Matěj Pekr: Nesbíráme body, takže bych se vykašlal na to, že se naší formaci začíná dařit

24.11.2019 / Tomáš Lysý

Možná pokud by zápas měl ještě o pět minut více, dokázala by Dukla na ledě Vsetína vyrovnat. Zkraje třetí části prohrávala po gólu ve vlastní přesilovce již 0:3, ale zásluhou Matěje Pekra a Lukáše Anděla bylo za chvíli zase o co hrát. Jenže i přes další šance se červenožlutým již vyrovnat nepodařilo. „Rozhodl gól v naší přesilovce. To bylo takové vyvrcholení, že jsme hráli spoustu oslabení za celý zápas. Bohužel poslední gól jsme dostali v naší přesilovce na 0:3. Potom jsme bojovali a snažili se do zápasu vrátit, což se nám podařilo, ale třetí gól jsme tam nedoplácali,“ myslí si Matěj Pekr, střelec úvodní jihlavské branky.

Velice důležitý byl také okamžik ze druhé třetiny, kdy při nepříznivém stavu 0:1 měla Jihlava dlouhou přesilovku pět na tři. Nevyužitou. „Byl to jeden ze zlomových momentů. Nedáš gól v přesilovce pět na tři, tak nemůžeš pomýšlet na výhru. Já jsem to měl dvakrát třikrát nalité, ale bohužel klid na hokejce není. Ale popereme se s tím a pereme se s tím dále,“ smutní jihlavský útočník, který souhlasí s tím, že se dá ocenit alespoň to, že za nepříznivého stavu 0:3 hosté nic nevzdali. „Při vlastní přesilovce jsme dostali gól, ale pak v téže přesilovce jsme dali branku. Nacož přišel druhý gól a celkem velká naděje tam byla. Měli jsme velký tlak, ale nepřetavili jsme ho ve třetí vyrovnávací gól. Zase odjíždíme bez bodů, které nyní potřebujeme, a o to více porážka bolí,“ doplňuje hráč s číslem 69.

Jihlavský útočník měl podíl na obou vstřelených gólech. První sám dal, u branky Lukáše Anděla byl také na ledě u opětovně spojené formace Pekr-Skořepa-Anděl. „Při prvním gólu jsme zaváželi přesilovku a na modré mi puk nahrál Staňa (Robin Staněk – pozn. aut.) mezi kruhy. Přes hráče jsem vystřelil, gólman neviděl a spadlo mu to přes ruku. Při druhém gólu Endy vymotal soupeře a dal gól,“ popisuje obě situace. Loňské úderné formaci se tak opět začíná střelecky dařit, ale to Matěje Pekra příliš netěší. „Na to bych se asi vykašlal. Nesbíráme týmové body, týmově ani herně se nám nedaří.“

Atmosféru proslulého stadionu Na Lapači, který v sobotu navštívila téměř čtyřtisícovka diváků, si „Peky“ mohl pouze pochvalovat. „Tak to je asi bez komentáře. Všichni víme, jak to tady je a že ta atmosféra člověka vybičuje k nějakému nadstandardnímu výkonu. To nám asi taky trošku pomohlo ve třetí třetině,“ uzavírá rozhovor útočník, který dal letos osm branek a s osmi dalšími asistencemi vede tabulku týmových střelců i produktivitu Dukly.

Matěj Pekr po zápasu na Vsetíně

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: VHK ROBE Vsetín – HC Dukla Jihlava 3:2

Autor videa: Hokej.cz