvodním buly.

Ticketportal nabízí vstupenky na domácí zápasy Dukly do konce základní části Chance Ligy
Organizační opatření domácích zápasů Dukly v sezoně 2019/2020
Divácké soutěže budou v nové sezoně určené malým i velkým divákům

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM

Klub byl založen v roce 1963 pod názvem TJ Slovan NV Ústí nad Labem a začal v krajském přeboru. Až do roku 1993 hráli Severočeši převážně ve druhé a první lize v tehdejších organizačních strukturách československého hokeje. Od roku 1993 a po vzniku České republiky se v Ústí nad Labem hrála čtyři sezony první liga, ale poté byla prodána licence do Chomutova, a v krajském městě se hrál po další tři sezony pouze druholigový hokej. To vše od roku 1993 pod názvem HC Slovan Ústí nad Labem.

K dalšímu přejmenování klubu došlo před sezonou 2002/03. Tým HC Slovan Ústečtí Lvi patřil ke špičce 1. ligy s cílem postupu do nejvyšší soutěže. To se Severočechům podařilo až v sezoně 2006/07 vítězstvím ve finále proti Chomutovu. Extraligová sezona ovšem byla v historii klubu jediná. Po sestupu do 1. ligy patřil tým nadále k lídrům soutěže, čtyřikrát za sebou vyhrál základní část a dostal se až do finále. Dvakrát si vybojoval právo hrát baráž o extraligu, ale postup mu již nebyl souzen.

Soupiska Ústí nad Labem
Realizační tým Ústí

Po skončení ligové sezony 2013/14 odstoupil z vedení klubu manažer Vladimír Evan a na veřejnost prosákly zprávy o obřím zadlužení klubu. Dluhy dosáhly do částky třiceti milionů korun. Klub se na další sezonu opět přejmenoval na HC Slovan Ústí nad Labem a nové vedení začalo od znova. Od této doby patří klub spíše k průměru 1. ligy, výjimku tvoří sezona 2015/16, kdy Ústí obsadilo konečnou čtvrtou příčku. V loňské sezoně obsadili Severočeši 14. příčku a v podobném duch pokračují i letos.

V letošní sezoně spolupracuje klub s extraligovým Kladnem. Během první poloviny základní části (15 utkání) získal tým Ústí nad Labem do tabulky 14 bodů za tři výhry v základním čase, dvě výhry po prodloužení a bod za prohru v nastavení. I s posledním kolem celkem desetkrát odcházeli svěřenci trenérů Tomáše Mareše a Vladimíra Evana z ledu bez bodového zisku.

V brankovišti Ústí se letos protočila hned pětice gólmanů, nejvíce odchytala dvojice Adam Brízgala a David Stahl. Brízgala zatím chytá s procentuální úspěšností 92,31%, Stahl s úspěšností 87,96 %. Mezi útočníky si zatím nejlépe vede Tomáš Vildumetz, který v patnácti zápasech získal 14 bodů za 4 góly a 10 asistencí. Deset kanadských bodů má na svém kontě Petr Maršoun (5+5). S pěti góly je taktéž na špici klubové tabulky střelců. Stejný počet gólů stihla nastřílet i prvoligová legenda Jaroslav Roubík. Ten ovšem na začátku druhé dekády října ze dne na den ukončil hráčskou karieru a stal se asistentem u týmu mužů. Mezi obránci má zatím bodově navrch Daniel Krejčí, který zatím nasbíral za sedm asistencí sedm kanadských bodů. O dva body méně získal Vladimír Brož. Ten ve čtrnácti odehraných zápasech nastřádal pět kanadských bodů (1+4).

POSLEDNÍ ZÁPAS ÚSTÍ NAD LABEM

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Slavia Praha 2:4

Branky a nahrávky: 5. Tůma (Vildumetz, Maršoun), 48. Kružík (Pšenička, Smetana) – 3. Šmerha (Vampola, Vlček), 10. Duda (Šteiner, Doležal), 18. Vrdlovec, 60. Hejda (Vrdlovec, Novák). Rozhodčí: Barek, Wagner – Coubal, Vaníček. Vyloučení: 5:6, navíc Havel (UNL) a Vampola SLA) 10 min. OT. Využití: 1:1. Střely na branku: 35:32. Diváci: 818.

HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl – Hes, Krejčí, Brož, Smetana, Veber, Zukal – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Kružík, Pšenička, Krliš – Havel, Kordule, Bláha – Jelínek, Dörner, Filip.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

2. kolo Chance Ligy 2019/2020: HC Slovan Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava 2:3

Branky a nahrávky: 34. Maršoun (Merta, Wojnar), 58. Vildumetz (Stahl) – 28. Čachotský (Poletín, Vála), 29. Anděl (Čermák, Chlubna), 50. Lichanec (Čachotský). Rozhodčí: Grech, Dědek – Kleprlík, Roischel. Vyloučení: 3:4, navíc Müller (UNL) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 724. Střely na branku: 17:28.

HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl – Zelingr, Müller, Hes, Brož, Málek, Veber, Zukal, Zdvořáček – Havel, Procházka, Vildumetz – Kružík, Roubík, Severa – Maršoun, Merta, Wojnar – Bláha, Kordule

HC Dukla Jihlava: Lundström – Piegl, Pohl, Půža, Holý, Staněk, Kolář, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Poletín, Čachotský, Lichanec – Fronk, Zeman, Jiránek – Harkabus, Čermák, Chlubna

Jihlavští hokejisté první vzájemné měření sil se svým soupeřem zvládli, když Ústí dokázali porazit na jeho ledě 3:2, byť se v posledních dvou minutách o výsledek hodně strachovali. Foto: Tomáš Lysý

17. kolo Chance Ligy, středa 23. října 2019:

Předehrávka: HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice 2:4
VHK ROBE Vsetín – AZ RESIDOMO Havířov (17:30)
Piráti Chomutov – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Dukla Jihlava – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30) - Vstupenky zde
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Baník Sokolov (18:00)
HC ZUBR Přerov – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
Dohrávka: HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou (čtvrtek 24.10.2019, 18:00)

18. kolo Chance Ligy, sobota 26. října 2019:

Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – ČEZ Motor České Budějovice (16:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava (17:00)
SK Trhači Kadaň – HC ZUBR Přerov (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
HC Baník Sokolov – VHK ROBE Vsetín (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – Piráti Chomutov (17:30)
AZ RESIDOMO Havířov – HC Frýdek-Místek (17:30)

Tabulka Chance Ligy 2019/2020 po 16. kole