2:3sn
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Dukla nedokázala vyhrát ve třetím derby Vysočiny. Třebíč vítězí na samostatné nájezdy

14.12.2019 / Milan Horák

Do třetího derby vstoupil lépe tým z Třebíče, který po gólu Havláta po minutě a půl od začátku třetiny vedl 0:1. Dukle se podařilo před koncem třetiny vyrovnat zásluhou Lichance, který si vydoloval ve skrumáži před brankou Jekela kotouč a uklidil ho do sítě. Ve druhé třetině zařídil pro Duklu vedení Machač po spolupráci s Hralou, které vydrželo domácím až do třetí části. Necelých šest minut do konce třetí třetiny se ale ke kotouči před brankou Brože dostal Havránek a zápas díky jeho gólu dospěl až do prodloužení a následně do samostatných nájezdů. V nich byli úspěšnější hosté a z dnešního zápasu berou dva body po vítězném gólu Lukáše Formana - 2:3.
14.12.2019 17:30, Chance Liga - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Vála, Staněk, Kolář, Půža, Holý, Piegl – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Skořepa (C), Chlubna – Harkabus, Hrala, Machač – Matýs, Lichanec, Zeman
2

SK Horácká Slavia Třebíč

Jekel – Forman, Nedbal (A), Furch, Szathmáry, Jenáček, Škůrek – Vodný (C), Nedvídek, Šťovíček (A) – Jenyš, Kusko, Horký – Havlát, Bittner, Havránek – Malec, Tadeáš Král, Kratochvíl
3
Branky a nahrávky: 14. Lichanec (Zeman), 26. Machač (Hrala) – 2. Havlát (Havránek), 54. Havránek (Jenáček), rozh. náj. Forman. Rozhodčí: Souček, Kopeček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1396. Střely na branku: 28:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Do třetího vzájemného zápasu mezi Duklou a Třebíčí vstoupili lépe hosté. Ze začátku uplynula pouze minuta a půl a hosté šli do vedení 0:1. Domácí ztratili kotouč ve vlastním pásmu a přečíslení 3 na 1 využil Robert Havlát, který měl před sebou po spolupráci s Havránkem prázdnou branku, do které kotouč zametl. Třetinu provázela spousta nepřesností a ztrát kotouče od obou celků. Na 1:1 vyrovnal ve 14. minutě Peter Lichanec, který si vydoloval ve skrumáži před brankou Jekela puk a taktéž do prázdné branky to měl velice jednoduché.

Druhou třetinu provázela opět spousta nepřesností z obou stran. Na obou stranách v této části spíše dominovali gólmani. Ve 26. minutě kotouč za brankou Jekela získal Hrala, předal ho na mezikruží Michalu Machačovi a ten se za pomocí clony Harkabuse trefil přesně za záda Jekela – 2:1. Do konce druhé části se ani jeden z celků po gólu Machače neprosadil a hráči šli do kabin za stavu 2:1.

Ve třetí třetině opět dominovali gólmani obou celků. V brance se ale více zapotil Pavel Jekel, který byl ostřelován značně více, než Brož na druhé straně. Dukla ještě v 54. minutě vedla, když se ale po špatném vyhození puku na modré zmocnil Jenáček, vyslal do předbrankového prostoru prudkou přihrávku a bývalý hráč Dukly Tomáš Havránek to měl opět do prázdné branky velice jednoduché - 2:2. Do konce třetiny branka již nepadla, zápas tak došel i do prodloužení.

V prodloužení měl velkou šanci po individuální akci Tomáš Čachotský, ale v konečné fázi mu do střely vložil hůl obránce Třebíče a Jekel pouze přikryl kotouč, který k němu doklouzal. Ani v prodloužení rozhodující branka nepadla a zápas došel až do samostatných nájezdů.

Samostatné nájezdy ovládla Třebíč suverénně 3:1. Rozhodující nájezd si připsal Lukáš Forman, který střelou mezi betony překonal Brože, a získal tak pro svůj celek druhý cenný bod ze třetího derby Vysočiny.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Měli jsme dobrý vstup do utkání. Podařilo se nám dát brzo branku, která nás zklidnila a prvních deset minut utkání jsme byli lepším týmem. V útočném pásmu jsme dobře forčekovali, zavírali třetinu, sbírali jsme puky. Jenže jak je u nás zvykem, bohužel jsme neuskočili na vyšší gólový náskok. Pak se hra vyrovnala a ve druhé třetině byla Jihlava lepší. Vytvořila si šance i v přesilovce, kterou sehrála velice dobře a jen díky obětavosti našich hráčů jsme neinkasovali. Jihlava byla od té doby lepším týmem a byli jsme rádi, že třetina skončila a vyhrabali jsme se z toho, protože jsme se nedokázali z jihlavského tlaku dostat. Třetí třetinu jsme začali přesilovkou, která z naší strany nebyla dobrá. Ale pořád jsme věřili, že utkání vyrovnáme a strhneme na naší stranu. Proto jsme překopali v průběhu třetiny všechny útoky i obrany a vyplatilo se. Prodloužení je loterie a záleží i na dovednosti hráčů. V nájezdech jsme byli naši vybraní hráči šťastnější, provedli nájezdy výborně. Jsme rádi za dva body s takto kvalitním a silným soupeřem.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Já bych asi jen otočil to, co řekl kolega. Není k tomu moc dodat. Za mě jsme měli nepochopitelný vstup do zápasu, na který se těšíme a týden se na něj připravujeme. Počínali jsme si jako uličníci. Nevyhrávali jsme osobní souboje, soupeř nás ve všem předčil a jen díky gólmanu Brožovi jsme byli ve hře a bylo stále o co hrát. Pak se nám podařilo vyrovnat a zápas se nějakým způsobem srovnal. Následnou přesilovku jsme sehráli dobře, byť z ní nepadl gól. I přesto jsme dokázali jít ve druhé třetině do vedení a ovládli jsme jí, ale máme stejnou bolest jako soupeř. Prostě z šancí, co máme a můžeme uskočit na rozdíl dvou gólů, tak nedáme nic. Zlomová situace byla za stavu 2:1 a samostatný únik Andiho (Lukáše Anděla - pozn. aut.), který dal tyčku. Gólem bychom se zklindili a měli bychom pod sebou polštář, hrálo by se nám jednodušeji. Bylo jasné, že soupeř ve třetí třetině půjde za vyrovnáním. Tam jsme měli hrát lépe. Ztráceli jsme na můj vkus moc puků kolem modré čáry, nedostávali jsme ze třetiny puky, které byly metr kolem modré čáry. Koledovali jsme si o to, že vyrovnávací branka přijde. Pak jsme si špatně rozebrali hráče ve třetině, kde jsme situaci špatně vyhodnotili. Hráč, který šel na mantinel proti hráči, měl být úplně jiný a nepokrejeme hráče, jenž nám dá gól do prázdné brány; nezvedneme mu hůl. Hra šla do prodloužení a tam si myslím, že to bylo vyrovnané. Nájezdy jsou samozřejmě i loterie a jak říkám: soupeř dokázal dát více gólů než my a to nás stálo zápas.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie