2:4
(1:1, 1:2, 0:1)

Dukla porazila Sokolov i potřetí v sezoně a veze domů tři body

04.01.2020 / Kamila Ströerová

Jihlavští hokejisté museli podobně jako v posledním utkání doma proti Ústí otáčet nepříznivý stav, když na ledě Sokolova prohrávali od poloviny šesté minuty 0:1. Za dvě minuty ale v přesilovce srovnal úspěšnou tečí Josef Skořepa a ve druhé třetině Dukla vsítila dvě branky, když se prosadil Tomáš Čachotský a Matěj Pekr. Vzápětí hosté přestáli oslabení tří proti pěti, ale v následném klasickém oslabení už Baník srovnal. Byl to ale jeho poslední úspěch v utkání, jelikož v čase 52:28 uklidnil Duklu další úspěšnou tečí Kryštof Hrala. Jihlava tak bodovala poosmé v řadě - tentokrát výhrou 4:2.
04.01.2020 17:00, Chance Liga - 37. kolo

HC Baník Sokolov

Kašpar – Vodička, Přindiš (A), Rulík, Pařízek, Michálek, Kadeřávek – Křemen, Vrána, Rohan (C) – Osmík, Kverka, Vracovský – Stříbrný, Zadražil (A), Švec – Hrubec, Kuběna, Kovařík
2

HC Dukla Jihlava

Brož – Staněk, Pohl, Kolář, Půža, Holý, Piegl – Illéš, Fronk, Čachotský (A) – Pekr, Poletín, Anděl – Chlubna, Skořepa (C), Zeman – Lichanec, Protasenja, Hrala
4
Branky a nahrávky: 6. Vracovský (Kadeřávek, Kverka), 39. Zadražil (Švec, Vrána) – 8. Skořepa (Čachotský, Pohl), 25. Čachotský (Piegl), 37. Pekr (Skořepa, Čachotský), 53. Hrala (Kolář, Protasenja). Rozhodčí: Zubzanda, Šindel - Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 785. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Po necelých třiceti vteřinách oslabil Baník Petr Přindiš, který se provinil nedovoleným zákrokem na soupeře. V početní převaze se rovnou dvakrát zasloužil o velkou šanci Adam Zeman, ale na ani na jeden pokus se mu nepodařilo překonat sokolovského brankáře. Další šance však patřila domácím. Tomáš Vracovský přesunul hru do útočné třetiny, kde zaúřadoval Jaromír Kverka, jeho šanci z těsné blízkosti zastavil Brož. Úvodní branku utkání si připsal Baník. Tomáš Vracovský zpacifikoval kotouč na vrcholku levého kruhu a střelou po ledě poslal puk až za brankovou čáru. V sedmé minutě byl přistižen při přestupku Křemen. Illéš měl velkou šanci, když mohl skórovat do prázdné brány, ale Kašpar se na poslední chvíli přesunul. Vzápětí přidal střelu Chlubna, jehož pokus podržel domácí gólman ve své náruči. Na teč Josefa Skořepy byl už Kašpar krátký, od modré čáry totiž vypálil Čachotský, jeho střelu dokázal Skořepa ještě tečovat a nasměrovat nad vyrážečku maskovaného muže v brance Sokolova. Vrátit vedení Baníku se pokoušel dvakrát Martin Osmík, ale jeho dvě rány z těsné blízkosti zastavil Brož. Forhendovým blafákem se na druhé straně marně pokoušel prosadil Tomáš Čachotský. Do kabin se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1.

Pět minut po začátku druhého dějství se Jihlava ujala jednobrankového vedení. Rána Piegla od modré čáry byla před brankou Kašpara zablokována, volného kotouče se zmocnil Tomáš Čachotský, který z otočky překonal sokolovského brankáře. Baník neotálel a pustil se do zběsilého útoku. O gól se snažil štírek Kverka, ale střelou na vzdálenější tyč nevyrovnal. Následně se o srovnání pokoušel Adam Křemen, který prověřil Brože bekhendovou střelou, kterou dukelský gólman nejistě zastavil, puk se však odrazil na Rohana, který se pokoušel dorazil puk za hostujícího brankáře, ten touš vyrazil vlastním tělem. Ve 30. minutě se na druhé straně snažil Protasenja, jehož střela zápěstím z mezikruží těsně minula levou tyč domácí brány. Ve 37. minutě využila Jihlava přesilovou hru, Čachotský na pravém křídle našel kolmou přihrávkou Skořepu, který naslepo našel bekhendovou nahrávkou Matěje Pekra, který střelou na vzdálenější tyč poslal Duklu do dvoubrankového vedení. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny si v početní převaze našel Jakub Vrána lépe postaveného Matěje Zadražila a ten pálil k pravé tyči. 37 vteřin zbývalo do sirény, když se puku ujal Osmík, jeho střela zápěstím z levého kruhu mířila na vzdálenější tyč, ale Brož si připsal úspěšný zákrok.

Ve třetí třetině se dlouho čekalo na další branku. Ačkoli byl Baník velmi aktivní a Jihlavu přestřílel, byla to právě Dukla, která se v 53. minutě dostala do dvoubrankového vedení, když se z vrcholu kruhu napřáhl Kryštof Hrala. O tři minuty později zamíchal s kotoučem před Brožem Matěj Zadražil, ale jihlavského brankáře se mu nepodařilo překonat. Jihlava si ze sokolovského zimního stadionu odváží plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Sokolov): První třetinu jsme odehráli velmi vyrovnanou partii. Bohužel to bylo ovlivněné našimi zbytečnými vyloučeními, která byla i ve druhé třetině. Zde si ale myslím, že jsme s přibývajícím časem získávali půdu pod nohama a tato třetina měla dopadnout lepším skórem, než dopadla. Ve třetí třetině jsme měli určitý záměr, hrát v útočném pásmu. Měli jsme určité plány, co bychom tam chtěli hrát. Ale pravda je taková, že soupeř nás k tomu nepustil. Třetí třetina byla o tom, zda dáme gól nebo ne. My jsme se k tomu bohužel nedostali, a proto si z toho zápasu nebereme žádný bod. Chtěl bych ale naše mužstvo pochválit za nasazení a pochvalu zaslouží hráči i za hru. Proti jednoznačnému favoritovi jsme mohli překvapit.

Viktor Ujčík (Jihlava): Byl to první zápas po Novém roce a jsme rádi, že se nám ho podařilo zvládnout. Se vším respektem k soupeři, který podal velmi bojovný výkon. Měli jsme s vítězstvím hodně práce a nadřeli jsme se na to. Měli jsme slušné přesilovky a dobře jsme pracovali v oslabení, to byl základ úspěchu. Jedinou větší chybu, kterou jsme v oslabení udělali, tak soupeř dokázal potrestat. Ale tým ukázal srdce a ducha, a i když se nám soupeř dotáhl na gól, tak ve třetí třetině jsme nepřipustili žádné větší komplikace a zaslouženě jsme vyhráli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie