Věříme bruslivému hokeji a tvrdé práci, hlásí trenér Karel Nekvasil

22.11.2019 / Vladimír Šťastný

Po vydřeném vítězství v Chomutově všichni čekali ze zápasu s Porubou zisk tří bodů bodů, ale nakonec odcházeli jihlavští hokejisté z ledu se sklopenými hlavami. Po prohře 2:4 další body do tabulky nepřidali a šest kol před koncem základní části ztrácí na vytoužené osmé místo, kde je momentálně Slavia Praha, čtyři body. „My jsme po příchodu k týmu změnili způsob tréninků, než byli kluci zvyklí od bývalých trenérů. Asi jsou náročnější, jsou delší, snažíme se i v zápasech hrát aktivněji, nejenom bránit. Snažíme se obranu vytáhnout po celém hřišti, což si myslím, že se nám daří,“ sdělil na pozápasové tiskové konferenci asistent trenéra Ujčíka Karel Nekvasil.

Ten nevidí jako největší problém současného stavu hry v útoku, ale spíše v obraně. „Ohledně útočného pásma jsme schopni tam soupeře udržet, i když se snaží dostat hru ven, zavíráme mantinely, vracíme hru zpátky. V tom problém nevidím, ale vidím problém při hře v obranné třetině. Ovšem my nechceme ustoupit z nastolené hry. Věříme tvrdé práci i bruslivému hokeji a věří tomu i hráči. Jde o to, aby to hráči vydrželi po celých šedesát minut.“

Nabízí se tak otázka, jestli není problém ve fyzické připravenosti hráčů. Což nebývalo v Jihlavě zvykem, spíše naopak. „Co se týče fyzičky, tak to nejde zlepšit za týden, za čtrnáct, dní, my z toho však neustoupíme a věříme, že se to zlomí, a že když už budeme ve vedení, tak přidáme další gól, abychom se uklidnili,“ dívá se dopředu s optimismem parťák Viktora Ujčíka.

Dukla v letošní sezoně nestřílí mnoho gólů. Ve srovnání s vedoucími Českými Budějovicemi je to téměř o polovinu méně. Méně branek než Dukla zaznamenaly pouze dva celky z chvostu tabulky – Ústí nad Labem a Kadaň. Dokonce nováček soutěže Sokolov zatížil konta soupeřových gólmanů sedmi góly navíc oproti Dukle. V útočném pásmu je někdy vidět, že místo finální střely jde ještě přihrávka na spoluhráče, což může souviset i s tím, že si hráči tolik nevěří. „Je jasné, že psychika nebude dobrá, tak jak tomu bylo v předešlých ročnících, kdy Dukly hrála spíše v horních patrech tabulky. Střelcům, kteří loni rozhodovali zápasy, se nedaří, všechno je jen o hlavě, ale z nastaveného způsobu hry neustoupíme,“ zakončil Karel Nekvasil.

Karel Nekvasil na pozápasové tiskové konferenci po porážce 2:4 proti Porubě

Autoři videa: Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný