Tolja má hůl delší, než já jsem vysoký, směje se Kryštof Hrala

09.01.2020 / Vladimír Šťastný

První tři zápasy v Novém roce sehráli jihlavští hokejisté na ledech soupeřů. Z devíti možných, získali sedm bodů a v tabulce si před týmem Prostějova vytvořili čtyřbodový náskok, navíc má Dukla k dispozici dva odložené zápasy. Vítěznou branku na ledě Prostějova vstřelil Kryštof Hrala. „V tréninku spolu pořád zkoušíme akce dva na jednoho, nyní se nám to podařilo a jsem za to rád,“ hlásí mladý útočník.

„V první třetině jsme v úvodních minutách trochu zaspali začátek, ale poté jsme se dostali do hry našimi přesilovkami. Naše hra se zvedla a začali jsme hrát to, co máme naordinované od trenérů. Zlepšenou hru jsme přenesli i do druhé části a korunovali jsme jí gólem. O chvilku později Tolja (Anatolij Protasenja – pozn. red.) vybojoval puk u mantinelu a postupovali jsme před branku, nabídl jsem se mu za obráncem, dostal puk a skóroval v podstatě do prázdné branky. Třetí třetina byla bojovná. Dali jsme do ní jako tým všechno a po zásluze jsme si odvezli tři body. To i díky Čagymu, který přidal třetí branku,“ okomentoval průběh zápasu v Prostějově Kryštof Hrala.

Anatolij Protasenja hraje s dlouhou holí, pomohla mu právě před druhým gólem Dukly při souboji u mantinelu? „Myslím, že ano, on má hůl snad delší, než já jsem vysoký,“ směje se. „S Toljou na tréninku často nacvičujeme situaci dva na jednoho a tady se nám z této situace podařilo dát gól, za což jsem rád,“ vysvětlil mladý forward.

Kryštof Hrala v posledních třech zápasech skóroval podruhé, rodí se tak v Dukle nový střelec? „To nevím, ale jsem rád, že dávám góly a taky další kluci, to nám zvedá sebevědomí. Bez gólů by bylo zbytečné, abych v Dukle byl.“ Na venkovním kluzišti Dukla vedla o dvě branky po delší době. Pomohlo to týmů, hrálo se uvolněněji? „Tak samozřejmě je to lepší. Soupeř v tu chvíli musí otevřít hru a snaží se více útočit, my se můžeme snadněji dostat do brejku a může z toho být více gólů,“ doplnil Kryštof.

Ve třetí třetině si Dukla cestu ke třem bodům zkomplikovala, když zkušený forvard Tomáš Divíšek nedal jinak výborně chytajícímu Janu Brožovi šanci a snížil na 1:2. „Je pravda, že jsme za stavu 1:2 měli velké štěstí v oslabení, ale ubránili jsme se a nakonec Čagy pojistil výhru. Což bylo pro nás rozhodující,“ chválí jihlavský forvard spoluhráče Tomáše Čachotského.

Ze tří venkovních zápasů brala Dukla sedm bodů, jaké je tedy Kryštofovo hodnocení zápasů v Sokolově, Kadani a Prostějově? „Bylo by lepší, abychom měli devět bodů a doufám, že nám ztracené dva body z Kadaně nakonec nebudou chybět po skončení nadstavby. Nejdůležitější byl zápas v Prostějově, který jsme zvládli a v tabulce jsme jim odskočili. V sobotu hrajeme ve speciálních dresech na domácím ledě s Frýdkem-Místkem, a tak bych chtěl pozvat fanoušky, aby nás přišli povzbudit,“ zakončil Kryštof Hrala.

Kryštof Hrala hodnotí zápas v Prostějově

Sestřih zápasu: LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava 1:3

Video: HZStv1