Zápas na počest Válečných veteránů se blíží. Před HZS budou přistavena vojenská vozidla

09.11.2019 / Tomáš Lysý

Třetí rok po sobě uctí HC Dukla Jihlava památku válečných veteránů, jejichž den každoročně spadá na 11. listopad. Nejbližší domácí zápas hraje Dukla 16. listopadu proti Přerovu a právě toto utkání bude věnované Válečným veteránům s odkazem na armádní minulost, ke které se jihlavský klub hlásí. Návštěvníky zápasu čeká bohatý doprovdný program. Již nyní můžeme prozradit, že před začátkem zápasu zazní státní hymny na počest Válečných veteránů a v předvečer státního svátku (17.11.). Před Horáckým zimním stadionem – u parku Smetanovy sady – budou vystavena dvě vojenská vozidla: Land Rover a Volkswagen Transporter s motivy vojenské policie.
Foto: www.mandisan.cz

Speciální dresy, dobročinné akce

Další doprovodný program prozradí klub v následujících dnech. Samozřejmě i letos se můžete těšit na speciální dresy s vojenskou tématikou. Dukla zároveň myslí i na dobrou věc a stejně jako loni, kdy se dražil dres Matěje Pekra pro rodinu těžce raněného vojáka z mise v Afghánistánu, proběhne charitativní aukce. Do ní bude věnována hokejka kapitána Dukly Jihlava Josefa Skořepy, vyrobená speciálně pro tento zápas s vojenskými motivy. Druhou draženou věcí bude dres jednoho z hráčů HC Dukla Jihlava, který se významně zapíše do průběhu zápasu (první vstřelený gól apod.).

Ukázka vojenských vozidel

U parku Smetanovy sady, který přiléhá k Horáckému zimnímu stadionu, budou vystavená dvě auta vojenské policie - Land Rover a Volkswagen Transporter. Návštěvníci zápasu si je budou moc prohlédnout zvenčí a vyfotit se u nich. Vojenská vozidla budou přistavená ke stadionu v 16:00.

Vozidlo Vojenské policie Land Rover. Zdroj: Waldemar Szańkowski

Vozidlo Vojenské policie Volkswagen Transporter. Zdroj: www.mandisan.cz

Na stejném místě Horáckého zimního stadionu byl v roce 2018 vystaven legendární stíhací letoun Supermarine Spitfire

Čtěte také:

DUKLA JIHLAVA SE HRDĚ PŘIPOJÍ KE DNI VÁLEČNÝCH VETERÁNŮ