Dostáváme málo gólů, ale celou sezonu jich i strašně málo dáváme, smutní Peter Lichanec

15.12.2019 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté v derby proti Třebíči prospali první třetinu, aby ve druhé části svého soupeře jasně zatlačili. Jenže z převahy dali jen jednu branku. Ve třetí části tentokrát Horácká Slavia vyrovnala a zápas nakonec dospěl až na nájezdy, ve kterých byli lepší hosté. „Už jsme si to říkali v pozápasových rozhovorech několikrát. Nastoupíme do zápasu tak, jako by se ještě nehrálo, jako bychom byli na rozcvičce. Hrajeme špatně. Ve druhé třetině zabereme a ve třetí části zase sklouzneme do nějaké nesmyslné hry,“ hodnotí zápas naprosto výstižně útočník Peter Lichanec.

Bylo možná trošku štěstí, že Dukla neprohrávala po první třetině výrazně vyšším výsledkem, nýbrž byl stav vyrovnaný 1:1. Jihlavské hokejisty zachránil gólman Jan Brož, který likvidoval šance soupeře. „Brankáři nás drží v každém zápasu. Dostáváme celou sezonu málo gólů, ale také jich strašně málo dáváme. To je naše největší chyba. Prostě se dostaneme do vedení 1-0, 2-1, ale nedokážeme odskočit na 3-1, 4-1, o ty dva góly. I tentokrát jsme šli při vedení sami na bránu, šance jsme měli, ale byly tam tyčky… Prostě tentokrát se od nás to štěstí odvrátilo možná právě kvůli první třetině,“ domnívá se slovenský forvard.

I díky němu ale Dukla v první třetině uťala tlak soupeře, když „Lichi“ srovnal v závaru před brankou na 1:1. „Maty (Ondřej Matýs – pozn. aut) vzal puk dobře zpoza branky. Zakřičel jsem a hodil mi přihrávku před brankáře. Už jsem chtěl střílet, ale měl jsem kotouč na dlouhou ruku. Bouchnul jsem do něj a Áda Zeman pak posunul puk za sebe, který jsem zametl do branky,“ říká o své třetí trefě v sezoně, na kterou čekal hodně dlouho. První dva góly za červenožluté dal totiž v prvních dvou zápasech nové sezony. „Jako spadl mi velký kámen ze srdce. Ale vstřelený gól bych radši vyměnil za výhru za tři body. Jeden bod je v tabulce, ve které jsme nyní, málo. Musíme sbírat pořád body, vyhrávat každý zápas,“ ví moc dobře, že jen tudy vede cesta k devátému místu pro předkolo play-off.

Situace v dolní nadstavbě je tedy jednoduchá. Jihlavští hokejisté budou útočit ze spodních pozic, jak řekl jednatel Bedřich Ščerban. A také se bude počítat. Dukla má nyní z devátého místa náskok pět bodů na dvojici Prostějov – Frýdek-Místek (jenž mají zápas k dobru) a šest bodů na dvanáctou Třebíč. „Je velmi těžké hrát tuto nadstavbu, protože si nemůžeme si říkat, že to bude lehké. Neboť i s těmito soupeři jsme hráli v sezoně vyrovnané zápasy. Nikdy to nebude lehké. Každý zápas bude těžký a každý zápas se bude bojovat o každý bod. Ale my musíme vždy bojovat o tři body. A třeba i vést o více branek. Když to tak je, je i psychika trošku lepší, než když vedeme o jednu branku a jsme v napětí, abychom nedostali gól. Je to všechno o psychice a o hlavách,“ uzavírá rozhovor Peťo.

Peter Lichanec hodnotí zápas proti Třebíči

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 2:3 sn.

Autor videa: HZStv1