3:4p
(1:1, 3:3, 0:0 - 0:1)

Dukla nenavázala na předešlý zápas s Kadaní. Proti Prostějovu prohrála po prodloužení

19.12.2019 / Milan Horák

Po dobrém vstupu do zápasu po gólu Josefa Skořepy Dukla celý zápas na Prostějov dotahovala (Za domácí se dále trefil Zeman a Illéš). I přes chvilkové vedení, po dvou gólech Divíška a jednoho gólu Žálčíka, se po třetí třetině čekalo na prodloužení, kde se přesně trefil Tomáš Nouza a ukořistil pro svůj tým druhý bod z dnešního zápasu - 3:4.
19.12.2019 17:30, Chance Liga - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Staněk, Čáp, Kolář, Půža, Holý, Piegl – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Skořepa (C), Chlubna – Harkabus, Lichanec, Machač – Zeman, Hrala, Matýs
3

LHK Jestřábi Prostějov

Huf – Hrdinka, M. Jandus, Mrázek, Muška, Hamrlík, P. Krejčí, Husa – T. Jandus, Račuk (C), Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza (A) – M. Novák (A), V. Meidl, Knap – Březák, Kalaj, Ouřada
4
Branky a nahrávky: 4. Skořepa (Čáp), 30. A. Zeman (Matýs, Piegl), 32. Illéš (Anděl, Holý) – 16. Divíšek (Krejčí, Račuk), 29. Divíšek (Hrníčko, M. Jandus), 32. Žálčík, 65. Nouza (Divíšek). Rozhodčí: Kostourek, Sýkora – Štofa, Sedláček. Vyloučení: 5:5, navíc Račuk 10 min. + do konce utkání, Mrázek (oba PRO) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 805. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Do první třetiny vstoupila proti Jestřábům lépe Dukla. Ve čtvrté minutě se ke kotouči po přihrávce na pravé straně od Čápa kluziště dostal Josef Skořepa, zkusil vystřelit z téměř nulového úhlu s úmyslem odrazit puk od Hufa do předbrankového prostoru, ale Hufovi střela v přední tyči propadla a kotouč skončil až za brankovou čarou - 1:0. Téměř v polovině třetiny dostali domácí možnost přesilové hry 5 na 3, která se jim ale nepodařila využít a tím dali prostor hostům. Po odpykání svého trestu se Tomáš Divíšek dostal až k brance Brože, Krejčí na něj poslal prudkou přihrávku z levé strany kluziště a pro Divíška už nebyl žádný problém zamést kotouč za záda domácího gólmana - 1:1. Do konce třetiny branka nepadla a hráči šli do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhá třetina rozhodně chudá na góly nebyla. Ve 29. minutě Hrníčko zavezl kotouč do útočného pásma po levé straně, posunul ho na Tomáše Divíška a ten svým druhým gólem v utkání poslal Jestřáby do vedení 1:2. Dukla ale zareagovala na inkasovaný gól velice rychle a po minutě a 18 vteřinách bylo vyrovnáno - 2:2. Adam Zeman dostal přesnou přihrávku na mezikruží od Matýse, který měl kotouč na holi za brankou Hufa, vyslal rychlou střelu a trefil se přesně mezi betony gólmana Prostějova. Gólová radost v zápase nekončila. Po necelých dvou minutách se opět radovali hosté, když ve vlastním oslabení pláchnul domácím bekům Lukáš Žálčík a střelou pod víko vrátil vedení opět na stranu Jestřábů - 2:3. Poslední slovo této části měli ale domácí. Od gólu Žálčíka uplynulo pouze 32 vteřin a bylo opět vyrovnáno. V přesilové hře se na vrcholku pravého kruhu dostal k puku po přihrávce od Holého Anděl, poslal kotouč na bránu, kde ho před Hufem tečoval Jakub Illéš – 3:3. Hráči se rozcházeli i po druhé části smírně.

Třetí třetinu provázely značné nepřesnosti od obou celků. Ani jeden nechtěl zápas ztratit a na hře se to výrazně projevilo. Dukla měla v závěru třetiny obrovský tlak po vyloučení Mrázka, ale ani z vytvořeného tlaku nic nevytěžila. Diváci, kteří dnes dorazili na zápas, čekali na následné prodloužení.

Do prodloužení šli domácí v početní výhodě po vyloučení Mrázka ze třetí třetiny, ale nepodařilo se jim přesilovou hru i přes spoustu šancí proměnit. Naopak v 64. minutě byl vyloučen Kolář za nesportovní chování a to zápas rozhodlo. Na pravém kruhu se do střelecké pozice dostal Tomáš Nouza, který dostal přesnou přihrávku od Divíška a tvrdou střelou k levé tyči rozhodl zápas příznivěji pro svůj tým - 3:4.

Ohlasy trenérů

Ivo Peštuka (LHK Jestřábi Prostějov): Pro nás šťastné utkání a šťastné body. Přijeli jsme v nekompletní sestavě a ráno nám vypadl ještě Lukáš Krejčík. V podstatě tím, že byl do konce utkání vyloučený Marek Račuk, tak se nám to zkomplikovalo. Hráči, kteří zůstali, tak utkání odbojovali. Nebylo to hokejové, ale odbojované utkání. Výborný výkon podal samozřejmě brankář, protože soupeř měl obrovskou převahu se spoustou šancí. Dneska při nás stálo štěstí.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Vstup do zápasu a první třetina byla mnohem lepší než v předešlých utkáních. Pak jsme dotahovali a podařilo se nám vyrovnat. V minulém utkání jsem byl i přes výhru strašně naštvaný, tak nyní i přes porážku, která štve, byl přístup kluků úplně jiný než proti Kadani. Zápas je zajímal, byli v něm vtažení, bojovali, dřeli. Ale bohužel zase naše koncovka... Měly jsme šance do prázdné brány, několik gólovek a i když gólman soupeře podal výborný výkon, tak žehráme na naše řešení šancí. Jsme naštvaní za porážku, ale za výkon jsme spokojenější než v minulém utkání.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie