Jediné, s čím můžeme být spokojeni, je zisk tří bodů, hlásí Matěj Pekr

24.10.2019 / Vladimír Šťastný, Tomáš Lysý

Po hodně nečekané porážce v Kadani se Dukla doma natrápila, aby přemohla Ústí a zapsala do tabulky další důležité body. Utkání samozřejmě nebylo tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát, a vítězný gól z hole Josefa Skořepy padl 8 sekund před koncem. „Chybí nám klid v zakončení. Já měl také velkou možnost, ale v současné době nám to do branky nepadá. Můžeme spekulovat o tom, zda jsme málo nebo hodně důrazní. Šance si vytvoříme, ale nepadá to tam tak lehce, jak tomu bylo třeba loni,“ povídá útočník Matěj Pekr, který první gól vstřelil a na vítězný nahrával.

Ve čtrnácté minutě se Dukla dokázala dostat do vedení právě zásluhou Matěje Pekra. „Po vyhrané buly na levé straně jsem se postavil za Pepu Skořepu a čekal od něj nahrávku. Ta přišla. Čagy mi ještě puk přisunul a já jsem se snažil vystřelit co nejrychleji, aby to gólman nečekal. Podařilo se,“ hodnotí souhru se „Skořápkou“ a Tomášem Čachotským. V tu dobu vše vypadalo, že je Dukla na dobré a hlavně klidné cestě za třemi body. „Zpočátku se to tak tvářilo, že by se utkání mělo ubírat správným směrem. Bohužel nás trápí koncovka, nepřidali jsme pak gól na 2:0 a trápili jsme se celých šedesát minut,“ výstižně hodnotí zápas jihlavský útočník.

Po ústeckém vyrovnání to tak vypadalo, že přijde další bodová ztráta. Tu ale odmítl Josef Skořepa gólem osm sekund před koncem, když skóroval po nahrávce právě Matěje Pekra. Možná tohle je přesně to, co po porážce v Kadani Dukla potřebuje k tomu, aby se zvedla. Šťastnou (protože gólman hostí v tu dobu neměl hokejku) a vítěznou trefu. „Už jsem si to letos říkal několikrát, že nám třeba zápasy v Třebíči a předtím v Sokolově mohou pomoci. Byl bych rád, aby to byla pravda a tento gól nás nakopl. To všechno ukáže až čas. Zápas proti Ústí musíme hodit za hlavu a od zítřka zase tvrdě pracovat, musíme myslet pozitivně a tvrdě makat v tréninku. S předvedenou hrou totiž nemůžeme být spokojení. Utkání bylo utrápené, nervózní, bylo v něm všechno špatně. Jediné, s čím můžeme být spokojeni, je zisk tří bodů a tím to končí,“ ví moc dobře „Peky.“

Matěj Pekr po výhře nad Ústí

Tisková konference: Petr Vlk (HC Dukla Jihlava) – Jaroslav Roubík (Hokej Ústí nad Labem s.r.o.)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. 2:1

Autor videa: HZStv1