Speciální zápas přichází. Zazní hymny, čestné buly vhodí válečný veterán

14.11.2019 / Tomáš Lysý

Přípravy k zápasu na počest válečných veteránů přichází. Již v předchozích článcích jsme Vás informovali, že se klub znovu připojí ke Dni válečných veteránů (11.11.) při utkání Dukla – Přerov. Na Infocentru Horáckého zimního stadionu stále můžete kupovat symbol veteránů – vlčí mák. Od 16. do 19. hodin budou u parku stadionu připravena na ukázku dvě vozidla vojenské policie. Před samotným začátkem zápasu proběhne křest vojenského plakátu Dukly na rok 2020 a zazní státní hymna, po které Městská garda Jihlava vypálí slavnostní výstřel. Celý předzápasový program bude ukončen čestným buly, které provede ředitel Krajského vojenského velitelství Jihlava plukovník gšt. Ladislav Sekan.

Čtěte také

DUKLA JIHLAVA SE HRDĚ PŘIPOJÍ KE DNI VÁLEČNÝCH VETERÁNŮ
ZÁPAS NA POČEST VÁLEČNÝCH VETERÁNŮ SE BLÍŽÍ. PŘED HZS BUDOU PŘISTAVENA VOJENSKÁ VOZIDLA

Den válečných veteránů 2019 na Dukle Jihlava

Již na začátku listopadu Dukla informovala, že opět uctí památku válečných veteránů, jejichž den celosvětově připadá na 11.11. Tento den v roce byl vybrán symbolicky, jelikož tohoto dne roku 1918 bylo ve vlakovém voze Le Francport podepsáno příměří mezi Spojenci a Německem, které ukončilo boje první světové války na zápasní frontě. Ve Spojeném království je Den válečných veteránů nazýván jako Den vzpomínek. Hlavním symbolem válečných veteránů je vlčí mák (proč tomu tak je, čtěte zde.) přičemž vlčí mák je od začátku listopadu prodáván na Infocentru Horáckého zimního stadionu a během utkání Dukla – Přerov bude v prostorách stadionu nabízen návštěvníkům zápasu. Symbolická cena za jeho koupě je 30 Kč, příspěvek ale může být i vyšší.

U Horáckého zimního stadionu bude opět vystavena vojenská technika. V uplynulém roce se návštěvníci mohli kochat legendou mezi stíhacími letouny Supermarine Spitfire, tentokrát jistě neunikne jejich zraku Land Rover a Volkswagen Transporter s motivy vojenské policie. Jejich vystavení proběhne v 16:00 a skončí po 19 hodině.

Předzápasový program a dresy

Předzápasový program bude také bohatý. Po nástupu hráčů na led bude uveden ředitel Krajského vojenského velitelství Jihlava plukovník gšt. Ladislav Sekan. Od Bedřicha Ščerbana a zástupce města Jihlavy dostane speciální vojenský dres, ve kterém nastoupí i samotní hráči.

Ladislav Sekan spolu se zástupcem města Jihlavy, Bedřichem Ščerbanem a dvou autorů pokřtí vojenský plakát Dukly na rok 2020. Jeho motiv z dílny SB Films odtajníme v pátek den před zápasem. Plakát bude samozřejmě možné koupit ihned ve Fanshopu Dukly.

Po křtu zazní státní hymna České republiky k příležitosti Dne válečných veteránů (11.11.) a v předvečer státního svátku (17.11.) Nejkrásnější česká píseň bude završena slavnostním výstřelem Městské gardy Jihlava. Celý předzápasový program následně zakončí čestná buly, kterou vhodí Ladislav Sekan za přítomnosti kapitánů obou týmů.

Charitativní podtext

Stejně jako loni, také letos se budou dražit předměty ze zápasu ve speciální aukci. Do ní půjde hokejka Josefa Skořepy s vojenskou tématikou a dres hráče, který se významně zapíše do průběhu utkání. Výtěžek z aukce bude věnován na dobročinné účely - klub bude informovat. Ostatní speciální vojenské dresy půjdou po zápasu do aukce, v prodeji ve fanshopu a eshopu budou vojenské minidresy.

Autor: SB Films