Kdybych neměl obě ruce levé, tak jsem mohl dát gól, tvrdí obránce Zdeněk Čáp

20.12.2019 / Vladimír Šťastný, Tomáš Lysý

Teprve druhé utkání po návratu do Jihlavy odehrál obránce Zdeněk Čáp. V tom prvním se mu podařilo s týmem porazit Kadaň, v tom druhém proti Prostějovu získal tým po remíze v základní části a následné prohře v prodloužení jen jeden bod. „Myslím, že jsme byli lepším týmem, bohužel stále neproměňujeme šance. Oproti zápasu s Kadaní to bylo lepší, možná o sto procent, ale chybělo to pověstné hokejové štěstíčko,“ konstatuje po posledním zápasu před Vánocemi.

On sám měl v zápase a zejména ve třetí třetině několik slibných příležitostí, ale ani jedna neskončila za zády dobře chytajícího brankáře Hufa. „Šance tam byly, ale bohužel. Kdybych neměl obě ruce levé, tak něco proměním, ale je potřeba to hodit za hlavu a jít dál,“ dodává. Zápas se přitom vyvíjel pro Duklu dobře, šlo se do vedení, hosté ale ještě v první části vyrovnali a ve druhé periodě šli dvakrát do vedení. Dukla stihla vždy vyrovnat, nicméně padla v oslabení v prodloužení (i kvůli spornému vyloučení, kdy zřejmě chybně šel za katr obránce Daniel Kolář).

Nebyl šikovný obránce po příchodu do Jihlavy překvapený, že se bude hrát jen o právo účasti v předkole? „Když jsem hrál v letošní sezoně v Přerově, tak jsem se teprve po měsíci dozvěděl, že se soutěž rozpůlí. Samozřejmě jsem byl překvapený, že Dukla hraje dole, ale pořád se dá se sezonou něco dělat. Cítím, že v kabině si každý uvědomuje, že se musíme dostat do play-off a já se tomu budu snažit pomoci,“ tvrdí rozhodně sedmadvacetiletý obránce.

Zdeněk hrál naposledy za Duklu před čtyřmi a půl lety. Je v kabině nyní někdo, koho si pamatuje? „Tak určitě je to Čagy, ten je asi nesmrtelný a jsou tady i kluci, co tu byli tenkrát, Harky, Robin Staněk... Parta tady je dobrá a já se snad začlením všude. Jde o to, jít si za svým – postupem do play off,“ říká rezolutně.

Blíží se Vánoce a ty se týkají i hokejistů, jak je stráví Zdeněk Čáp? „Dostal jsem od trenéru trochu volna, tak pojedu do Hradce za přítelkyní a tam prožijeme svátky, no a 26. prosince již zase jdeme do práce. Nevím, jak to bude nadále s Hradcem, můžou mě kdykoliv povolat zpět. Člověk by rád chtěl zakotvit v Extralize, ale na druhou stranu jsem rád, že tady dostávám od trenérů více prostoru a budu se snažit týmu pomoci, dostat se co nejdál,“ uzavírá obránce svůj první rozhovor po návratu do Dukly.

Zdeněk Čáp hodnotí zápas proti Prostějovu

Ohlasy trenérů: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Ivo Peštuka (LHK Jestřábi Prostějov)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 3:4 pr.

Autor videa: HZStv1