Měli jsme dost šancí na odskočení na více gólů, tvrdí obránce René Piegl

17.12.2019 / Tomáš Lysý

Kdo ví, jak by se zápas proti Kadani vyvíjel, kdyby nepřišel první jihlavský gól. Dukla proti Trhačům v prvním oficiálním kole nadstavby prohrávala od začátku zápasu 0:1 a byť ve druhé třetině gól visel na vlásku, ne a ne se prosadit. Až v polovině zápasu přišla vyhraná buly Josefa Skořepy a? „Byla tam krásně vyhraná buly od Pepy, puk šel hezky a nijak se nevrtěl. Zavřel jsem oči a říkal jsem si, že tam puk v takové poloviční výšce někam narvu, a propadl tam,“ popisuje René Piegl vyrovnávací trefu na 1:1. Jihlava poté přidala další dvě branky a byť si v závěru situaci notně zkomplikovala, uhájila po výhře 3:2 tři body.

Komplikací nebylo více, než ta závěrečná, kdy Kadaň snížila na 2:3 a poté jel ještě jeden hráč Trhačů sám na gólmana Jana Brože. Úplně první problém přišel hned v úvodu zápasu, kdy se Kadaň prosadila a až do poloviny zápasu vedla. „Dostali jsme hned zkraje třetiny gól a to se pak vůbec nehraje dobře. Snažili jsme se hned vyrovnat a zvednout se, ale podařilo se až ve druhé třetině. Na nějakou chvíli se hra zvedla, měli jsme dost šancí a mohli jsme odskočit na daleko více gólů. Nestalo se a pak se to zkomplikovalo,“ popisuje naprosto přesně jihlavský zadák průběh zápasu.

Problém hledat opět v proměňování šancí, což sdělil i trenér Karel Nekvasil na pozápasové tiskové konferenci. Jihlava měla ve druhé třetině jasnou převahu, soupeře přestřílela poměrem 22:4, jenže prostřední dějství vyhrála jen 1:0. Byla prostřední perioda výborná, resp. dobrá? „Určitě byla lepší, než ta první. Neřekl bych, že výborná. Vždycky se dá co zlepšit,“ myslí si hráč s číslem 18 a zlepšování bude opravdu třeba. „Většinou si zápasy hodně komplikujeme, kdy třeba vedeme o dva góly a mohli bychom utkání v pohodě dohrát nebo ještě nějaký gól přidat. Nevím, čím to je, to si musíme vyřešit v kabině,“ hlásí trošku posmutněle René Piegl a vyříkávání zřejmě přišlo hned po zápasu, jelikož pozápasové ohlasy probíhaly, oproti klasickému scénáři, s notnou dávkou zpoždění.

Tentokrát se naštěstí neopakoval scénář z posledního vzájemného utkání v Kadani, kde Dukla překvapivě padla 1:2, a i přes šance hostí v závěru bere tři body Jihlava. Jak se hraje v zápasech, kdy cokoliv jiného než ztráta bodů je považováno za ostudu? „Každý zápas je těžký. Nemůžeme nikoho podcenit, protože každý tým může překvapit, zaskočit. Nám se to stalo s Kadaní málem již podruhé,“ zakončuje rozhovor René Piegl.

René Piegl hodnotí výhru proti Kadani

Ohlasy trenérů: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Tomáš Hamara (SK Trhači Kadaň)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Trhači Kadaň 3:2

Autor videa: HZStv1