Tři sta zápasů za Duklu si dovedu představit, usmívá se Matěj Pekr

16.01.2020 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté podruhé doma ztrátu bodů nedopustili, proti Benátkám vyhráli 4:1. Ovšem k vítězství se hodně natrápili. „Úplně souhlasím, že začátek byl špatný. Ještě horší, než v Třebíči. Byli jsme rádi, že jsme dostali jen jeden gól a do kabin odcházeli za stavu 1:1. Myslím, že Brožík nás dneska podržel,“ hlásí útočník Matěj Pekr, který po vyrovnání Josefa Skořepy vstřelil ve druhé třetině vítězný gól za Duklu, který byl jeho padesátý v červenožlutém dresu – a to nemá odehráno v Jihlavě ještě ani sto zápasů.

Vraťme se ale ještě k méně pozitivním informacím. Ani Matěj Pekr si nedokáže vysvětlit, proč v posledních dvou zápasech mají Jihlavští špatné vstupy do zápasů. „Těžko říct, nevím. Bavíme se o tom. Asi si to každý poslechneme a tím to pro každého končí. My tentokrát můžeme být spokojení jen za tři body, s ničím jiným,“ povídá jihlavský útočník.

Tentokrát ale Dukla na nedobrý začátek – na rozdíl od Třebíče – nedoplatila. Zanedlouho totiž vyrovnal Josef Skořepa a ve druhé třetině se krásně trefil do šibenice Matěj Pekr, což byla vítězná branka zápasu. Mohl se „Peky“ trefit ještě lépe? „Tak vždycky je co zlepšovat. Jestli lépe, to nevím, těžko říct. Chtěl jsem se takhle trefit, podařilo se a naštěstí to tam spadlo. Vedli jsme 2:1, ale pořád to nebylo ono. Benátky měly ve třetí třetině za stavu 2:1 spoustu šancí a kdyby zápas otočily nebo vyrovnaly, vůbec bychom se nemohli divit, Musíme poděkovat Honzovi Brožovi,“ uvědomuje si moc dobře jihlavská devětašedesátka.

V závěru pak Dukla pojistila vítězství dvěma slepenými brankami, podobně jako proti Frýdku-Místku. Že by závěry, alespoň na domácím ledě, začali červenožlutí zlepšovat? „Doufáme. Říkám to asi potřetí, ale tentokrát prostě musíme poděkovat Brožíkovi. Se štěstím nám tam pak napadaly dva slepeňáky a utkání si pohlídali. Ale nemyslím si, že jsme byli lepším týmem. Za tři body jsme rádi,“ sděluje upřímně Matěj Pekr, který sleduje tabulku ve spodní nadstavbě: „Nedívám se na vrchní nadstavbu, kdo by případně mohl pro předkolo vyjít. Spíše se dívám, jak se bojuje v naší tabulce. Víme, že máme nějaký bodový zisk, ale utkání je ještě dost. Musíme jít zápas od zápasu a sbírat body. Měli jsme sice nějakou bodovou šňůru, ale stejně jsme zbytečně ztratili body v Kadani a v derby jsme také mohli bodovat, jenže nám tam utekla první třetina. Takže musíme sbírat bod po bodu, jít bohužel tou spodní nadstavbou zápas od zápasu k bodům a postoupit do předkola,“ povídá jihlavský kanonýr.

Slovo kanonýr je na místě, jelikož Matěj Pekr zaznamenal svojí trefou již padesátý gól v dresu Dukly. „Tak to potěší, nevěděl jsem to, nekecám. Je to hezké číslo. Ale doufám, že tím to nekončí. Věřím, že ještě něčím přispěju do klubového nebo týmového úspěchu a ještě promluvím do statistik,“ usmívá se „Peky,“ který na toto číslo dostáhl ještě ani ne ve stovce zápasů v Jihlavě. Což dělá slušný průměr více jak jedné branky na dva zápasy. Bude se zápasové číslo Matěje Pekra v červenožlutém zvětšovat a dosáhne třeba na metu Josefa Skořepy nebo Lukáše Anděla, jenž oba v posledních dvou zápasech zapsali tři sta zápasů za Duklu? „ Tak nevím no, těžko říct. Nemám ještě ani sto zápasů. To bych musel hrát do 45 let. Těžko říct, je to hezké číslo. Nedokážu na to teď odpovědět, ale dokážu si to představit,“ uzavírá rozhovor s úsměvem rodák z Uničova.

Matěj Pekr hodnotí zápas proti Benátkám nad Jizerou

Autor videa: Tomáš Lysý

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Benátky nad Jizerou 4:1

Autor videa: HZStv1