Vegas jako Dukla. Golden Knights jsou první NHL organizací, která využívá Sense Arenu

13.01.2020 / Tomáš Lysý

Tvrdou prácí k úspěchu a když se chce, dosáhne se všeho. Česká firma SENSE ARENA, která je světová jednička v oblasti hokejového tréninku ve virtuální realitě, pronikla do nejslavnější hokejové ligy světa NHL. Virtuální realitu (VR), kterou využívá mj. i HC Dukla Jihlava nebo Bílí Tygři Liberec, nyní mají i v klubu NHL Vegas Golden Knights (VGK). Simulátor je umístěn přímo v City National Areně ve Vegas. „Jsme nadšení, že VGK VR je naším nejnovějším přírůstkem do city National Areny,“ řekl prezident Vegas Golden Knights Kerry Bubolz a doplnil: „Špičková technologie společnosti Sense Arena poskytne hráčům všech úrovní možnost rozvíjet herní dovednosti a hokejové myšlení inovativním způsobem a fanouškům poskytne takovou perspektivu, jako nikdy předtím.“

Tréninkové centrum Virtuální reality bylo v rozcvičovně CZ LOKO Arény (první patro nad Infocentrem) spuštěno v polovině října 2018 a je jedinečné i v tom, že vedle hokejistů a trenérů je dostupné i široké veřejnosti. Každý si může vyzkoušet, co Virtuální realita od SENSE ARENY obnáší – stačí kontaktovat pana Přemysla Tobolu na emailu vr@hcdukla.cz nebo na telefonu +420 774 097 446. Bližší informace najdete na tomto odkazu.

S troškou nadsázky by se dalo říct, že v podobných krocích jako Dukla Jihlava nyní kráčí i organizace NHL Vegas Golden Knights. „Po vzoru Dukly Jihlava také zřídili ve své aréně virtuální realitu,“ usmívá se jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.


Virtuální realita od společnosti SENSE ARENA přímo v City National Aréně, domovském stánku Vegas Golden Knights. Zdroj: Vegas Golden Knights

„Devět měsíců po zahájení prodeje máme čtyřiadvacet instalací v pěti zemích světa,“ říká Bob Tetiva, zakladatel a ředitel SENSE ARENY a dodává: „Zlatí rytíři jsou naší první instalací v NHL a víme, že budou věnovat obrovskou pozornost tomu, jak všechny výsledky, cvičení a možnosti rehabilitace zhodnotit a využít pro hráče všech věkových skupin. Vegas vnímám jako Mekku nejen hokejových inovací, a proto jsem rád, že ze všech týmů NHL jsou to právě Zlatí rytíři, kteří SENSE ARENU prověří jako první.“ Více informací si můžete přečíst v tomto článku. „Těšíme se na jejich trénink, výsledky a zpětnou vazbu – GO KNIGHTS GO,“ doplňuje Bob Tetiva.

Další článek o SENSE ARENĚ v organizaci VGK můžete číst zde nebo na serveru nhl.cz.

SENSE ARENA

SENSE ARENA má hlavní sídla v Praze a v americkém Burlingtonu ve státě Massachusetts. Firma je světová jednička v oblasti hokejového tréninku ve virtuální realitě s instalacemi v pěti zemích světa. Tréninková platforma obsahuje přes 80 drilů, které byly vytvořeny hokejovými profesionály a je nastavitelná pro všechny věkové kategorie a úrovně. Cvičení jsou speciálně navržena pro rozvoj kognitivních a mentálních aspektů hry a poskytují okamžitou zpětnou vazbu a doporučení na další rozvoj.

Matěj Pekr o virtuální realitě

Autor videa: SENSE Arena, Tomáš Lysý

Autor videa: SB Films