Je potřeba dobře zregenerovat, abychom byli v pondělí zase připraveni, říká Tomáš Čachotský

05.01.2020 / Vladimír Šťastný

Dukla v sobotu 4.1. absolvovala dlouhou cestu do Sokolova, kde ji čekal souboj s posledním celkem tabulky. Po boji si svěřenci trenérů Ujčíka a Nekvasila ze západních Čech odvezli výhru 4:2. Jak se ale rodila? „Docela těžce. Myslím si, že od počátku jsme byli lepší, ale dostali jsme gól a soupeř vedl. Nám se podařilo v dalším průběhu hry i díky povedeným přesilovkám otočit skóre. Dneska jsme soupeři dali nějaké šance, když jsme byli zbytečně vylučovaní. To soupeře dostalo na koně, snížili a zápas pak byl dramatický skoro až do konce,“ shrnul průběh utkání Tomáš Čachotský.

Sokolov hrál ve druhé třetině dlouhou přesilovku pět na tři, více než čtyřicet vteřin, ale neskóroval. To se mu podařilo až vzápětí v klasické početní výhodě. Potvrdilo se tak pořekadlo, že kdo nepromění dvojnásobnou přesilovku, nemůže vyhrát zápas. „Říká se to, ale není to vždycky pravda, někdy se stane i opak. Oslabení jsme sehráli velmi dobře a Honza Brož taky dobře zachytal, což byl takový stavební kámen k vítězství,“ ocenil spoluhráče v brance zanedlouho osmatřicetiletý forvard Dukly.

Miláček jihlavského publika Tomáš Čachotský získal v zápase tři kanadské body, když byl u prvních třech branek. Jak k nim přišel? „Skvělou práci odvádí při přesilovkách před brankou Pepa Skořepa, který trefí spoustu puků,“ smál se „Čagy.“ „Tak to bylo u prvního gólu. Potom jsem skóroval já z dorážky, kdy se ke mně dostal odražený puk, trochu jsem popojel a trefil odkrytý prostor branky. Další nahrávka byla v přesilovce, kdy jsem nahrál Pepovi a on pohotově na Matěje Pekra,“ ohlédl se za svými kanadskými body Tomáš.

Dukla v tomto období sehraje trojici venkovních zápasů. Po Sokolově se hned v pondělí hraje utkání v Kadani a ve středu se cestuje do Prostějova. Na pořad dne tak přijde potřebná regenerace sil. „Důležité je se dobře po zápase protáhnout, dodržovat pitný režim a pověnovat se tělu, abychom byli v pondělí zase připraveni,“ tvrdí známý poctivec v předzápasové přípravě Tomáš Čachotský.

Po novoroční pauze v posledních dvou zápasech vstřelila Dukla jedenáct gólů. Že by to do branek soupeřů začalo konečně padat, říkají si mnozí? „Tak to bych radši nekomentoval, ať to nezakřikneme. Jsme jistě za góly rádi, ale jen do půlnoci,“ usmál se Tomáš po utkání v Sokolově.

Tomáš Čachotský hodnotí vítězný zápas v Sokolově

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Baník Sokolov – HC Dukla Jihlava 2:4

Autor videa: HokejkaTV