1:3
(0:0, 0:2, 1:1)

Dukla napravila výpadek z Kadaně a z Prostějova veze tři body

08.01.2020 / Michal Sobecký

Ve středu 8. ledna cestovala Dukla na led Prostějova, kde chtěla napravit výpadek z Kadaně a získat tři body. Na první branku se čekalo do 33. minuty, kdy přesilovou hru využil Jan Pohl. Krátce nato přidal druhou branku Kryštof Hrala. Domácí sice na začátku poslední třetiny snížili, ale poslední slovo měla Jihlava. Ve vlastním oslabení se prosadil Tomáš Čachotský a Dukla si po výhře 3:1 veze domů tři body.
08.01.2020 18:00, Chance Liga - 39. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Huf – Mrázek, M. Jandus, Hamrlík, Muška, Husa, P. Krejčí, Březák – L. Krejčík, Žálčík, Hrníčko – Divíšek, Nouza, T. Jandus – Chlán, Ouřada, V. Meidl – M. Novák, Knap, Pochobradský
1

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Staněk, Piegl, Kolář, Půža, Holý – Čachotský, Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Machač, Skořepa, Zeman – Hrala, Lichanec, Protasenja
3
Branky a nahrávky: 45. Divíšek (Muška) – 33. Pohl (Zeman), 36. Hrala (Protasenja), 49. Čachotský (Pohl, Staněk). Rozhodčí: Dědek, Vrba - Zídek, Kráľ. Vyloučení: 5:6, navíc Pekr (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 801. Střely na branku: 39:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Průběh utkání

Zápas začal vlažně. Postupně se ale hra rozehřívala, zejména ta v podání Jihlavy. Například Hrala a Skořepa nemálo potrápili Hufa a obránce před ním. Jihlava zprvu v utkání dominovala, Jestřábi se nemohli dostat k puku. Paradoxně první velkou šanci měl Meidl, když byl osamocený před bránou. Jenže nevyužil jí. A další možnosti přišly: Nejprve Jihlava opět zahrozila, aby následně Žalčík posílal puk na druhou tyč, ale najíždějící hráč neproměnil. V 10. minutě Huf uklidnil tým lapačkou proti střele Illéše. Pak ale přišlo vyloučení Meidla a misky vah se opět převážily. Pohl a také Poletín vysílali pokusy na bránu jeden za druhým. Stejně tak Protasenja, Huf ovšem odolával. Další přesilovka hostí už tak slavná nebyla, navíc ji zkrátil faul červenožlutých a posléze si také domácí zahráli v pěti proti čtyřem. Na bránu hostí šla celá řada střel, nejaktivnější v tomhle směru byl Žálčík. Nicméně i Brož se vyznamenal, první třetina zkrátka patřila brankářům.

Druhou třetinu Prostějov i Jihlava začínali ve čtyřech: krosček a hrubost trochu snížily počet hráčů na ledě, navíc Pekr v jihlavském podání dostal desítku navrch. Až poté, co zase týmy byly v pěti, se však začaly rodit velké šance. Meidlova volala po gólu, Čachotský si zase nepřišel na Hufa střelou z první. Prostějovu pak vlila energii do žil další přesilovka, ovšem i přes velký tlak a tutovku Krejčíka zůstal Brož nepokořen. A to se později domácím vymstilo. Během trestu Chlána totiž Dukla přesilovkový tlak Prostějovu oplatila. A i když zprvu obrana pracovala dobře, nakonec Huf kapituloval: Jan Pohl se trefil přesně mířeným projektilem od modré - 0:1. Druhý gól na sebe navíc nenechal dlouho čekat. Nejprve totiž sice Tomáš Jandus neproměnil dobrou šanci, následně ale prostějovská obrana vážně chybovala a následné přečíslení využil Kryštof Hrala - 0:2 po výborné práci Anatolije Protasenji.

Poslední část byla ve znamení prostějovské snahy s výsledkem něco udělat. Zprvu to tak ale nevypadalo, na koni byli hosté. Obrovskou šanci nedal Pekr, skvělý střelec tentokrát minul odkrytou bránu. Čachotský naopak neměl tak lehkou pozici, ale jeho zakončení zády k bráně bylo taktéž nebezpečné. Poté už se ale radovali domácí: Tomáš Divíšek nabral rychlost, využil zmatku v obraně a mocným nápřahem se trefil k tyči - 1:2. Následovaly obrovské šance jeho jmenovců, Janduse a Nouzy. Leč, ne zcela přesné. V polovině třetiny naopak udeřili hosté, naposledy. Tomáš Čachotský v přečíslení využil hezkou přihrávku Jiřího Fronka, na modré jí převzal, ujel sám na branku a zakončil přesně - 1:3. V 53. minutě fanouškům zatrnulo znovu, ne však kvůli inkasování. Střela od modré totiž zjevně nepříjemně zasáhla Hufa do ramene. Brankář ale pokračoval ve hře. Naopak Jestřábi už se nedostali do laufu a nevytvořili si větší šance. Skořepa naopak chtěl ještě skóre navýšit, nicméně branková konstrukce byla proti.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Do první třetiny jsme úplně dobře nevstoupili a prvních deset minut bylo z naší strany vlažnějších. Ale pak se náš pohyb zlepšil. Dostávali jsme se do šancí, byť ne úplně z tutovek, když jsme jeli skoro sami na branku třeba z úhlu. Jenže přišlo naše klasické - trefíme břicho gólmana nebo jde střela vedle. I když dnes se o tom mluví lépe a s úsměvem, když se vyhrálo. Ve druhé třetině jsem dali dvě branky. Nejprve v přesilovce po střele od modré hezkým průstřelem. Druhý gól byl také krásný. Ve třetí třetině, až na jednu chybu a jeden inkasovaný gól, musíme kluky pochválit. Utkání odbojovali, zvládli takticky dobře a nepustili Prostějov do nějakého extra tlaku, do extra šancí. Za tohle jim děkujeme a jsme rádi za tři body.