Poslední zápas před přestávkou odehraje Dukla na severu Čech

02.11.2019 / Vladimír Šťastný

Poslední zápas před reprezentační přestávkou sehrají hokejisté Dukly Jihlava v sobotu v Litoměřicích. Soupeřem jim bude místní celek Stadion Litoměřice. Pro svěřence trenérů Petra Vlka a Františka Zemana to bude velice těžký soupeř, který okupuje třetí místo prvoligové tabulky se ziskem čtyřiceti bodů. Utkání začíná v Kalich Aréně v Litoměřicích v sobotu 2. listopadu v 17 hodin a sledovat ho můžete na hokejkaTV nebo textovým přenosem na onlajnech.

SOBOTNÍ SOUPEŘ: HC STADION LITOMĚŘICE

Svěřenci trenérů Davida Bruka a Daniela Tvrzníka si dosavadní průběh letošní Chance Ligy užívají. V podstatě od začátku soutěže se drží v horních patrech tabulky. Po devatenácti odehraných kolech mají na svém kotě rovných čtyřicet bodů, což je o osm více, než má Dukla. Litoměřičtí jako jediní dokázali letos porazit suverénní České Budějovice a to dokonce na jihočeském ledě a poměrně výrazným rozdílem 6:2.

Tým, v němž hrají v rámci svazového projektu „Dukla“ převážně mladí hráči do dvaceti let, doplněni dalšími staršími a zkušenými hráči, se letos již dvanáctkrát radoval z vítězství po základní části a jednou po samostatných nájezdech. Pouze čtyřikrát prohrál v základním čase a dvakrát po samostatných nájezdech. Z toho jednou v Jihlavě (výhra Dukly 2:1 po samostatných nájezdech v 5. kole Chance Ligy – pozn. redakce).

Soupiska Litoměřic
Realizační tým Litoměřic

V brance Stadionu se stačilo protočit již pět brankářů. V současné době jsou na marodce gólmani Tomáš Král a Jan Škorpík, k dispozici jsou tedy Adam Beran a Štěpán Lukeš. Poslední ligový zápas odchytal Radek Haas. Nejlepší čísla z této pětice má právě Lukeš, který dosáhl na procento úspěšnosti 90,61%, druhý je Beran - 92,68% . Haas odchytal pouze jedno utkání.

Mezi obránci se zatím nejlépe daří Patriku Marcelovi, který má na svém kontě 9 kanadských bodů za 5 branek a 4 asistence. Druhým nejproduktivnějším bekem je Miroslav Kukla, který nastřádal 6 kanadských bodů (4+2). Další čtyři obránci nasbírali po čtyřech kanadských bodech.

Co se týče útočníků, tak mezi nadprůměrné střelce celé soutěže patří Daniel Voženílek, který se do černého trefil osmkrát, k tomu přidal solidních 16 asistencí. Čtyřiadvacet kanadských bodů katapultovalo třiadvacetiletého útočníka do čela klubového kanadského bodování. Martin Kadlec na druhém místě získal 18 bodů (6+12) a třetím nejproduktivnějším útočníkem je Matěj Beran se ziskem 13 bodů (5+8).

KDE LITOMĚŘICE HRAJÍ?

Tým Stadion Litoměřice hraje své domácí zápasy v Kalich Areně, která byla otevřena po rekonstrukci v roce 2010. Má kapacitu 1. 750 míst k sezení.

Foto: HC Stadion Litoměřice

POSLEDNÍ ZÁPAS LITOMĚŘIC

19. kolo Chance Ligy: AZ RESIDOMO Havířov – Stadion Litoměřice 1:2

Branky a nahrávky: 47. Kachyňa (Mrowiec) - 14. Korkiakoski (Jánský, Kukla), 30. Jánský (Střondala, Jícha). Rozhodčí: Obadal, Vrba - Novák, Lukš. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1007. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Stadion Litoměřice: Haas – Klejna, Marcel, Kukla, Gaspar, Strejček, Mlčák, Dajčar – Kadlec, Jícha, Voženílek – Jánský, Střondala, Beran – Kangas, Korkiakoski, Šik – Vitouch, Přikryl, Štohanzl.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

5. kolo Chance Ligy, 21. září 2019: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 2:1 sn.

Branky a nahrávky: 20. Staněk (Pohl), rozh. náj. Zeman – 3. Šalda (Vitouch, M. Kadlec). Rozhodčí: Čech, Maršálek – Novák, Král´. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1064. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Dukla Jihlava: Lundström – Staněk, Pohl, Půža, Holý, Mareš, Kolář, Piegl – Anděl, Zeman, Pekr – Poletín, Čachotský , Lichanec – Fronk, Davídek, Jiránek – Harkabus, Čermák, Chlubna

HC Stadion Litoměřice: Škorpík – Marcel, Kukla, Pavlas, Mlčák, Šalda, Strejček, Dajčar, Procházka – Voženílek, Korkiakoski, Kangas – Štohanzl, Střondala, Svoboda – Jánský, Grim, Vitouch – Kadlec, Kropáček, Sklenář

V posledním vzájemném utkání padaly branky v základní hrací době jen v první třetině. Nejprve se trefili hosté, pak domácí. Zápas nakonec dospěl až na nájezdy, ve kterých vyhrála Dukla i díky proměněnému bekhendovému blafáku z hole Tomáše Čachotského. Foto: Markéta Křížová

20. KOLO CHANCE LIGY, SOBOTA 2. LISTOPADU 2019

Předehrávka: Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – Piráti Chomutov 1:3
HC Slavia Praha – ČEZ Motor České Budějovice (14:00) HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava (17:00) -
Info ke vstupenkám zde
HC Benátky nad Jizerou – HC ZUBR Přerov (17:00)
SK Trhači Kadaň – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek (17:00)
HC Baník Sokolov – AZ RESIDOMO Havířov (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – VHK ROBE Vsetín( 17:30)

21. KOLO CHANCE LIGY, STŘEDA 13. LISTOPADU 2019

VHK ROBE Vsetín – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:30)
Piráti Chomutov – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:30) - vstupenky zde
HC Baník Sokolov – HC Stadion Litoměřice (18:00)
AZ RESIDOMO Havířov – LHK Jestřábi Prostějov (18:00)
HC Frýdek-Místek – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha (18:00)

TABULKY CHANCE LIGY po 19. kole